miercuri, 13 noiembrie 2019

Despre avocado











In cazul in care nu stiati despre avocado...
"Acum la modă este avocadoul. Toată lumea vrea să facă ceva cu el. Îngrășă, dar depinde cum, cât mănânci, în ce cantitate, cu ce îl combini. Are foarte mult ulei. E foarte sănătos uleiul de avocado, dar are multe calorii." Jamila

Povestea succesului ei, de curiozitate, o gasiti (si) aici "Jamila. Succesul bucatarului care amesteca Oltenia cu Marocul" ...   https://www.striblea.ro/jamila-succesul-bucatarului-care-amesteca-oltenia-cu-marocul/?fbclid=IwAR3XwAhWmmvb9Ok0YgkQmsw5fNiWEkh2rsQ_kwhMKloe70q2fHd1hcmjf6Y






Este foarte interesant, dar niciodata nu m-am simtit atrasa de avocado. N-am cumparat niciodata si n-am gatit niciodata avocado. Am gustat o singura data in ianuarie 2017, guacamole, pregatit de o prietena, mi-a placut, insa acolo s-a oprit aceasta experienta.

Avocado pur si simplu nu a existat niciodata in lista optiunilor mele. L-am eliminat intuitiv fara sa am intentia asta in mod constient, fara sa am argumente rationale. Nici macar n-am avut curiozitatea de a ma informa in privinta acestui avocado, in general, iar de retete nici atat.

Feedback:

G.C - Salată verde, cu felii de roșii, castravete și avocado, câțiva stropi de ulei de măsline și oțet balsamic. Simplă, dar extraordinară, mie așa mi s-a arătat. Îmi plac nucile, și mi se pare că avocado are gust de nuci bune, uscate. Când am fost în SUA, am stat la New York o săptămână, timp în care am mâncat doar mâncare mexicană, iar guacamole a fost nelipsit. 😊 Una dintre cele mai frumoase experiențe gastronomice pe care le-am avut în veață.

Eu - Gabriela, nu stiu de ce, dar nici macar pofte cu sau in legatura cu avocado n-am. Sunt defecta? Tocmai cu asta sa n-am, care e acum in trend? Ce ma fac? N-o sa-mi mai dea nimeni laic ca nu votez nici macar cu avocado asta laudat de toata lumea! Eu trag tot la covrigi, pizza, amandine, de-astea... Nici nu stiu cum sa le spun optiunilor mele, ca imi dau seama ca sunt si retrograde si populiste.  Avocado ar fi alternativa pentru noncomformistii ecologisti, un pic elitist, un pic avangardist, dar si suficient de echilibrat, cica. Hmmmm... Dincolo de gluma, da, mancarea mexicana.... vaaaiiii... toata noaptea o sa visez numai asta....

G.C. - Pe aici nu se face atâta tam tam cu avocado ăsta, există în magazine și-atât. Cumperi sau nu cumperi, dacă e să facem comparații, e în trend de vreo 15 ani, cel puțin de-atunci îl știu eu, și văd că nu i-a apus faima. Nu mi se pare nimic elitist și nici avandardist în el, după ce-l înghiți ajunge tot acolo unde ajung și fasolea, amandinele, eclerele (mie îmi plac eclerele, mult, mult de tot) etc etc. Oricum, mi se pare plăcut, are o consistență untoasă cu gust de nuci, așa l-aș descrie, dacă m-ar întreba cineva.

Eu - Ei, eu am glumit pe tema lui, desigur, ai inteles tu asta, insa nici pe aici nu-i chiar o vedeta extraordinara acum. Toata lumea stie de avocado si il consuma natural, fara a face caz de asta. Doar eu fac caz din orice. Sper sa nu-mi declansez vreo posta absurda pentru avocado asta, ca ai auzit, Gabriela, da? cica ingrasa.... doamne apara si pazeste!

G.C. – Liliana, evident, pentru ca ai pornit de la o afirmatie a cuiva. Snobii fac din orice o mare intamplare si ei sunt miezul acelei intamplari. Ce mananca ei, ce beau ei, ce imbraca ei, unde merg ei, de ce fac ei toate astea este cel mai important.  Sa fie sanatosi, cine n-are minte, sa se ia dupa ei. Un avocado e un avocado si-atat, iti place sau nu-ti place, cum spuneati si voi pe-aici. Cred ca, mai nou, snobilor li se spune influenceri. Nu stiu daca, la varsta mea, mai am timp si disponibilitate sa cad in capcane din astea. Oricum, nici eu nu mananc avocado in fiecare zi, poate de doua-trei ori pe an, in salate, cand vrem si noi sa pretindem ca trebuie sa mancam mai subtire, din cauza de prea multe fripturi

Eu - Gabriela, am avut o revelatie. Si eu fac din orice o mare intamplare si eu sunt mereu miezul acelei intamplari. Ce mananca eu, ce beau eu, ce imbrac eu, unde merg eu, de ce fac eu toate astea este cel mai important. Dar cum altfel as mai lua eu milioanele de like-uri pe facebook? Totusi, nu sunt influencer. Asra e. Eu ma laud doar asa, intre prietenii putini din lista, ca nimeni altcineva nu are acces la ce bazaconii scriu eu aici.

G.C. - Liliana, uite, noi suntem aici si te acceptam asa cum esti. Vom fi avand noi motivele noastre

*

A.T. - Nu ma omor după avocado. Deloc. Mănânc doar daca e guacamole, dar eu nu fac.

Eu - Mie mi-a placut candd am mancat din el, dar o singura data si atat. Acum ma bucur c-a fost numai atat, ce sa zic? cica ingrasa...

A.T. - Nu ingrasa. Are grăsime bune, dar nu il cumpăr, nu stiu de ce. Sora mea îl adoră.

Eu - Cred ca e ca si cu amandinele. Ori ai pofta asta in ADN, ori n-o ai. Eu n-o am, in privinta avocadoului, dar ia intreaba-ma de amandine.  Probabil nici tu n-o ai.....

C.C - Mie îmi place avocado, îl prefer tăiat bucăți și stropit cu lămâie și piper, dar mă deranjează ca trebuie sa-l țin o perioadă în cămară până devine bun de mâncat. În magazine rar găsești un avocado tocmai bun de consumat, dar mă descurc cum pot și la avocado nu renunț.

Eu - Foarte bine, C., nu te lasa!  Nu te lua dupa unii care zic, cica, ca ar ingrasa. Eu nici n-am stiut asta si tot m-am luat dupa cineva sau dupa ceva.... nici nu stiu dupa ce...  Sa n-am eu curiozitati despre avocado?? Dubios!! Abia acum imi explic de ce. Ingrasa!  Sinele meu inalt m-a protejat de ispite grele, desigur!

E.C. -  nu ingrasa, eu zilnic mananc cate unul mic cu sare. Il ador!

Eu – J., tu ce faci acum? Imi dai cazuistica peste cap? Ma prevalam si eu de motivul asta ca sa nu am ispite si tu acum imi deturnezi atentia spre una pe care, nu stiu de ce, dar n-am avut-o pana acum? Ia, zi frumos aici: nu-i asa ca tu NU mananci zilnic cate unul mic cu sare? Nu-i asa ca NU il adori?

E. C. - daaa, il mananc cu sare, daaa, il ador. Si azi am papat unul! Fooooarte bunut!!

*

Eu – Uitati, pe principiul sincronicitatilor, peste ce text am dat. 

Gândul zilei de miercuri 13 noiembrie 2019:

Puritatea - nu se ocupă de impuritate
 
"Cei care duc o viață ireproșabilă nu simt deloc nevoia de a se amesteca în viața altora: ei nu îi bănuiesc, nu îi critică, nu îi judecă. Adevărata puritate nu se ocupă de impuritate. Cei care sunt puri nu se interesează de cine trăiește în impuritate. De aceea ei luminează și purifică ființele prin strălucirea lor, prin lumina lor, în timp ce aceia care se agață de alții sub pretext că le arată calea dreptă, nu fac deseori decât să îi murdărească. 
Dacă am ști numai ce îndeamnă anumite persoane să se erijeze în moraliste și justițiare! Ele urmăreau de multe ori la alții niște slăbiciuni ce refuzau să le vadă în ele însele! Să fie mai lucide! Dacă ele caută puritatea, așa cum pretind, să înceapă prin a înfăptui o lucrare asupra gândurilor, a sentimentelor, a dorințelor lor. Când alții vor simți că emană din ele ceva limpede, luminos, poate că se vor lăsa influențați. Dar, până atunci, să îi lase în pace!"Autor - Omraam Mikhaël Aïvanhov
      
Cam despre asta e vorba. Nici nu vorbim bine despre ceva, ca se si intampla. Nici nu ne dorim bine ceva, ca se si implineste. Nu inceteaza a ma uimi toate acestea!

Deci, pe cale de consecinta, daca nu simt nevoia sa ma amestec in vietile altora, nu ii banuiesc, nu ii critic si nu ii judec, atunci ce fac? Ma amestec numai in propria viata, vorbesc numai despre ea, nu mi-o judec si nu mi-o critic. Doar ma distrez in ea si ii invit si pe altii la distractie. Doamne, ce viata ireprosabila duc! Puritatea intruchipata! Cred ca ar fi bine pentru omenire, totusi, sa devin un influencer.



















Din Gradina lui Dumnezeu: 13.11.2019

***







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)