sâmbătă, 13 noiembrie 2021

Catherine Zeta-Jones la noi, in Predeal

 


Text editat si completat in 14.11.2021

Si iata cum Predealul, cel in care noi locuim de cinci luni si jumatate, a fost pus pe harta lumii ca fiind locul in care a stat, pentru o luna, frumoasa si binecunoscuta actrita Catherine Zeta-Jones. 

Toate ziarele din mediul on-line au preluat stirea, cu atat mai mult cu cat ea va ramane timp de sase luni in Romania, unde va filma integral un serial foarte bine cotat, sub bagheta marelui regizor, Tim Burton. 

Hotelul in care a fost cazata se afla la 10 minute distanta de locuinta noastra, in mers lejer, noi trecem adesea prin fata lui in timpul plimbarilor noastre, si chiar suntem uimiti de modul in care acesta a fost renovat si transformat intr-un hotel luxos, de 4 stele, intr-un timp relativ scurt, avand in vedere ca pana nu demult cladirea a fost doar o epava veche, o reminiscenta a vechiului Predeal. Chiar asa se si numea in trecut, hotelul Predeal, acum purtand emblema exclusivista a numelui Elexus. Este amplasat intr-o zona retrasa, linistita si foarte placuta, deci foarte potrivita pentru a primi oaspeti cu o mare notorietate, precum cea a marii actrite Catherine Zeta-Jones, care isi doresc discretie si fara trafic in jur. Am gasit doua poze facute de mine asta vara, in iulie. Stiu ca am mai multe, poate mai caut in arhiva.




Imi dau seama acum ca, in urma cu nici o luna, strada care urca muntele si trece prin fata hotelului era atunci in plina constructie, asa cum sunt acum multe din strazile Predealului, in baza unui plan recent al primariei de reabilitare a infrastructurii statiunii. 

In mod intamplator (pentru ca de obicei nu fotografiez decoruri care nu mi se par frumoase si fotogenice), am gasit trei poze facute in 21 octombrie a.c. cu aceasta strada, si chiar cu fatada hotelului, caci imi amintesc ca ma intrigase contrastul intre luxul hotelului si al presupusilor sai oaspeti si stadiul nefinalizat al strazii care ii aducea pana acolo. 

De altfel, atunci a fost si ultima data cand ne-am plimbat prin fata acestui hotel, pozele arata ca lucrarile erau inaintate si, mai mult ca sigur, intre timp, au fost terminate.





Revenind la aspectul discretiei pe care amplasarea acestui hotel o ofera, trebuie sa precizez ca intreg Predealul indeplineste acest criteriu, fiind o statiune montana mai putin frecventata de turisti fata de altele, tocmai pentru ca i-a fost respectat statutul de statiune de odihna oarecum exclusivista, fara accente comerciale si fara consumerismul tipic al statiunilor dedicate turismului de masa. 

Se stie ca in trecut, mai ales in vremea comunismului, Predealul era locul de resedinta de vacanta a nomenclaturistilor, loc in care ei aveau construite vile de protocol, vile care, apoi, dupa incheierea epocii comuniste, au trecut majoritatea in proprietatea celor foarte avuti, a celor care isi doreau retragere din ochii lumii, discretie si un spatiu privilegiat, anume pentru ei. 

Chiar si acum se mai pastreaza acest specific, iar eu apreciez ca peste 70-80 % din vilele Predealului sunt doar resedinte de vacanta, care stau nelocuite aproape tot timpul anului, fiind ocupate mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, cand partia de schi ii atrage pe impatimitii acestui sport scump si destul de inabordabil de multa lume. In restul timpului, casele sunt administrate de angajati platiti in acest sens, si sunt supravegheate de firme de paza si protectie, atat prin personal amplasat in cladiri, cat si prin camere de luat vederi ce functioneaza non-stop, conectate la retelele politiei si agentiilor de supraveghere.

Asadar, nici nu se putea alege o locatie mai potrivita decat Predealul pentru o astfel de celebritate. Dar nu doar linistea si zona retrasa sunt atuurile Predealului. Fiind amplasat aproape in centrul tarii, el este un punct de popas la intersectia multor drumuri care taie tara in toate directiile, in trecerea dinspre sudul tarii inspre nordul ei, dar si inspre vest, spre locurile in care echipa de filmare a marii actrite va calatori in cele sase luni, cat va sta in Romania.

Acestea fiind spuse, eu va invit sa cititi mai jos si doua din stirile din presa on-line despre acest eveniment monden si totodata cultural. 

De acum putem spune, fara nici o exagerare, ca am avut-o vecina si pe Catherine Zeta-Jones, printre altii. ;-)

 Si... inca ceva... ssstttt... dar sa ramana numai intre noi.... 

Vecina noastra nu poarta... masca! :)




Edit later: 

Am recitit articolul de mai jos, cu mai multa atentie. Articolul este publicat in 11 noiembrie a.c. si spune ca actrita este in Predeal "de mai bine de 30 de zile". 
Asta inseamna ca frumoasa Catherine Zeta-Jones este in Predeal din jurul datei de 11 octombrie, de unde rezulta ca, in data de 21 octombrie, cand noi am trecut prin fata hotelului si am facut cele trei poze de mai sus, cele cu strada inca neasfaltata, ea era deja cazata acolo! 
Va dati seama? Am fi putut sa o vedem! 
Nu, n-am vazut-o, abia in urma cu cateva zile am aflat si noi de vizita ei in Romania si de resedinta ei temporara in Predeal, dar, daca o vom intalni, o sa avem grija s-o prevenim sa nu iasa seara la plimbare pe strazile statiunii, ca sa nu dea nas in nas cu ursul. Probabil ca deja a primit si ea pe telefonul mobil avertizarile sonore zilnice, prin care suntem anuntati ca ursul sau ursoaica si cu cei trei pui sunt prin zona. :)
*
Editare si completare in 14.11.2021

Bineinteles ca azi am fost foarte curiosi sa trecem din nou prin fata hotelului Elexus, sa luam pulsul evenimentelor, ca doi paparazzi profesionisti ce suntem. 
Am avut surpriza sa constatam ca strada nu a fost nici acum asfaltata, fiind fix in acelasi stadiu ca in urma cu trei saptamani. 

Am facut totusi si cateva poze, cat sa avem dovezi ale evidentei lucrarilor, caci de Catherina Zeta-Jones nici nu se putea pune problema s-o surprindem in vreun cadru. De altfel, asa cum am dedus din articolele mass-media, ea probabil ca deja nu mai este cazata aici in aceste zile, dar este posibil sa mai revina pe parcursul celor 5 luni cate au mai ramas din timpul alocat filmarilor in Romania. 











Si, pentru ca tot v-am vorbit de vilele luxoase din Predeal, care sunt, in majoritate goale aproape tot timpul anului, dar care sunt bine protejate si supravegheate de camere de luat vederi, de garduri de sarma electrica, de personal  de paza specializat si chiar de caini uriasi, care descurajeaza orice apropiere de respectivele proprietati, am facut si cateva poze concludente in acest sens.












Iar la finalul plimbarii noastre de astazi, duminica 14 noiembrie, am surprins in mai multe poze un urias Dragon Alb, profilat pe aproape jumatate din cerul desfasurat deasupra Predealului. O splendoare alba, cu irizatii fine de curcubeu, abia perceptibile, sclipind pe aripile diafane ale Silfidelor calatoare.
















********************


"Una dintre cele mai frumoase femei din lume a venit pe meleagurile românești să filmeze pelicula așteptată de toți cinefilii. Catherine Zeta-Jones, Jenna Ortega, Luis Guzmán şi celebrul regizor Tim Burton sunt de mai bine de o lună în România, la filmări pentru producția „Familia Addams – Wednesday”. Catherine Zeta Jones va juca rolul personajului Morticia, serial care este turnat în țara noastră. Filmările sunt programate să aibă loc timp de jumătate de an în mai multe locuri din România. Serialul va fi lansat la finalul anului 2022

Unde a fost cazată Catherine Zeta-Jones la Predeal, în România

Superba actriță Catherine Zeta-Jones se află pe plaiurile mioritice, acolo unde se bucură de frumusețile naturii din România, în scurtele pauze de filmări. De mai bine de 30 de zile, faimoasa actriță de la Hollywood este cazată într-un hotel de 4 stele din Predeal, cu piscină exterioară încălzită și SPA, unde a plătit suma de 300 de euro pe noapte.

Vedeta din „Masca lui Zorro” a fost fascinată de peisajele munților Carpați, asigurându-și fanii români că se va întoarce la noi în țară ori de câte ori va avea ocazia.

Catherine Zeta-Jones a fost primită și tratată ca o regină de către conducerea și angajații hotelului prestigios din Predeal, acolo unde a primit un apartament luxos, cu șemineu în cameră. Fiind vegetariană, soția actorului Michael Douglas a cerut să-i fie pregătit un meniu de preparate culinare pe bază de legume și lactate.

Potrivit celor de la Click!, actrița din musicalul Chicago a fost servită în cameră de către personalul pus la dispoziţie pentru ea şi şi-a făcut prezenţa doar în sala de conferinţe, acolo unde regizorul Tim Burton și echipa de filmare se întâlneau pentru indicaţiile scenice.

Catherine Zeta-Jones a fost o prezență extrem de discretă pe parcursul șederii sale în România. Cu toate acestea, actrița s-a bucurat de peisajele de vis ale țării noastre și a mers să viziteze castelul Peleș, fiind impresionată de frumusețea, eleganța și luxul palatului.

Ne bucurăm că am fost gazde pentru întreaga echipă de filmare. S-au simţit foarte bine la noi şi ne-au promis că revin. Catherine este o divă în adevăratul sens al cuvântului.”, a declarat managerul hotelului în care a fost cazată actrița de la Hollywood, în exclusivitate pentru click.ro.

Sursa: https://playtech.ro/stiri/catherine-zeta-jones-cazata-la-predeal-ce-pretentii-a-avut-actrita-cat-a-stat-in-romania-423624

 







„Actriţa americană Catherine Zeta-Jones a ajuns în România încă de luna trecută. Alături de Thora Birch, Luis Guzman şi o serie de actori români, filmează pentru „Familia Addams – Wednesday”. Serialul produs de Netflix este în regia lui Tim Burton şi va avea 8 episoade filmate integral pe plaiuri mioritice. Se filmează în mai multe locaţii din ţară, cât şi la studiourile din Buftea.
Recent, echipa de filmare s-a mutat la Predeal pentru câteva zile de filmare. Aici, Catherine Zeta-Jones a fost cazată la unul dintre cele mai luxoase hoteluri, Elexus Predeal (4 stele, 300 de euro camera pe noapte). Totul s-a întâmplat în mare discreţie, pentru ca fanii acestora să nu afle detalii şi informaţii. Totuşi, turiştii care au fost cazaţi la hotelul Elexus Predeal i-au putut vedea pe o parte dintre ei la restaurant. Singura care nu a dorit să coboare, cerând discreţie maximă, a fost însăşi Catherine Zeta-Jones.
O singură dată a servit masa în restaurant, iar atunci bodyguardul ei a fost atent să nu fie fotografiată sau deranjată.
Diva în vârstă de 52 de ani s-a bucurat de luxul şi de confortul apartamentului în care a fost cazată, un apartament imens care costă 300 de euro pe noapte, dar şi de SPA-ul generos cu piscina exterioară.
În pauzele de filmare, echipa a vizitat locurile superbe de pe Valea Prahovei, iar actriţa Catherine Zeta- Jones s-a îndrăgostit de Castelul Peleş, despre care a spus „Dacă aş fi o prinţesă, aici mi-aş dori să locuiesc”.
Vedeta e impresionată de România şi a promis că va reveni în ţară ori de câte ori va avea ocazia.

Sursa: https://bzb.ro/stire/catherine-zeta-jones-cazata-la-300-de-euro-pe-noapte-la-predeal-a169002







13.11.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)