luni, 29 noiembrie 2021

(24 - 25) Valea Papusilor - vol.1+2



Gata, am terminat si romanul "Valea Papusilor", scris de Jaqueline Susann (volumul 1 si 2). 

Cartea evoca in mod detaliat viata celor care se invarteau in lumea show-businessului newyorkez din vremea anilor '60. 

Actrite si actori, cantarete, impresari, manageri de afaceri, spectacole, dansatoare si cabine de machiaj, lumini si umbre, scena si spectatori, muzica, dans si bautura, desfrau, droguri si promiscuitate, tradari, minciuni si viclenii, averi imense fara valoare, lupta pentru succes, pentru public, pentru contracte si sponsori, petreceri dupa petreceri, infidelitati si libertinaj obscen, snobism, aroganta si putere. Iar printre toate aceste ingrediente, dragostea, care incearca sa supravietuiasca tuturor provocarilor si care este, in cele din urma, invinsa de toate aceste otravuri inselatoare ale acestei lumi.

Dar nu despre carte am vrut sa va povestesc azi. Retineti doar ideea ca am inclus-o in inventarul Maratonului de Toamna /Iarna  2021 - "Cititorul ambitios". Sau "Cititorul tenace". Sau.... spuneti-i voi cum vreti.  

Altceva am vrut sa va spun. 

Vroiam sa va intreb: care erau sansele ca, fix dupa ce v-am vorbit alaltaieri despre caviar, sa deschid cartea de mai sus, volumul 2, pe care tocmai o citeam atunci, si sa dau peste... fix peste caviar?  

O fi vreun semn providential? O fi vreo provocare? 

Se spune ca, de Craciun, caviarul este o delicatesa nelipsita din meniul traditional romanesc. Asa stiati si voi, nu-i asa? :)




































29.11.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)