marți, 20 august 2019

Mesteacanul aplica Rezolutia Toamnei



Dupa ce a fost adoptata rezolutia toamnei in sedinta noastra de urgenta de ieri, mesteacanul nostru s-a hotarat primul sa o aplice.

Am fost uimita sa descopar azi dimineata cum, pe cele doua sezlonguri ramase de aseara afara, la umbra lui, se scuturasera o multime de fulgi cu seminte din micutele conuri care au inceput sa se usuce pe ramuri.

Vrabiutele sunt cele mai fericite, pare-se, gasind aceste seminte ca fiind foarte delicioase, la indemana si relativ usor de ciugulit. Mai ales dimineata si dupa amiaza se aduna un stol masiv de aripioare galagioase si se bat care mai de care pe cate un loc mai bun si mai incarcat cu seminte.

Apoi, la cea mai mica miscare prin curte, sfrrrrrrrrrr.......!!!! zboara toate deodata speriate inspre marul de langa fantana. Dupa un timp, vin inapoi, tot in stol, sfrrrrrrrr......

Este o asa aglomeratie si o agitatie de nedescris in mesteacanul nostru acum, in aceste zile, de zici ca au raspandit vestea peste tot si toate vrabiile satului s-au imbulzit la mancat seminte.

Unele stau la rand, pe gard, in timp ce altele, mai oportuniste, au descoperit pe jos semintele scuturate de mine de pe sezlonguri si s-au napustit in stol la ciugulit. Ca la autoservire!

Apoi, dupa masa, se duc in gasca la piscina!































Din Gradina lui Dumnezeu: 20.08.2019

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)