miercuri, 14 august 2019

Facem si noi putin sport?







Ce facem noi cand gasim doua sticle goale prin casa?
Gantere facem.
Adica eu fac.

Mai zilele trecute ni s-au oprit privirile pe unele profesioniste in Lid'l. Dar erau mari, foarte mari, cred ca aveau peste 5 kg. N-aveam ce face cu ele. Adica eu n-aveam ce face cu ele. Caci eu am fost, in secret, cea mai interesata dintre noi doi de aceste instrumente (daaa, ce radeti?!). Dar ma incadrez abia la categoria "tantar-amator". Acelea erau clar prea mari, aveam nevoie de unele pe masura. Insa mi s-a aprins un beculet.

Aveam acasa doua sticle goale ramase de pe la vizitele musafirilor nostri din ultimele saptamani si mi-a venit o idee. Mi s-a parut ca aveau tocmai forma potrivita, ergonomica, pentru scopul propus, asa ca am dezvoltat ideea.

Dimineata, pe racoare, precum si seara, desigur tot pe racoare, in curte este numai bine de facut sport. Badminton, da, dar si altele, pentru variatie.

"Mens sana in corpore sano", carevasazica.












Dupa ce am testat noile mele jucarii de sport, mi-am dat seama ca acelasi efect il obtin si cand scot apa din fantana si ud florile cu stropitoarea. Adica, 70 litri de apa la o tura, despre ce vorbim?

Iar cum in ultimele zile a fost o canicula severa si o uscaciune dramatica in pamant, am prestat de buna voie si nesilita de nimeni un antrenament asiduu, intensiv si eficient.

Pompa de scos apa din fantana este legata doar la furtunul care duce in gradina de legume, asa ca, pentru flori, scoatem apa in mod traditional, cu galeata. Manual, adica. Sportiv.

Deci, si azi am avut zi de antrenament.










Cat timp mi-am facut eu antrenamentul prin jurul fantanii, Bobi, care s-a erijat pe loc in antrenor de fitness autorizat, m-a supravegheat si nu m-a lasat deloc sa trisez.

Toni si Gina s-au dovedit a fi mai indulgenti. Ba chiar s-au facut ca nu ma vad cand am incercat sa usurez mai repede una din galeti la trandafirii de langa fantana, preferand sa ajung pana la florile de la poarta cu galeata doar pe jumatate.

Dupa ce si-au facut de lucru o vreme cu boabele si cu apa din caserole, s-au tolanit la umbra in mijlocul curtii, multumiti. Bobi, insa, nu s-a lasat pacalit. Vigilent pana la ultima picatura!

















Dupa ce am terminat de udat totul au aparut si norii de ploaie.

Previziunile meteo au mentionat ploaie pentru maine, dar, na, cum sa ne gaseasca pe noi ploaia cu florile neudate bine si pe mine cu antrenamentul neefectuat?

Nu-i nimic, daca maine ploua, imi iau jucariile cele noi, ganterele, adica, si incerc sa le uzez.

Nu prea mult, ca nici Rocky II nu vreau sa devin! ))))) Pe mine initial m-a motivat doar starea aceea fancy pe care mi-o da apartenenta la lumea mondena. Adica, imi lucrez si eu corpul la sala sau nu? Adica, eu de ce nu? ))))
Acum sunt chiar mandra! Am inteles ca ma inscriu si eu de acum in randul lumii bune, ca proaspata posesoare de gadget-uri moderne, sofisticate, de clasa, elitiste, exclusiviste. Daca desenez pe ele cu markerul si o bifa mare, ceva, gata, cu snobism se cheama ca m-am contaminat.

Oare chiar o sa ploua maine? Nu de alta, dar chiar as vrea sa-mi testez muschii cu noile mele gantere in loc de multele galeti cu apa.
















La final o sa va arat poze cu trandafirii, ca ramasesem datoare. Sunt la a doua lor inflorie din vara aceasta. 

Abia s-au pornit, asa ca i-am udat bine de tot ca sa infloreasca abundent, sa-si pastreze florile frumoase mult timp si in buna stare.

Kerrya japonica a inflorit si ea a doua oara, imbracand minunat peretele magaziei cu stelute galbene, stralucitoare.

Ultimele trei poze sunt surpriza serii. Raspuns la intrebarea mea de mai inainte. Ploua sau nu ploua maine?  Cine stie sa ghiceasca ce mi-a spus ingerasul?



















Edit later, 15.08.2019, ora 11:00:

Am cerut ploaie, am primit ploaie!
Chiar de aseara. Pe la ora 11 ploua bine de tot. Nu chiar torential, ci in averse destul de consistente, care au durat vreo jumatate de ora.
Pfffiiiuuuu.... bine ca am apucat sa-mi ud florile din curte ieri, inainte de ploaia asta!!!!













Din Gradina lui Dumnezeu: 14.08.2019

***





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)