marți, 20 august 2019

Ca vulpea la strugurii acri




Dupa ce timp de vreo trei saptamani, cele in care am avut musafiri sau am fost plecati, respectiv, la sfarsitul lui iulie si inceputul lui august, am pacatuit grav si necugetat, am ajuns din nou in conflict cu cantarul meu, prietenul meu cel mai devotatat, cel care spune adevarul si numai adevarul oricat n-as vrea si oricat l-as mitui sa se mai strice si el din cand in cand.

Dupa ce, pe la sfarsitul primaverii, invinsesem si ultimul kilogram din cele doua cu care m-am luptat din greu vreo cateva luni, ca sa nu le chinui prea mult nici pe ele si nici pe mine, ne-au venit musafirii si, implicit, pregatirile specifice.

Asadar, dupa nu stiu cate ture de pizza, de amandine, de cartofi prajiti, de paste cu branza sau ketcup, de placinte si diverse alte dulciurele despre care nici nu mai vreau sa-mi amintesc, am ajuns de unde am plecat. 55, cifra cu noroc.

Asa ca m-am decis sa tai iar de pe lista cam tot ce se poate taia. Si iar ma uit la amandinele acelea din supermarket exact ca vulpea la strugurii acri.

Iar pana s-or coace strugurii aia albi, atat la propriu, cat si la figurat, cateva boabe de struguri negri, ca o compensatie, nu vor omora pe nimeni, zic.

In concluzie, caz de forta majora: contramandam toate vizitele si vacantele pana la remedierea situatiei. Nu de alta, dar nu vreau sa dezvolt sentimente de vinovatie de la abstinenta culinara autoinvocata, stiti doar ca nu fac bine la evolutia spirituala.

Ca si la postarea precedenta, am cautat semnificatia si pentru cifra 55. Numai de bine zice! Cica spune sa ma eliberez de constrangeri si restrictii.

"Numărul 55 este format din doi de 5, ceea ce face din 55 un număr puternic, deoarece energiile și atributele numărului 5 su
nt dublate, amplificate și consolidate. Numărul 55 poartă vibrațiile aventurii și versatilității, curiozității, confruntând provocări, învățând lecții de viață prin experiență, oportunități de bun augur, idealism și activitate, făcând alegeri pozitive în viață și schimbări importante. (...)  Aceste schimbări au avut loc astfel încât să vă puteți elibera de restricțiile și constrângerile vechi și să vă urmați liber misiunea sufletului și scopul vieții ca ființă spirituală."

 Disclaimer: daca vi se pare ca ma cam alint, sa stiti ca nu doar vi se pare.
*

G.C: Pai, cu sotul tau cum ramane? De ce, pentru alea 2 kg pe care le-ai tu in plus, sa nu plece el in vacanta? 🙂 :)))))))

Eu: Pai, suntem impreuna si la bine si la greu! 🙂

G.C: Din punctul meu de vedere, si la bine si la rau in cazul asta e asa: plecam in vacanta, ne ingrasam amandoi (bine, noi oricum suntem grasi, da' zic asa) si cand ne intoarcem, facem impreuna efortul de a slabi. 🙂 :))))))

Eu: 😃 )))) In scenariul nostru de vacanta scrie altfel, n-avem ce face, trebuie sa respectam scenariul. In plus, ne si place. 😃 Si sa stii, chiar am cautat in scriptul nostru expresiile "ingrasat amandoi" , apoi si "efortul de a slabi", dar nu le-am gasit. 😃

Adrian: Exista si posibilitatea sa plecam in vacanta si sa nu ne ingrasam deloc 🙂

G.C: Bineînțeles, dar, din câte înțeleg, trebuie mai întâi ca Liliana să slăbească, pentru a nu pleca în cursă cu un handicap. De aici pornise discuția ☺️

Eu: Liliana se alinta maxim, n-o luati deloc in serios cand vorbeste de anulat vacante! 😃 In vacanta se pleaca oricum, orice-ar fi, chiar si de-ar fi sfarsitul lumii! 😃 Dar, fireste, Liliana ar prefera ca, in pozele acelea, cu sfarsitul lumii, ea sa arate splendid, impecabil, ca trasa prin inel, top model, ca-n reviste, ca-n visele ei! 😃))) Ca sa le poata posta pe facebook apoi, evident. 😃

G.C : Eu nu știu ce mai vrei tu de la viața asta, pentru că arăți oricum exact așa cum ai spus că.... vrei să arăți.  Dar na, fiecare cu standardele și visele lui 😂














Din Gradina lui Dumnezeu: 20.08.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)