sâmbătă, 16 iulie 2022

Sportul de frumusete si ceaiul de frumusete... Bingo, Suplete!!! :)))

 

Editare ulterioara, in 17.07.2022 - completare text si poze

Pai, daca tot mi-a dat sora mea o jucarie noua, respectiv, mi-a instalat aplicatia de numarat pasi pe telefon, mi-am zis sa ma si joc cu ea pana ma plictisesc. Sau pana primesc o jucarie noua. :)

Este adevarat, pentru mine, aplicatia asta pare ca si cum as fi descoperit America. Stiam de ea, toata lumea o stie si o foloseste de milioane de ani, insa eu, hotarata fiind sa nu-mi instalez pe telefon tot felul de aplicatii, le-am refuzat pe toate, pe principiul "totul sau nimic". 

Ei bine, acum am ajuns la un mic compromis, caci aplicatia asta nu depinde de internet, de datele mobile, deci nu are nici o influenta in privinta radiatiilor emise de telefon. Eu nu stau cu datele mobile permanent deschise, deci... intelegeti de unde reticenta mea. 

Asadar, fiindu-mi instalat acest contor de numarat pasi, mi-am zis ca este un instrument mult mai bun decat ce foloseam inainte, respectiv, boabele Emei.  

Asta a cam dus la imbufnarea Bubulinei - ca vrea si ea aplicatie de numarat pasi, ce, adica numai eu sa fac sport de frumusete computerizat? ea nu? Ca ce, ea de ce nu?

 












In fine, ne-am apucat sa verificam aplicatia, s-o testam, s-o sincronizam cu plimbarile noastre si sa vedem ce rezultat ne iese. 

Asa se face ca azi, dupa ce ne-am plimbat pe unul din traseele noastre preferate, am constatat ca, la revenirea acasa, bifasem cam 9000 de pasi. Am fost foarte multumita! 

Bubulina s-a uitat dupa noi cu jind la plecare, s-a uitat cu jind si la intoarcere, apoi, cand i-a venit si ei randul la iesit afara, s-a pus pe alergat disperat, ca sa recupereze scorul. Pai, nu vrea sa ramana in urma, vrea si ea sa fie sanatoasa si frumoasa, cum era in vorba aia a noastra "tinerete si frumusete....bla, bla, bla..."   ma rog, stiti voi deja formula. 

Si sa nu ne pierdem in detalii. Idee principala, cea care conteaza pana la urma, este frumusetea, da? Frumusete cat vezi cu ochii! :)))




























La intoarcerea acasa din plimbarea diminetii, de obicei ma apuc de preparat salata de cruditati, pentru pranz. Azi am zis "pas". Adica fara.

In loc de salata, mi-am zis ca n-ar strica sa incerc si ceaiul din cretisoara culeasa, uscata si macinata de mine. Un ceai de frumusete, cum ar veni. :))

Ceaiul de cretisoara mi s-a parut foarte bun, cu un gust neutru, ceea ce e de bine, daca ne gandim ca unele ceaiuri sunt amare daca nu li se pune nici un indulcitor. 

Cum eu am renuntat la zahar, dar nu si la cafea (nes), am combinat masa de pranz, adica ceaiul de cretisoara, cu cafeaua. :)))))) 

Lamaia este bonusul, prietenii stiu de ce.  ;-) 




















Dupa ce am incheiat cu masa copioasa a acestei zile :)))))), m-am apucat sa-mi descarc pozele din telefon, ocazie cu care am constatat ca mai aveam un pic si atingeam baremul de 10.000 de pasi, adica nivelul din aplicatie, numit "Sanatos". 

Ok, imi zic, ia sa ating eu nivelul "Sanatos", cel de 10.000 de pasi, chiar acum. Si m-am apucat de "sportul de frumusete in-door", cel pe care inainte il contorizam cu boabele Emei.

Cand am atins cifra de 10000 de pasi, telefonul meu m-a felicitat, mi-a dat o insigna, si m-a facut sa ma simt ca si cum as fi atins Everestul! :))))




Dupa ce am obtinut insigna de 10.000 de pasi, am cercetat ce nivele mai sunt. Care credeti ca este urmatorul nivel? Bine ca stiti voi de acum o suta de ani! Eu abia am descoperit si sunt foarte entuziasmata. :)

Ei bine, am observat ca urmatorul nivel se atinge la 14.000 de pasi, iar acesta poarta numele de........ Suplete!!!

Ah, cand am citit pe ecran "Suplete" , ceva a vibrat in interiorul meu!

Adica, ce? Nu mai pot eu sa fac 4000 de pasi? N-am eu ambitie sa ating 14.000 de pasi chiar azi? Vreau sa vad cum ma recompenseaza telefonul meu, la nivelul asta! Imi da vreo coronita? Imi canta imnul national? Ma aplauda o sala intreaga de admiratoare si admiratori? Ce se intampla? Eram curioasa.

In plus, parea ca, doar atingand nivelul ala, de 14.000 pasi, corpul meu avea sa se conformeze automat si sa se modeleze instant pe caracteristicile specifice nivelului. Adica, devenea suplu, suplu, suplu, fara nici o.... fara nici un... fara nici macar... in fine, intelegeti. 

Si m-am apucat de numarat inca 4.000 de pasi, bifand pe rand, dupa fiecare mie, cate o imensa satisfactie, cu gandul la coronita aceea de premianta, care ma astepta la 14.000 pasi.




Cand am ajuns la 14.000 de pasi, telefonul meu nici nu mi-a cantat imnul national, nici... nici...  nici. M-a felicitat fix la fel ca la 10.000 de pasi! Inadmisibil! 

Dar n-a putut sa nu-mi recunoasca  meritele, asa ca mi-a dat insigna de nivel "Suplete".  Sunt curioasa ce-o sa zica si cantarul meu maine dimineata! :)))

Editare ulterioara, in 17.07.2022 - completare text si poze

Cantarul meu a fost foarte fericit, sa stiti! Si eu, la fel ca el! Nici nu se putea altfel, la 53.3 kg!!!  

Vreau sa va zic ca, de fericire, dragul de el, mi-a cantat si imnul national, asa cum am dorit, mi-a aruncat si cu confetti in aer, apoi, pe deasupra, mi-a mai dat si coronita aia cu felicitari! De aplauze nici nu mai vorbesc, ca nu se mai oprea!!! :))))

Deci, ca sa stiti, sportul asta de frumusete, plus ceaiurile mele de frumusete, plus ce mai fac eu acolo, toate numai pentru frumusete :))), au dat rezultatele asteptate. 

Cat de bine este sa ai o relatie reciproc avantajoasa cu cantarul personal! Eu ii dau ce vrea, el imi arata ce vreau, win-win, toata lumea e fericita! :)))

Gata, de acum inainte voi aborda acest subiect mai rar spre deloc o vreme, ca prea v-am zapacit de tot cu problemele mele existentiale. :)))))
Altii, mai seriosi, abordeaza subiecte cu adevarat profunde, precum razboaie, plandemii, schimbarea climatica si alte bazaconii din acestea grele, ca pentru oameni mari. Ma scuzati, daca asta ati crezut ca veti gasi pe acest blog. Nope, nu e cazul. :)))






*

Acum, ca aveam si ce-a de-a patra insigna, m-am uitat care este urmatorul nivel. Este cel de 20.000 de pasi si se numeste "Cucerirea Olimpului". M-a apucat rasul!

Pai, nu prea cred ca o sa cucerim prea curand Olimpul asta! 

Sunt deja franta dupa 14.000 de pasi. Pentru ca, atentie, dimineata, inainte de a iesi la plimbare, am avut ceva treaba la bucatrie, timp in care m-am cam invartit de sute de ori intre masa, aragaz si dulap, intre frigider, usa si fereastra, intre balcon, camere si baie. 

Va dati seama? Daca mi-as fi luat telefonul in buzunar, cred ca as fi bifat inca vreo cateva mii de pasi. Munca, nu gluma! Munca de gospodina, pasi de gospodina, nu gluma! 

Poate chiar o sa fac asta, o data, de curiozitate. Insa nu intentionez sa exagerez si sa fac o obsesie din aplicatia asta. Dar, pentru inceput, imi face bine sa stiu cum stau la acest capitol. 

PS. 1. Va imaginati cati pasi face pe zi o mama/bona care are copil mic, de cativa anisori, care alearga curios de colo colo, si in casa, si afara? Ar trebui sa fie platite mamele/bonele acestea cu extrabonus, dupa numarul de pasi! Iar daca are doi copii... sau trei.... toti mici... toti alergatori de cursa lunga....?! Doamne, nici nu-mi pot imagina! Ar trebui sa li se faca statui de veneratie acestor mame/bone! Si sa li se dea o armata de servitori pentru ajutor. :)

PS.2. Imi amintesc acum de vremea cand lucram la banca. Doamne, cred ca nu-mi ajungeau toate nivelele aplicatiei ca sa contorizeze toti pasii pe care ii faceam zilnic, avand in vedere ca eu aveam biroul la etajul cladirii in care functiona banca si, pentru fiecare hartie pe care o aveam de printat, trebuia sa cobor pana la parter, unde era imprimanta multifunctionala, destinata tuturor colegilor, pe care o accesam fiecare individual, pe baza de cartela. Si, asta, pe tocui cui, stiletto, de 8-10-12 cm, dupa caz, in functie de pantofii pe care ii alegeam.

Nu, nu mi se putea da mie o imprimanta separata, doar pentru ca aveam biroul la etaj. Nu conta ca urcam si coboram scarile de sute de ori pe zi. Va dati seama? O treapta, un pas. 40 de trepte in sus, 40 de trepte in jos. 80 de pasi numai scarile, la un drum! Inmultit cu sute de drumuri pe zi. Doamne!!!

PS.3. Si imi mai amintesc ceva, ca mergeam pe jos cu Adrian, in ritm lejer, de plimbare, tot drumul dus-intors, dinspre Piata Iancului pana in Parcul IOR, cand stateam in Bucuresti, plus o tura mare de lac. 

Sau aici, la munte, faceam pe jos traseul pe sosea dintre Predeal si Trei Brazi. Dus-intors. Plus drumul catre Cabana Secuilor. Sunt curioasa cati pasi se aduna pe drumul asta! Probabil putem cuceri nu numai Olimpul, ci, pe bune,  chiar varful Everest (Chomolungma, asa cum i se mai spune in Tibet) :))))))

Alpinisti profesionisti in numar de pasi, ne putem numi! :)))




16.07.2022

2 comentarii:

  1. Ha ha !!! Hai să mă laud un pic !!! Când plec la Sinaia (vinerea întotdeauna) media nr. de pași este 23.000 de la 9 când ajung la 17,43 când plec din Sinaia; obișnuința dinainte era de 6.000 pași la plimbare zilnică în București, deci când am reluat drumurile la Sinaia nici măcar nu am făcut febră musculară cum pățeam când eram la serviciu și cu 10 ani mai tânără !!! E bun mersul pe jos din orice punct de vedere... Voi aveți muntele la purtător, ceea ce este special, deci aerisire + ozonificare completă (eu simt total diferența între București și Sinaia), plus frumusețea și simțirea aceea a libertății, ceea ce este minunat !!! Așadar, Suflețel dă-i înainte !!! Vă îmbrățișez cu tot dragul !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daaaa... tare imi place aplicatia asta de numarat pasi!!!! este foarte motivanta. :))))

      Ștergere

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)