duminică, 24 iulie 2022

Blogul "Oglinzile Sufletului" a implinit 10 ani!


Editare ulterioara, in 26.07.2022
 
Dragi prieteni,

Zilele acestea sarbatorim 10 ani de cand am infiintat acest blog! 

Nici nu-mi vine sa cred ca au trecut 10 ani! Parca a fost ieri! Si nici nu-mi vine sa cred ca am adunat aici, in cei 10 ani, aproape zilnic, ca intr-un sirag, enorm de multe margele pretioase din energia sufletului meu! 

In total, 2.211 postari! 

Incredibil ce cifra interesanta s-a inregistrat pana in acest moment! 

Cifra aceasta (a articolelor de pe blog) a adus aproape 179.000 de vizualizari pana azi, avand in vedere si pauza mea de blog de un an si jumatate, cand am lansat cartile legate de experienta noastra in Gradina din Ardeal, si cand am avut inactive toate acele postari din Gradina (aproape jumatate din total, adunate in cei aproape cinci ani de viata acolo).

Simt sa las aici aceasta contabilitate simpla, ca o amintire onorifica. 



10 ani de blog inseamna totusi enorm! Si, mai ales daca ma gandesc ca foarte multi blogeri si-au abandonat rapid pasiunea de a scrie pe blog dupa doar cativa ani, ei bine, pot spune ca sunt o longeviva in aceasta activitate. 

Mi-a facut o mare placere sa scriu aici, sa fac poze si sa le atasez, sa glumesc si sa port un dialog imaginar amuzant cu cititorii mei. 

Acest blog are o istorie deja, iar modul in care el a fost creat, ideea de la care am pornit si chiar numele lui, toate fac parte dintr-o istorie a noastra, a mea si a lui Adrian, despre care voi povesti intr-o insemnare ulterioara.

Caci, pentru celebrarea acestui jubileu, am pregatit o surpriza! 

Voi reveni cu divulgarea acesteia separat! 

Acum mi-am dorit doar sa marchez acest moment de sarbatoare. 

10 ani!  In curand majoratul, nu-i asa? :))))



Va multumesc tuturor celor care mi-ati fost aproape, aici, citindu-ma!

Va multumesc tuturor celor care mi-ati lasat comentarii si care ati distribuit insemnarile mele. 

Va multumesc tuturor celor care mi-ati trimis ganduri bune si frumoase, care ati ras impreuna cu mine, care v-ati bucurat si v-ati emotionat citind, admirand pozele, imaginandu-va povestile pe care eu le-am evocat in paginile acestui blog!

Sper ca acest blog, "Oglinzile Sufletului",  a adus un strop de culoare si bucurie in plus in viata voastra si v-a inspirat in propria voastra calatorie. 

Va imbratisez!

Liliana

24.07.2022



PS. Si, pentru ca, pentru mine, acest blog a fost un fel de "acasa", in care mi-am adunat toate comorile, gandurile, emotiile, impresiile, sentimentele si trairile interioare, o casa pe care mi-am pastrat-o curata, frumoasa, luminoasa si confortabila, voi adauga mai jos un text care mi se pare foarte potrivit in acest context. 

Titlul acestui text, "Femeia si casa ei", poate fi parafrazat perfect in "Femeia si blogul ei". :)))

O oglindire perfecta!


Femeia şi casa ei.


Ordinea în casă – este necesitatea internă şi firească a unei femei mature. O casă confortabilă – este fundamentul vieții unei femei, pe care se construiește o relație fericită, corectă şi matură cu un bărbat.

Femeia care nu vrea să creeze confort din cauza lenii sau oboselii, nu este capabilă de nimic, în special să construiască o relație cu bărbatul. 


Casa – este opera principală a femeii, ea trebuie să fie sursa principală de inspirație pentru tine şi familia ta. Confortul şi ordinea în casă îi oferă femeii putere, de aceea, ea ar trebui să fie interesată în asta, mai mult decât alți membri ai familiei.


Casa – este oglinda ta. În ea se reflectă ceea ce trăiești, ce gândești, ce simți şi unde curge energia ta – în familie sau în afara ei.

(...) Rezolvarea problemelor gospodărești – este în primul rând relația voastră ca soţ şi soţie, este valoarea ta ca femeie, este capacitatea de a cere şi a obține ajutor. Casa nu trebuie să fie calvarul tău sau dispoziția proastă – ea este inspirația, magia şi farmecul tău.




Cum să faci casa confortabilă?


Trebuie să începi nu cu ordinea, ci cu gândurile tale. Ce-ţi dorești? Cum vrei să trăiești? În primul rând casa e vie. E baza pe care se construiește viaţa voastră. Neapărat voi scrie un articol şi despre locuințele închiriate, despre lipsa propriei case. Aici, deasemenea există un motiv, nu este o coincidență. La bază stă un motiv psihologic profund. Tratați casa în care locuiți astăzi, ca pe ceva viu. Schimbându-ţi atitudinea faţă de casă, îţi vei schimba viaţa.


Toate treburile casnice trebuie să fie conștientizate. Să învestești în ele o parte din tine, iubirea ta. Călcând, gătind bucatele, spălând – doar aşa se creează energia casei cu iubire, nu din lene şi depresie. Aici se ascunde puterea feminină – să-şi facă casa plină de energie, nu goală şi rece. Femeia poate face în casa ei mult mai multe decât la muncă. Amintește-ţi unde trebuie să-ţi îndrepți atenția şi energia: în casa ta sau în afara ei? Având grijă de casă, curățând-o, îţi umpli viaţa de SENS.


Tratează-ţi casa cu grijă şi respect. Simte-o. Această interacțiune poate fi tămăduitoare pentru femeie. Casa pentru femeie – este un spațiu sacru, care îi oferă liniște şi armonie, de aceea nu poate rămâne în dezordine, pentru a se umple de emoții negative, certuri şi insulte. O astfel de casă nu are viitor, cum de altfel nici casa fără femeie – nu există.





Nu ștergi pur şi simplu praful, ci pui energia în mișcare, energia nu trebuie să stagneze. Nu speli pur şi simplu geamul, ci deschizi şi cureți orizontul pentru planurile şi scopurile familiei tale. Femeia – e cea care păstrează focul familiei. Iar focul – e viaţă. Nu va fi focul, nu va fi familia. Va fi o conviețuire sau o căsătorie economică.


Treburile casnice pot obține un nou sens, ele trebuie să fie plăcute, să te încarce, să te facă fericită. Astfel împarți iubirea cu cei dragi. Probabil bărbatul nu va observa faţa de masă nouă, însă energia şi faptul că eşti interesată de căminul familiar – îl va observa neapărat.


(...) Femeia nu trebuie să fie bucătăreasă sau spălătoreasă, ci Gospodină. Ea trebuie să-şi transforme casa, să se joace cu spațiul unde totul e supus gândurilor, dorințelor şi energiei ei. Unde fiecare colțișor oferă forțe şi dăruiește senzația uimitoare de căldură, lumină, grijă şi frumusețe.


Sunteți de acord cu asta?”

Sursa : Site „Relatii.net” (http://relatii.net/2017/05/22/femeia-si-casa-ei-ce-spune-lipsa-dorintei-de-face-ordine-casa/?fbclid=IwAR09dpn72xfeJCjtbdc3efBQr3e-gfnyLBeRbAo_VJUL-GbJ1PqtdJSAB2Y)




Editare ulterioara, in 26.07.2022  - PS: Toate pozele din aceasta insemnare sunt facute azi 26.07.2022.





24.07.2022




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)