Atentie: Editare ulterioara in 11.07.2022 si in 12.07.2022 - poze noi!
Saptamana trecuta, dupa ce am facut cercetarea de marketing pentru a culege informatii despre Cretisoara si Coada Calului, plantele medicinale care se gasesc din abundenta aici, la munte, mi-am zis ca eu n-am rabdare pana se usuca ele in balcon, ca sa-mi fac ceai. Sa le testez eficienta, adica.
Asa ca am inceput sa ne uitam pe rafturile magazinelor si farmaciilor pentru a vedea daca nu cumva gasim plicuri cu ceai din aceste plante minune. Am gasit doar de Coada Calului si am luat o cutie, de proba.
Cand am ajuns acasa, Ema Boema ne-a iesit imediat inainte, curioasa. "Ce-ati cumparat voi acolo? Vreau si eu!"
Cum sa-i spunem ca ceaiul acesta este pentru "tinerete plina de frumusete si viata fara de batranete"? Stiti ca eu sunt in competitie cu Maria Sa, Principessa! Mi-ar fi confiscat ceaiul numai pentru ea. :)))
In fine, am pus un ibric pe foc, cu o cana de apa si un plic de ceai de Coada Calului, si am lasat la fiert cam 8 minute. Da, acest ceai se fierbe, deoarece asa, la temperatura de fierbere, devin solubile in apa toate substantele active ale plantei, dintre care cea mai importanta este.... siliciul!
Ceaiul capata o culoare frumoasa, galbena. L-am baut cu putina zeama de lamaie, fara zahar.
Nebunia asta cu "fara zahar", dar si cea cu "fara cafea" m-a apucat tot in urma cu o saptamana, fix in ziua in care am cules aceste plante medicinale de la marginea padurii. Mi s-a aprins mie un beculet, tot citind pe google o multime de informatii, cum ca beau cam multa cafea si consum cam mult zahar. Deh, doua lingurite cu varf de cafea solubila, nes, si cu patru lingurite de zahar brun, pe zi, mi s-au parut deodata cam mult.
Si, asa cum fac eu intotdeauna, pe principiul "totul sau nimic", am decis brusc ca nu mai vreau nici cafea si nici zahar. Uite-asa! Si, in mod uimitor, nici n-am avut pofte dupa ele.
Asa ca ceaiul acela cu un pic de lamaie mi s-a parut acceptabil. Mai ales ca aveam in minte toate minunile pe care el urma sa le faca in corpul meu, sa mi-l reseteze, adica. :)))
Si nu doar am baut cate doua cani mari pe zi, ci l-am folosit si in cosmetica mea zilnica, dandu-mi cu el pe piele, pe fata, clatindu-mi parul proaspat spalat si facand baie prelungita a unghiilor in ceaiul caldut.
Daca ati citit cu atentie beneficiile lui, ati retinut ce poate sa faca. Si nu pentru beneficiile lui diuretice, respectiv cele legate de reglarea functionarii optime a rinichilor, mi-a atras mie atentia, ci pentru cele legate deeee.... da, ati ghicit!.... de "tineretea plina de frumusete, si viata fara de batranete"! :) Bingo!
Asadar, in saptamana care a trecut, am exploatat ceaiul la maxim si, da, am constatat ca functioneaza. Pielea devine mai neteda, mai fina. Ceaiul inchide porii si pielea devine astfel mai sanatoasa si mai luminoasa. Eficienta asupra parului si unghiilor inca n-o pot atesta, este nevoie de mai mult timp si de mai multe "sesiuni" de aplicare. Dar, orisicat, pentru inceput sunt foarte multumita!
Mai ales ca, asa cum spun si articolele de pe net, ceaiul acesta, de Coada Calului, este recomandat si ca adjuvant pe langa dietele de slabire, pentru ca ajuta la diminuarea retentiei de apa. Deci.... ce?? E bun pe langa dietele de slabire??? Bingo! Doua-trei cani pe zi! Si, da, da, da, ajuta!!! Parol! :)))))
O sa va pun si poze cu dovada. De la 55,5 kg din 01.07.2022, kilograme atinse dupa muuuulte sarbatoriri, am ajuns la 54,1 kg pana pe 07.07.2022. Desigur, nu doar cu ceaiul acesta, ci si cu dieta noastra speciala, obisnuita, cea de toate zilele. Verzituri, frunze, apa si aer, da! :))))
Deeci...... fetelor, functioneaza! :))))
Ieri am constatat ca s-au uscat in balcon si plantele culese de noi in urma cu o saptamana.
Le-am tocat mai marunt cu o foarfeca si am obtinut o tava de Coada Calului si doua tavi de Cretisoara.
Cum ceaiul de Cretisoara nu l-am testat inca, dar pe celalalt da, am decis instant ca nu am destul ceai de Coada Calului. Pai, face el minuni? Face. Trebuie sa cresc stocul de ceai de Coada Calului.
Intentionez ca zilele urmatoare sa purcedem la o noua actiune de cules plante medicinale, caci am de gand sa inaugurez un buncar antiatomic plin cu ceaiuri, un fel de rezerva mondiala, dedicata, stiti voi, "tineretii... frumusetii.... bla, bla,bla...." :))))
Daca tot trecem pe ceaiuri, macar sa avem rezerve. Plandemiile, razboaiele, crizele financiare planetare, crizele economice, alimentare, amenintarea cu foametea, cu seceta, cu schimbarile meteorologice, cu modificarea climei si altele, toate vor duce spre.... cine-stie-ce.
Asa ca, inainte de a trece direct la prana exclusiv, o luam metodic, cu ceaiurile.
Muntele e plin de plante, ma mai documentez putin, iar apoi culegem din toate si facem rezerve. Sa avem meniu diversificat, zic. :))))
Dupa ce am facut primele poze din procesul de "conservare" a meselor noastre viitoare (sic!), m-am apucat sa maruntesc si mai mult plantele uscate cu rasnita de cafea.
Le-am rasnit putin, ca sa aiba o textura mai maricica, nu pudra.
Mi-a iesit 1 borcan mare de ceai de Coada Calului , 1 borcan mare si unul mai mic de ceai de Cratisoara. E bine pentru inceput. Deja imi faceam calcule cate borcane imi incap intr-un dulap de bucatarie si cate borcane mai aveam adunate prin pivnita. Si parca simteam ca nu-mi ajung. :)))))
Cand am locuit in Gradina din Ardeal, am umplut pivnita cu cateva sute de borcane pline cu tot felul de conserve de legume, muraturi si altele, dar si cu compoturi de fructe si cu plante uscate.
De acum inainte obiectivele noastre au in vedere sute de borcane cu ceaiuri pentru.... "tinerete... frumusete.......fara batranete......" Am zis. Hi, hi, hi.... :))))))
Dupa ce am terminat cu rasnitul, m-am apucat sa si testez materia prima.
Am inceput, deocamdata, cu..... ceaiul de Coada Calului, exact! Ati ghicit! :)))
Mai ales ca vroiam sa fac o comparatie cu ceaiul din comert.
Sa stiti ca nu-i prea mare diferenta la gust. Culoarea celui din comert este mai deschisa, mai galbena, iar ceaiul facut din plantele culese de noi este mai brun un pic. Dar gustul e cam la fel. Mai ales ca l-am baut si cu lamaie.
Puteti observa si din poze mica diferenta de culoare.
Tot cu aceasta ocazie, a testarii ceaiurilor, am inceput sa practic o solutie foarte benefica pentru florile din casa: folosesc tocatura fiarta din plantele din care am facut ceai ca ingrasamant pentru flori.
Mai intai le las pe o farfurie sa se usuce bine de tot, apoi le incorporez in pamantul din ghivece, amestecandu-le bine cu o lingura in stratul superficial de la suprafata ghivecelor. Am citit asta pe net. Testez.
Voi testa si cu ingrasamant facut din cojile de la banane uscate, maruntite si apoi rasnite pudra, pentru aportul de magneziu. Gradinarim inteligent, confortabil, natural si simplu, adica.
"VIBRAȚIA ÎNALTĂ este atunci când te trezești zâmbind!
Vibrația înaltă este când te umpli de bucurie savurându-ți cafeaua sau
ceaiul!
Vibrația înaltă înseamnă să te simți bine cu tine însuți!
Vibrația înaltă înseamnă să râzi în hohote cu oamenii pe care îi iubești!
Vibrația înaltă este atunci când ai vise mărețe cu ochii deschiși!
Vibrația înaltă înseamnă să vezi totul mai colorat!
Când vibrezi înalt atragi tot ceea ce-ți dorești!
Vibrația înaltă înseamnă să adormi zâmbind așteptând cu nerăbdare ziua de
mâine!
Vibrația înaltă înseamnă să dai tot ce poți în fiecare zi!
Vibrația înaltă înseamnă să știi cum să oprești mintea atunci când ești
într-o buclă de gânduri negative, care te fac să te simți rău!
Vibrația înaltă înseamnă să știi cum să fii în momentul prezent, în aici și
acum!
Vibrația înaltă înseamnă să vezi viața precum un copil, bucurându-te de
fiecare secundă!
Vibrația înaltă înseamnă să faci ceea ce îți umple sufletul fără să rănești
pe nimeni!
Vibrația înaltă înseamnă să creezi, să co-creezi cu energia Universală!
Atunci când vrei să afli care este vibrația ta întreabă-te cum te simți.
Dacă te simți fericit, iubit, entuziasmat, vibrația ta este înaltă.
De ce este importanta frecvența vibrațională ?
Pentru că prin ceea ce conținem și emitem, atragem și creăm
realitatea!"
Sursa: Adri Campos - La ciencia de la Vibracion
"Mai
întâi, câteva lucruri despre recoltarea și conservarea plantelor. În mod normal
și cu mici excepții, plantele se recoltează atunci se află în perioada de
înflorire și când este soare, iar uscarea lor se face la semi-umbră. Dar pentru
că majoritatea dintre voi nu dispuneți de spații cu semi-umbră și vânt, le
puteți usca expunându-le la soare. Cu cât soarele este mai puternic și le usucă
mai rapid, cu atât proprietățile plantelor se păstrează mai bine. Uscarea
trebuie făcută pe suprafețe care nu permit lipirea plantelor de acestea:
hârtie, pânză. Plantele mai pot fi uscate în mănunchiuri legate cu sfoară.
Depozitarea se face fie în forma în care au fost uscate, fie mărunțite și păstrate
la loc ferit de lumină și umezeală, în ce aveți pe acasă, adică: pungi de
hârtie, săculeți de pânză, borcane de sticlă sau chiar pet-uri. Dacă dispunem
de spații cu temperatură constantă (de exemplu o pivniță), putem rula plantele
(dacă au frunză lată) și le putem îndesa până la refuz în sticle pet cu gura
largă, vom atașa apoi capacul și le vom depozita pentru iarnă. Nu recomand
conservarea acestora prin metode de fierbere și saramurare decât în anumite
situații clare, pentru că se pot pierde din substanțele nutritive, sunt metode
dificile care presupun dedicare (pentru fierbere ai nevoie de lemne de foc) și
dacă operațiunile nu sunt făcute cum trebuie (de exemplu recipientele nu sunt
bine etanșate), alimentele se pot strica.
Vă rog
să vă notați un lucru: multe plante, în cantități mari, pot deveni toxice. De
pildă, puteți consuma oricâți morcovi și oricât spanac doriți, însă banalul
mușețel sau ștevia, în cantități mari, pot provoca diaree. Alte plante, ca de
exemplu podbalul sau păducelul, pot fi consumate în cantități moderate, în timp
ce altele pot fi foarte toxice sau mortale. De aceea, încercați să consumați o
cantitate principală de plante 100% sigure (primele din listă) și o cantitate
moderată de plante tolerate bine de organism.
Mai
notați încă un lucru: învățați să deosebiți foamea falsă de cea reală. Există
trei niveluri de foame: prima este dată de psihic și este în strânsă legătură
cu pancreasul, care dorește ritmicitate. Aceasta este o foame falsă, care poate
fi ignorată, corpul reușind să se mențină în condiții optime încă 4 – 6 ore, în
funcție de arderile interne ale fiecăruia. Urmează foamea reală, care este
dată, printre altele, de scăderea glicemiei – acesta este momentul în care este
bine să mâncați, pentru că nu veți mai consuma o cantitate mare de hrană (nu
veți mai mânca de stres), iar cantitatea de substanțe nutritive va fi absorbită
la parametri optimi. Al treilea nivel de foame trebuie evitat. Dacă se produce
la voință (post negru prelungit), trebuie făcut doar de către persoanele bine
hrănite și bine echilibrate din punctul de vedere al depozitelor de
microelemente, ceea ce este puțin probabil pe timpul iernii. În caz contrar, se
produc dezechilibre, care uneori pot fi fatale.
Încă
ceva: plantele astringente sau cu gust amar, amână senzația de foame. Plantele
dulcegi sau dulci, echilibrează psihicul. Plantele sărate (nu prea există în
România, în afară de captalan) sau cele ușor astringente și bine uscate, vă cer
să consumați apă, iar ăsta este un lucru bun dacă dispuneți de o sursă de apă
potabilă. Pe timp de frig, sub 10C, evitați gustul acru (acrișor e în regulă),
dacă nu vreți să aveți probleme cu inima. Deci ne vom hrăni în general cu
plante amărui, dulci sau dulci-arcrișoare.
Înainte
de masă cu 30 de minute, beți o cană cu apă sau apă în care ați pus plante
aromate (ace de brad, crenguțe de tuia, pin sau plante aromatice dacă aveți).
Plantele uscate pot fi consumate sub formă de praf (le mărunțim în mână), pe
care îl vom mesteca cu grijă cât mai mult timp, înghițind numai atunci când
devine pastă. În felul acesta ne asigurăm că digestia se va face ușor, fără
crampe la stomac. Nu mâncăm mult și dacă ne știm mai gurmanzi, din cinci în
cinci minute ne oprim câte două minute, pentru ca informația din stomac să fie
procesată de creier, astfel încât să evităm dependența psihică de mâncare și să
ne putem concentra pe procesul de hrănire.
Plantele
uscate pot fi, de asemenea, rehidratate, fie prin plasarea acestora în
recipiente în care adăugați apă și pe care le lăsați peste noapte, sau prin
fierbere și gătire după cum vă taie capul. Plantele crude se consumă ca atare
sau în combinație cu plante uscate. La finalul mesei, dacă dispuneți de câteva
semințe de orice fel (grâu, orz, ovăz, semințe de floarea-soarelui sau de
dovleac, nuci), consumați câteva, mestecând lent și conștient. Vă vor oferi o
senzație plăcută de sațietate și vor regla glicemia, menținându-vă psihicul în
bună stare de funcționare. De multe ori se produc accidente nu atât de la lipsa
alimentelor, cât din cauza anxietății și depresiei."
Autor: Andi Mihai Anton ( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=672258820605885&set=a.329074251591012&type=3¬if_id=1645910904615829¬if_t=feedback_reaction_generic&ref=notif )
"Vă
reamintesc trei reguli simple în viață:
1. dacă
nu te duci după ceea ce vrei, nu-l vei avea niciodată.
2. dacă
nu întrebi, răspunsul va fi mereu "nu".
3. dacă
nu pășești înainte, vei fi mereu în același loc."
Autor: Adele, azi, 34 de ani și 44 kg mai puțin.
Bicicleta este moartea lentă a planetei. (Si ceaiurile - as adauga eu. :))))) )
Un bancher i-a făcut pe economiști să
gândească asta când a spus: “Un biciclist este un dezastru pentru economia
țării: nu cumpără mașini și nu împrumută bani ca să cumpere. El, nu plătește
polițe de asigurare. Nu cumpără combustibil, nu plătește să ducă mașina la
revizie și reparațiile necesare. Nu folosește parcare plătită. Nu provoacă
accidente majore. Nu necesită autostrăzi cu mai multe benzi. El nu devine obez.
Oamenii sănătoși nu sunt necesari sau
utili economiei. Ei nu cumpără medicamente. Ei nu merg la spitale sau la
doctori. Ei nu adaugă nimic în PIB-ul țării.
Dimpotrivă, fiecare nou magazin McDonald
' s creează cel puțin 30 locuri de muncă, de fapt 10 cardiologi, 10
stomatologi, 10 experți în dietă și nutriționiști, evident precum și oamenii
care lucrează în magazinul propriu-zis".
Alege cu grijă: o bicicletă sau un Mc
Donald? Merită să te gândești.
PS: mersul pe jos este și mai rău.
Pietonii nici măcar nu cumpără bicicletă!”
Sursa: Psiholog Online
"Cei
"10 hoți de energie"!
Energia
noastră vitală este mina de aur pentru suflet. Ea trebuie conservată,
regenerată, folosită in mod constructiv deoarece nu este inepuizabilă. Putem să
oferim această energie pentru a face bine, dar nu trebuie sa lăsăm lucrurile și
oamenii toxici să ne priveze de ea, să o consume ei în locul nostru.
1.
Renunță la oamenii care vin la tine doar pentru a se plânge, pentru a-și spune
nemulțumirile, poveștile, dezastrele lor, fricile și opiniile lor de judecată
despre ceilalți. Nu permite să devi coșul de gunoi in care ceilalți iși aruncă
toate negativitățile pentru ca mintea ta le va absorbi.
2.
Renunță la sarcinile care nu îți fac placere și petrece mai mult timp făcând
ceea ce îți place.
3.
Ține-ți promisiunile. Dacă nu ai reușit să le îndeplinești, întreabă-te de ce,
de ce opui rezistență Ai întotdeauna dreptul să te răzgândești, să îți ceri
scuze, să te revanșezi, să renegociezi sau să oferi o altă alternativă la promisiunea
încălcată. Ai însă grijă ca aceasta să nu devină un obicei. Cea mai ușoară
modalitate de a evita să faceți ceva ce nu vă doriți este să spuneți 'NU' de la
început.
4.
Plătește-ți datoriile la timp. În același timp încearcă să recuperezi banii de la
cel care ți-i datorează sau alege sa renunți la ei, dacă acest lucru este
imposibil.
5.
Oferă-ți permisiunea de a te odihni dacă te afli într-un moment în care ai
nevoie de odihnă și oferă-ți permisiunea de a actiona dacă este momentul
oportun.
6. Aruncă,
strânge și organizează, nimic nu îți va fura mai multă energie decât un loc
dezordonat și plin de lucruri din trecut de care nu mai ai nevoie și care nu
îți mai sunt de niciun folos.
7.
Acordă prioritate sănătății tale. Acceptă că uneori corpul tău nu poate
funcționa la capacitatea maximă. Ia-ți pauze în acel moment.
8.
Confruntă situațiile toxice pe care le tolerezi în prezent, ajută un prieten
sau un membru al familiei, și ia măsurile necesare pentru a nu mai tolera
acțiunile toxice ale partenerului / prietetenilor.
9.
Acceptă. Acest lucru nu înseamnă să renunți, însă nimic nu te face să pierzi
mai multă energie decât să te împotrivești și să lupți impotriva unei situații
pe care nu ai cum să o schimbi.
10.
Iartă. Lasă în urma orice situație care îți crează durere, întotdeauna poți
alege ca durerea respectivă să devină doar o amintire." Dalai Lama
Învățăturile
Universului - Natura din NOI
10.07.2022
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)