sâmbătă, 27 ianuarie 2024

Sunt cea mai buna!!!!

 

Cand imi spune asta telefonul meu mobil, ce sa fac, trebuie sa-l cred! El e ca un fel de Dumnezeu virtual, bag seama, dupa cat il investim cu atata atentie, incredere si dependenta, deci... il cred. :)))

Dar sa nu ne abatem de la subiect.

Azi am fost onorata sa primesc din partea Mariei-Sale Telefonul-meu-din-dotare o insigna noua. Un fel de Premiu. Ce mai, o Coroana Regala de-a dreptul! 

Am fost incoronata ca fiind CEA MAI BUNA! :)))

Priviti si voi si va minunatie ce mi-a aratat el mie azi. Cica am stabilit un nou record in privinta numarului de pasi (voi ce credeati??), dupa ce am ajuns la cel mai inalt nivel. Nu-i asta nemaipomenit? Este!

S-o luam metodic. Azi suntem in 27 ianuarie. Am inceput sportul meu intensiv in 27 decembrie, deci putem spune ca am incheiat o luna. Asta spune si telefonul meu, ca am 33 de zile consecutive de targhet zilnic efectuat. Targhet de pasi, despre el e vorba, da? :))))

Dar, sa vorbim numai de luna ianuarie, in care am depasit 386.000 pasi pana azi, inclusiv. Deci o medie zilnica de vreo 14.300 pasi. E bine, nu? E chiar foarte bine! 






Vreti sa stiti cu ce m-a ajutat tot acest efort? Eeeeei..... pai, ce v-am spus eu zilele trecute? Care era obiectivul meu major? Infrumusetarea! Lasati ascensiunea, ca nu despre ea este vorba acum in propozitie. Fara diversiune, va rog! :)))))

Cum aceasta "infrumusetare""  este un termen generic care inlocuieste dualul "lupta cu kilogramul inamic", deducem de aici ca am atins si ceva rezultate in acest sens, nu-i asa? Deducem, deducem, cum sa nu deducem. :)))))

Ok, dar iata evolutia din 11 ianuarie incoace, cand 55.5 mi se parea inca ingrijorator. 

Ei bine, pe 25 ianuarie, fix de Luna Plina, deloc intamplator, am spart plafonul lui 55. Deci, am schimbat prefixul cu 54. De kilograme este vorba, nu de varsta, va rog, putina concentrare. :))) 

Iar azi, pe 27, am spart si pafonul lui 54 si am schimbat prefixul cu 53.  Performanta, baby! :)))

Da, dar sa nu va inchipuiti ca doar am pocnit din degete si, gata, cantarul meu mi-a aratat cifrele magice. Nuuuu... a fost nevoie de mai mult efort sustinut si de munca in echipa. 

Mai intai am facut un pact cu Adrian. Mai exact, am stabilit ca sa nu ma mai intrebe deloc, dar deloc-deloc, ce vreau sa-mi ia "ceva bun" de la magazin. :))))) 

Ok, s-a tinut de intelegere si nu m-a intrebat. In fine, poare doar de o data, de doua ori. :) 

Apoi, nici sa nu apara cumva in fata mea mancand/rontaind ceva amandine, covrigi de aur, sau alte giugiumele, dulciurele, bunataturi, crontanele, orice ispita care mi-ar putea pune la incercare vointa si poftele.  I-am zis ca, daca el pofteste la ceva, sa-si cumpere si sa dea vreo doua ture de bloc pana le mananca afara, unde eu nu stiu, nu vad, nu miros. :)))))) 

Ok, nu m-a ispitit cu nimic. In fine, mai corect ar fi sa spun ca nu prea m-am lasat ispitita de nimic. :))))))

M-am tinut tare si nici macar nu am gandit ca mai exista pe lume chestii, ispite... intelegeti. :)))

Cu dieta respectata, fara ispite care sa ma deturneze din proces, dar si cu "sportul meu de frumusete" tinut din scurt, fara pauze, fara leneveala, cu sustinere din partea celeilalte echipe, respectiv, sora mea din Bucuresti, cu care m-am sincronizat la facut pasii din "indoor", am reusit sa fac in perioada dintre 11 ianuarie (data pana la care bifasem deja 153.000 pasi) pana azi, 27 ianuarie (cand am bifat 386.000 pasi), un total de 233.000 pasi. Ce cifra frumoasa!

In doua saptamani si doua zile (16 zile) am facut 233.000 pasi! Pai, anul trecut ii bifam intr-o luna intreaga! Asadar, unde exista vointa, se poate. Unde nu exista vointa, exista justificari. Pam, pam.

Inca putin mai am ca sa sparg si pafonul lui 53 si sa schimb prefixul cu 52. Dar nu fortez nimic. 

Trebuie doar sa-mi respect propriile reguli si sa primesc in continuare sprijinul de la cele doua echipe: Adrian sa blocheze insinuarea in preajma mea a oricarei ispitele culinare, iar Jeni sa stimuleze mentinerea ritmului sportiv. Simplu! Si toata lumea are ceva de castigat din asta, caci altfel nici n-ar putea coopera. ;-) 

Acum ma intreb doar la atat: dupa ce schimb prefixul cu 52, cu ce o sa sarbatorim noi Valentine's Day? :))))))










In incheiere, o sa va povestesc o mica scena care ni s-a intamplat zilele astea, in timp ce ne plimbam.

Ne intorceam spre casa si tocmai ajunsesem la trecerea de pietoni peste DN1, venind dinspre gara inspre parcul central. Ne tineam de mana, asa cum mergem noi mereu, si, vazand ca vin masini si dintr-o parte si din cealalta, ne-am oprit pe trotuar, asteptand momentul prielnic sa putem traversa.

In acel moment am vazut-o pe partea cealalta a drumului, asteptand ca si noi sa traverseze, pe o doamna in varsta, o localnica de aici, din Predeal, cu care ne intalnim frecvent in timpul plimbarilor noastre si cu care schimbam adesea saluturi si diverse cuvinte de politete si amabilitati.

De pe trotuarul ei, de unde astepta sa treaca strada, ne-a vazut si ea si, bucuroasa, ne-a facut un semn larg si cu mana si cu bastonul, cel cu care se ajuta in mers, avand in vedere nu numai varsta, problemele de sanatate si supraponderabilitatea constitutiei ei, ci si conditiile grele de mers pe jos din aceste zile, cand peste tot a nins si troienele de zapada incurca foarte mult circulatia, atat a masinilor, cat si a pietonilor.

Ei bine, masinile s-au oprit, si pe stanga si pe dreapta, soferii facandu-ne semn sa trecem. Ne-am pornit deodata si noi si doamna in varsta, si ne-am intalnit la jumatatea drumului, pe trecerea de pietoni.

Ea este mereu tot un zambet cand ne intalneste, dar aunci , mai mult ca niciodata. Si sa vedeti ce face!

S-a oprit in mijlocul drumului in fata noastra, obligandu-ne cumva sa ne oprim si noi o secunda, gandindu-ne ca urma un schimb de saluturi si ne vedeam de drum fiecare.

Doar ca doamna a simtit brusc sa-mi faca un compliment si, privindu-ma fix in ochi, s-a pornit sa-mi spuna "Frumoaso!"

Dar a apucat sa spuna doar "Frumoa...." ca imediat s-a uitat si la Adrian si, hotarand instant ca amandoi suntem frumosi si ca nu putea sa mi se adreseze numai mie, a virat expresia ei cumva sa ne cuprinda pe amandoi dintr-o data, dar a iesit.... "Frumoa-şeţilor!!!!!"  .... dupa care a inceput sa rada navalnic si zgomotos, uimita si amuzata peste masura de ineditul cuvant ce i-a iesit pe gura. :))))) 

Asadar, ce vreau sa subliniez: chiar daca eu am glumit folosind expresia de "dieta si sport de infrumusetare" in loc de "dieta si sport pentru reducerea kilogramelor", iata ca Adevarul a iesit la lumina si a fost spus direct, in gura mare, in mijloc de DN1, din partea cuiva deloc implicat, fara nici un interes, parol, n-am mituit-o sa spuna asta, nu am constrans-o si nici n-am amenintat-o cu nimic. :)))))

Ba, am avut si martori: cele doua siruri de masini din ambele sensuri, care oprisera la trecerea de pietoni, si care asteptau ca noi trei sa eliberam drumul. Doar ca Dumnezeu a avut Planul Lui, pe care l-a si implinit. :)))))




27.01.2024



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)