miercuri, 24 ianuarie 2024

Caviar versus Varza Murata


Actualizare in 30.01.2024: am revenit cu pozele cu produsul finit, la final

Disclaimer: 

In cazul in care unii cititori vor fi nemultumiti de modul tendentios in care am abordat subiectul ;-), acestia ar trebui sa stie ca Jocul cu umor este preferabil Jocului cu critici. 

Ca Jocul cu glume iscusite este preferabil Jocului cu rautati agresive. 

Si ca Jocul permite orice, dar ca unii avem responsabilitatea de a oferi alternativele pasnice si armonioase, in cadrul carora poti sa si razi daca stii de ce o faci. ;-)

"Dacă schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă."



Mai intai, vreau sa lamuresc ceva ce a ramas nelamurit pana acum:  problematica citirii viitorului in calendar, asa cum v-am obisnuit pe postul nostru de tele-viziune, pardon, blog-uniune. 

Aceasta "citire in calendar" pare a se trage din astrologie, cumva, dar nu. 

Este o citire progresista, cum alta nu-i, moderna, nu are radacini in ancestral, i s-au facut toate curatarile de ancestral, ca sa stiti, deci este o citire curata, fara atasamente, fara preconditionari, fara virusi insinuati subliminal. Este ceea ce se numeste "calendarologie". 

Cititi pe silabe, ca sa nu va incurcati: ca-len-da-ro-lo-gi-e. Acum, grupati. Calendaro-logie. Stiinta calendarului, deci. :)))

Pana acum, adica pe parcursul anului trecut, citirea aceasta o faceam la inceputul lunii pentru luna in curs. Sa stim si noi cum stam pe luna respectiva, nu? In cazul de fata, ianuarie 2024, trebuie sa ne incadram in trend, nimic nu mai este asa cum a mai fost, totul e nou, nu conteaza cum e noul asta, bun sau ne-bun, drept sau anapoda, toti zic ca trebuie sa fie nou, altfel nu se poate.

Asadar, azi, cand facem citirea calendarologica (sic!) suntem in 24 ianuarie, deci mai avem sapte zile si se termina luna. Putem spune ca citim oarecum mai degraba in trecut decat in viitor. 

Dar, asa cum mentionam la inceput, citirea asta fiind libera de orice conditionari, sa precizam clar, inca o data pentru cei care nu stiu, nu mai exista Trecut, nici Viitor, ci doar Prezent, asta trebuia s-o stiti deja, deci toate se intampla deodata, in Moment, in Clipa, unele peste altele. De aici si vorba "Carpe Diem, la naiba!" :))))

Insa, doar fiind suficient de evoluati, dincolo de limitele 4D, adica fix in 5D, putem sa percepem toate aceste nivele ale realitatilor din Moment ca intamplandu-se concomitent, si sa le si intelegem dinamicile recunoscute ca fiind din "Trecut" sau din "Viitor". 

V-ati prins? Hai, ca-i simplu. Ce va "citesc" eu Acum in calendar ar fi trebuit sa va spun in prima zi a lunii cum ca se va intampla pana la sfarsitul lunii. DAR, pentru ca suntem in multidimensionalitate - suntem, da? macar sa pretindem, ca nu doare! am vazut eu la multi ca pretind ca au ajuns acolo si nu se plange nimeni ca doare! :)))) - asadar, fiind acolo, in multidimensionalitate, putem sa ne pozitionam in Prezent ca fiind in Trecut, citind Viitorul, ok? :)))

Daca nu v-am ametit deja, propun sa si incep sa citesc Trecutul, stand frumos si linistita in Prezent, ca si cum v-as spune ca urmeaza Viitorul Calendarologic, dar, despre acesta, stim ca este consumat deja din pozitia de Prezent, insa din pozitia de Trecut el este inca in potential. Am fost mai limpede acum? :)))))

De fapt, in acest punct din Prezent al povestii mele, chiar nici nu mai vreau sa mai vorbesc despre Viitorul pe care ar fi trebuit sa vi-l prezic, dar care a fost deja confirmat in paginile Trecutului, asa ca nici n-o s-o mai fac. Sic! :)))

Bine, pot sa va spun doar atat: este vorba de Calea Verde si Unduitoare a Cerului, cea care este mai presus de monotonia si intepenirea in alb si negru a Pamantului, adica a lumii materiale, fizice, o lume duala si plina de neprevazut, adica de acea paleta cu o infinitate de griuri, unde fiecare se scalda ca-n mocirla, crezand ca nimeni nu vede, nimeni nu stie, nimeni nu intelege. Ca sa aleaga albul sau negru unora li se pare absurd si greu, iar ca sa se mentina constant in alb sau in negru, daca presupunem ca au ajuns acolo, acelora li se pare si mai greu, imposibil chiar si decid ei ca nu-i normal asa ceva. Asa ca vine Calea Verde, care ofera o alta Perspectiva. ;-)

Calea Iubirii, marcata de Verdele acesta, care este fix culoarea chakrei inimii, stiti asta, desigur, este singura Cale care ne ridica mai presus de tot ceea ce NU ne reprezinta. 

Deci, cu "Verdele" inainte, dragi prieteni! Sa ne luminam drumul cu Verdele stralucitor, emeraldin, al Viului, al Iubirii Divine, al Inimii Sacre!

Eu mi-am schimbat si wallpaper-ul laptopului cu ce altceva decat cu un colibri verde, pe un background verde, cu o floare cu frunze verzi, si cu flori, nu, nu verzi, ci portocalii, culoarea maestru. Telefonul are si el un background verde, deci sunt echipata corespunzator. :)

Ah, trebuie sa-mi asortez cu Verde si tinuta in care ma imbrac cand ies la plimbare, dar, ma rog, sa zicem ca as putea sa mai aman un pic, pana trece gerul asta de crapa pietrele. Deocamdata sunt cu mult alb, asortata la zapada. Pai, nu sunt eu cu "ori totul, ori nimic"?  :)))))))












In sincronicitate cu tematica noastra, am primit si pozele de mai jos, in care puteti vedea Aurora Boreala inregistrata in 14 ianuarie 2024 in  Inuvik, Teritoriile de Nord-Vest ale Canadei. 

Cat de mult seamana cu Calea Verde din calendarul nostru! Si cu tot verdele din casa noastra, cu care ne inconjuram si la propriu, nu numai metaforic. Si cu aura mea, desigur, care este exact asa, verde emerald! 

A mai ramas ceva de bifat?  :)))





















Acum sa revenim la subiectul enuntat in titlu. 

Caviarul versus Varza Murata, si influenta acestora in cadrul dietelor de infrumusetare. :))))

Da, am spus "de infrumusetare" ca sa nu spun "de slabire", si nici "in lupta cu kilogramele", ca sa nu ne pozitionam in ofensiva, ca in dualitate, caci am declarat deja mai sus ca nu mai suntem acolo, ci am trecut dincolo, si sa nu ne contrazicem singuri, da? Destul ca toti cei care au declarat asta se contrazic pe ei insisi doua fraze mai jos si nici nu isi dau seama de asta, deci, sa nu cadem si noi in aceeasi ispita, Doamne apara si pazeste! :))))

Dar, mai intai, sa vedem care este legatura intre Caviar si Varza Murata, ca sunt sigura ca nu mai puteti de nerabdare sa aflati asta. Nu-i asa? :)))

Sa incepem prin a dezbatem putin subiectul Caviar, ok?

Ei bine, am vazut ca in aceasta perioada sunt in mare voga pe internet polemicile cu si despre caviar. Adica, unii se lauda cu asa-numitul "caviarul rosu", adica icrele din peste alb, pastrav sau somon, unele sortimente fiind cunoscute si sub marca "icre de Manciuria", in timp ce altii ii persifleaza pe primii, zicand ca la ei, la bogati, doar caviarul negru, adica icrele negre de sturion, ar fi adevaratul caviar si singurul de luat in consideratie. 

Ca sa nu mai amintesc de caviarul alb, adica icrele albe, fara pigment, din sturion alb, caviarul cel mai rar, cel mai scump si cel mai ravnit de bogatii lumii, cei din varful piramidei. De caviarul de beluga, adica icrele cele mai mari, de culoare gri, nici n-ar mai trebui sa discutam, caci deja este pe cale de disparitie. Acest sturion ajunge la maturitate si depune icre abia dupa 20 de ani, deci... caviar de la beluga din ce in ce mai rar, spre deloc. In plus, cumperi un intreg continent cu banii dati pe o lingurita de caviar de beluga, da, da! Exagerez intentionat, poate nu chiar un continent, doar o tara. :)))

M-am documentat un pic pe Google, sper ca am inteles bine ce am scris mai sus, pentru ca subiectul nu se afla printre domeniile mele de interes si n-a fost niciodata. Aaaaa, daca ma intrebati despre detaliile cele mai absconse legate de amandine, de pizza sau de Covrigul de Aur, eeeeeiiii..... altfel stau lucrurile! Pot sa scriu cate o teza de doctorat exhaustiva, de cateva sute de pagini, despre fiecare in parte din aceste trei subiecte!  :)))))

Dar, pentru ca eu nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea in acest subiect legat de caviar, am apelat la inca o varianta ajutatoare. 

Nu, n-am sunat un prieten, insa am citit si in Cronicile Akashice, acolo unde toata lumea poate intra, bate frumos la usa, i se deschide la cerere, ia de pe raft o carte, cauta si gaseste raspunsul. Daaa! Ce, nu stiati? Toata lumea are acces acolo si oricine poate sa puna intrebari si sa afle tot ce vrea sa stie. :))

Am testat si eu si, dupa primele rateuri, pana la urma cred ca am reusit sa accesez ceva informatii care, daca nu sunt din Cronica Akashica de unde altundeva ar putea sa fie? Nuuuu, de acolo sunt, sigur! :)))

Si ce credeti ca am citit eu acolo intr-un mare hrisov, sau ceaslov, sau intr-o revista ceva, una de fashion cred, ori vreo brosura, nu stiu exact ce era, caci am mai pierdut legatura din cand in cand cu Cronica Akashica din cauza bruiajului generat de telefonia mobila 5G? :))))

Mbuuun.... Am citit ca, de fapt, nu caviarul este cel mai bun pentru dietele de infrumusetaare, ci varza murata!!! :)))

Aici este necesar sa punem, citez, "alta intrebare"! :)))

Care varza murata? Varza alba sau varza "neagra", deci rosie? mergand pe acelasi principiu, caviar alb, rosu sau negru. Oricat am cautat si am rascolit in toate rafturile din Biblioteca aia din Cronicile Akashice, tot n-am reusit sa descopar raspunsul. :)))

Asa ca eu ce era sa fac? M-am gandit sa testez. Caci doar ma stiti, pentru frumusete fac cam tot ce vreau! :))))

Cum varza alba pun la murat mereu, deci este testata la greu si am vazut la ce e buna, stiti si voi, evident, cate beneficii aduce organismului, atatea minerale, vitamine, probiotice si altele, m-am gandit sa testam si varza rosie murata. Dar nu oricum, ci, de data asta, un mix din cele doua, o combinatie. Zis si facut.

Dupa cum spune vorba aia inteleapta din strabuni, ca "esentele tari se tin in recipiente mici", si, dupa cum stim si de la caviar, care se livreaza numai in niste degetare de borcanele, minuscule, invizibile si nedetectabile nici macar cu clarvederea, am aplicat si eu acest principiu in procesarea celor doua tipuri de varza, alba si rosie, punandu-le la murat in doua borcanele de doar vreo 4 l fiecare. :)

Oamenii obisnuiti pun varza la murat in butoaie, de regula. Noi - in flacoane mici. Ca sa fim si noi in voga, sa ne credem cu caviarul pe masa si sa asteptam sa-si faca efectul acela atat de dorit, respectiv, "infrumusetarea". :))))






De a doua zi dupa incapsularea in recipientele mici a celor doua ingrediente valoroase, conform retetarului descoperit in Cronicile Akashice, cum v-am spus, saramura a inceput sa se coloreze frumos in visiniul rozaliu preluat din varza rosie, iar aromele din bucatarie au inceput sa ne semnaleze ca acolo chiar se petrecea ceva, o minune, o potiune magica, un ceva miraculos, care urma sa lucreze neaparat in favoarea "infrumusetarii". Eram sigura de asta! :))))










A treia zi, adica in 21 ianuarie, fix in data in care se spune ca am intrat cu toata viteza in Era Varsatorului din cauza lui Pluto ala, care, cica, el ar fi intrat in Era asta si a obligat si Pamantul sa intre si el, ca e rost de abundenta si schimbare din belsug, deci, cum spuneam, fix de duminica, 21 ianuarie, cele doua ingrediente au dezvoltat in cele doua recipiente mici niste esente atat de tari, a se citi "aproape mov", incat varza alba nu mai era alba, nici cea rosie nu mai era rosie. 

S-a produs o oarecare uniformizare apetisanta, aromata, cu iz de usturoi, marar si cimbru, de ne venea sa atentam la integritatea compozitiei inainte de vreme si s-o degustam. Ne-am abtinut cu greu, dar numai pentru ca asa scria in Cronicele Akashice ca trebuie sa facem. :))))

Ca sa nu lesinam de pofta, am testat reteta de verze amestecate intr-o salata fresh, cu un strop de otet balsamic, un strop de ulei de masline si un praf de sare. 

Adica, sa fim bine intelesi, daca se mananca crud caviarul (ah, la limita am evitat cacofonia :)))), fir'ar!), de ce nu s-ar manca cruda si varza, pentru a obtine aceleasi rezultate? Infrumusetarea, cum care? :))))























Din a patra zi, adica de luni 22, cand saramura a pornit procesul de fermentare, culorile iar s-au schimbat si movul a devenit visiniu-rubiniu, de ziceai ca am pus varza la murat in vin rosu. :))

Am scos o cescuta din licoarea fermecata si am testat gustul. Ah! Magie! De maine cred ca vom testa si consistenta verzelor murate. Sa se acreasca intai mai bine. 

Voi reveni aici cu produsul final, despre care deocamdata puteti doar banui cum ar putea fi. Ah! Perfect pentru scopul declarat. 

Cum care scop?! Ajuta la ascensiune, evident! Voi chiar ati crezut smecheria aia cu "infrumusetarea"? Ei, hai sa fim seriosi si sobri, si sa nu ne mai jucam cu termenii sacri. Ca ne vede si ne aude Dumnezeu si ne bate obrazul. :))

Deci, de Ascensiune era vorba, da? Ce "infrumusetare"? De unde pana unde "infrumusetare"? Hai, ca sunteti glumeti si simpatici! :)))




















Pentru posteritate, o sa pun aici dovezile cele mai concludente din ultimii patru ani (caci prea mai din urma nu ar fi relevant pentru momentul prezent), respectiv, 2020, 2021, 2022 si 2023, dovezi care pe mine ma motiveaza maxim sa-mi sustin demersul. Ascensiunea, adica. :))) Pai, daca am putut de atatea ori pana acum, sigur mai pot si de acum inainte! Pot sa ascensionez de cate ori vreau. Si de mai multe ori pe zi, daca vreau! :)))))

Minimul atins a fost de 52.5, marcat din doi in doi ani, 2020 si 2022, deci, urmeaza acum in 2024, desigur. Vedeti? Nimic nu-i intamplator! Eu va tot repet asta, dar voi nu vreti sa credeti! :))))

In 2023 l-am ratat la mustata, oprindu-ma la 52.6, dar asta e, nu era anul potrivit, nu era anul par, anul cu sot. Cica numai in anii cu sot pot eu sa ating minimul la care am drept divin. :))))























Disclaimer, pe repeat : 

In cazul in care unii cititori vor fi nemultumiti de modul tendentios in care am abordat subiectul ;-), acestia ar trebui sa stie ca Jocul cu umor este preferabil Jocului cu critici. 

Ca Jocul cu glume iscusite este preferabil Jocului cu rautati agresive. 

Si ca Jocul permite orice, dar ca unii avem responsabilitatea de a oferi alternativele pasnice si armonioase, in cadrul carora poti sa si razi daca stii de ce o faci. ;-)

"Dacă schimbi felul în care privești lucrurile, lucrurile pe care le privești se schimbă."



Actualizare in 30.01.2024: poze cu produsul finit. 
Pentru curiosi, dar mai ales pentru pofticiosi! 
Cel mai bun "caviar"! :)))













24.01.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)