sâmbătă, 20 mai 2023

Sarbatorim 2 ani de cand Cuibul de Vulturi este al nostru





















































 

VULTURUL – ANIMAL SIMBOL

By  

Vulturul este simbolul puterii, actiunii, vitezei si perceptiei. Deasemenea, el are puterea intuitiei, creativitatii si poate vedea adevarurile ascunse. In jurul lumii, vulturul a fost adoptat ca o emblema.

Ca vechi simbol, vulturul a fost asociat cu soarele. Grecii antici il vedeau ca emblema a lui Zeus si ca cel mai mare zeu printre druizi. Pentru cei care luptau pentru liberatate, abilitatea vulturului de a zbura sus pana in varfurile muntilor, l-a asociat cu un spirit liber. In mituri si legende, vulturul reprezinta Zeul Soare ce simbolizeaza lumina si puterea focului si a apei ca elemente. Este si un simbol al puterii spirituale si curajului intrucat nu se teme de tunet si fulger.

Atunci cand simbolul sau apare asociat cu cel al sarpelui, simbolizeaza conflictul. Adesea perceput ca vanator suprem al aerului, la fel ca leul rege al animalelor pe pamant, vulturul a fost folosit ca simbol pentru lideri, imparati si razboinici. Reprezinta tot ce este nobil. In legendele nordice, pasarea este asociata cu zeul Odin datorita intelpeciunii sale. Grecii si persanii au consacrat Vulturul soarelui, iar mexicanii au vazut vulturul ca simbol al zeului vegetatiei. Cultura indienilor nativ americani si-a reprezentat vulturul ca pasarea tunetului. Ei credeau ca penele ei pot duce rugaciunile catre soare.

Cand acest vultur apare ca animal-totem sau spirit animal poate aduce puterea viziunii si a intuitiei. Totemul ofera intelepciune.

 

El este mesagerul lumii spirituale si are viziune. Animalul spirit al vulturului apartine taramului medicinei. El contine simbolismul strans legat de zbor si ceruri.

MESAGER AL ZEILOR SI AL LUMII SPIRITELOR

S-a crezut mult timp ca vulturul aduce mesaje din lumea spiritelor si din cea nevazuta. Deasemenea, la greci se credea ca aduce mesaje de la ZeusPasare de prada suprema, vulturul a fost perceput ca rege al cerurilor.

SIMBOLISMUL VULTURULUI IN CULTURILE ANTICE TRADITIONALE

In numeroase traditii, vulturul are o relatie stransa cu lumea zeilor. Multe dintre aceste au persistat in mitologia moderna si in anumite credinte. In Egiptul antic, credinta ca un spirit inaripat numit “ba” va readuce spiritul la viata. Pasarea simboliza o parte a sufletului ce se elibera dupa moarte si se reintorcea in lumea celor vii sub forma unei pasari. Aceasta era si emblema zeului Horus, zeul cerului, ce era astfel reprezentat.

Credintele populare din timpurile moderne spun despre pasari precum uliul sau bufnita ca sunt vestitorii mortii. Pentru romani, vulturul si uliul erau asociati cu Jupiter, regele zeilor.

Oasele vulturilor erau folosite pentru a face fluiere si flaute pentru ceremoniile religioase si ritualuri in America de Nord. Era un obicei de a tine in mana o pana de vultur atunci cand rosteai o rugaciune sau in timpul consiliilor indienilor. Astfel te puteai si asigura ca persoana respectiva spune adevarul.

Penele de vultur erau o conexiune directa la indienii americani cu Marele Spirit. Vulturul era conexiunea intre cele doua lumi. Astfel, el este conectat adesea cu balanta. Zeitati solare precum Kisosen “Cel care aduce soarele” era simbolizat ca un vultur ale carui aripi dechise au creat ziua, iar inchise au creat noaptea.

Wad-zoo-sen era numele spiritului-vultur ce a creat vantul cand a dat din aripi. Pamola este spiritul legendar in mitologia Abenaki, zeul tunetului si al celui mai inalt munte.

Multe triburi indiene foloseau tatuaje pentru o varietate de motive.

Autor: Catalin Stanculescu, Sursa: https://mythologica.ro/vulturul-animal-simbol/


Fii atent nimic din ceea ce se intampla nu-i o intamplare.

Simboluri - Vulturul

Vulturul reprezintă unul dintre simbolurile cele mai vechi ale umanităţii. Grecii şi persanii l-au consacrat soarelui, ca simbol al elevării şi al spiritului, identificat cu astrul suprem, emblemă a principiului spiritual. Pentru greci, vulturul era simbolul lui Zeus. Druizii îl considerau simbol al celui Atotputernic care veghează din Ceruri.

Vulturul este o pasăre diurnă, a cărei viaţă este asociată cu lumina şi cu elementele Foc şi Apă. Zborul său neînfricat, rapiditatea şi familiaritatea cu tunetele şi fulgerele, sunt atribute ale zeilor creatori. De asemenea, el este simbolul nobleţei înnăscute, al puterii şi războiului. Aşa cum leul e rege pe pământ, vulturul este regele cerului. Ca pasăre iniţiatică, el zboară de la o lume la alta, regenerând şi ghidând sufletele.

Din timpuri preistorice, vulturul este un simbol colectiv al tăriei şi puterii. Fiind transmis creştinilor în perioada Cruciadelor, a fost  inclus în stemele regilor şi împăraţilor europeni. Vulturul cu două capete reprezintă o întărire a simbolului şi o dublare a puterilor sale.

În Biblie, Vulturul este asociat cu Sfântul Ioan Evanghelistul, datorită percepţiei sale directe a luminii intelectuale şi a inspiraţiei.

În India antică, vulturul este Garuda, o pasăre gigantică de natură solară, menţionată în Ramayana ca armăsar al lui Vishnu, care este cea de-a Doua Persoană a trinităţii indiene, alcătuită din Brahma, Vishnu şi Shiva.

În Roma, vulturul stă pe sceptrul lui Jupiter şi se asigură că voia acestuia este cunoscută muritorilor. El apare pe monede ca simbol emblematic al legiunilor şi puterii Imperiului.

În Persia (Iran), vulturul este simbolul victoriei perşilor asupra mezilor, victorie pe care a prevestit-o zburând deasupra câmpului de luptă.

În Mexic, vulturul este un vechi zeu al vegetaţiei, asociat cu jaguarul, simbolul forţelor telurice şi al întunericului materiei, în timp ce zeul-pasăre reprezintă cerul şi lumina, spiritul ceresc. El îşi oferă puterea Războinicilor Vulturi, elita războinicilor azteci. Împăratul aztec purta pene de vultur care decorau, de asemenea, tronul său ceremonial.

Sursa: https://noua-acropola.ro/sedii/iasi-1/simboluri/pagina/15

Spiritul vulturului semnificația


Vulturul este pasărea care zboară mai sus decât orice altă pasăre și arată puterea și conexiunea cu tărâmul tău divin.

Animalul spirit vultur vă difuzează mesajul existenței renovate și demonstrează direcția primăverii, zorilor și învierii, așa cum este atribuită brizei de est. Vulturul înseamnă să privești lucrurile dintr-o nouă perspectivă superioară și să ajungi mai sus pentru a deveni mai mult decât crezi că ești capabil.

Animalele spiritelor vultur îți cer să ai răbdare cu prezentul și că viitorul deține posibilități pe care s-ar putea să nu le poți vedea încă, dar ești pe cale să iei zborul. Apariția notificării legale pentru a fi curajos și a vă întinde limitele.

Care este semnificația Vulturului ca animal spiritual?

Un animal spirit de vultur pleșuv este un prevestitor inspirator, cu abilitatea de a urca în înălțimi. Fiecare religie denotă afirmații diferite în contextul unui vultur cu privire la perspectiva lor.

Animalul spirit vultur pare o insignă a speranței și a rezistenței în fazele timpurii care caracterizează mântuirea, supremația, hegemonia, recunoașterea și punctul de vedere al lui Dumnezeu.

Vulturul a fost interpretat ca împărat roman în vremuri străvechi și nu ar fi niciodată surprinzător dacă ai atrage un vultur cu două capete. Vă convinge să vă răsfoiți darurile intuitive pentru a obține rezultate favorabile apodictice pentru dvs. și pentru ceilalți.

S-ar putea să tânjești recomandări și finanțare prin viața ta, astfel încât Dumnezeul tău să-ți ofere întotdeauna o imagine etică pentru a te îndrepta către scopul, apetitul și visul tău.

Care este sensul spiritual al Vulturului?

Un vultur albanimal spiritualeste frecvent corelat cu raționamentul, libertatea, intuiția, ingeniozitatea, stabilitatea, vitalitatea rezistenței, refacerea și puterea sexuală.

Animalele spirituale vultur s-au unit cu energiile Soarelui, manuale și spirituale, precum și o reamintire a senzației și percepției mai mari.

Când vezi vulturi care se împerechează, atunci îi strânge pe cei influențicer, ritual de dans prin atmosferă, spirală, planificare și scufundări.

Operația ritualică de împerechere a unui vultur peste tot și legată de anxietate, entuziasm, capacitatea de vigoare sexuală și bucurie ezoterică.

A memorat sexualitatea de către un vultur și vă spune să deblocați evenimentele sexuale moderne, răpirile și altitudinile de plăcere.

Sensul spiritual al vederii unui vultur?

Animalele ghid de spirit vultur exemplifică asumarea angajamentului pentru o singură dată în litigiu, esența vindecării și a călca ușor ca o consecință a respectului față de mama pământ.

Animalele spiritelor vultur cuprind aproape toate miturile religioase și spirituale și sancționează elementele Soarelui și exploziei. Unele societăți au adoptat Vulturul ca semn al forței și autonomiei.

Un vultur este un adevărat prădător care păstrează echilibrul temperamentului realist și îi prinde pe cei vulnerabili și pe cei în căutare, ceea ce ajută la prevenirea răspândirii bolii.

Uneori s-ar putea să fii imediat trezit la o auto-vindecare dominantă sau la apariția puterii tale de terapie, deoarece un animal spirit vultur reușește în fundalul tău.

Ce înseamnă Vulturul ca animal de putere?

Animalul spirit vultur din fantezia ta este, în esență, o alarmă pentru introspecție și auto-examinare pentru timp pentru a ține seama mai bine de vocalistul sau intuiția ta internă.

Dacă un vultur decolează dintr-o atitudine cocoțată pentru a scăpa în visul tău, este o expresie a abilității tale de a te ridica deasupra circumstanței tale, fă o imagine cuprinzătoare a situațiilor tale și dă dreptate conștiinței tale sporite să te sfătuiască.

Divinul tău se așteaptă să fii conștient de faptul că tot ceea ce realizezi ajunge înapoi, așa că încearcă să nu abuzezi de alții în ușa ta pentru a-ți promova circumstanțele dacă animalul de putere se aruncă sau se aruncă.

După cum știți, Vulturul este unul dintre animalele ofensive și care vizează ambuscadă. Prin urmare, prezența sa implică perioada de reevaluare a impedimentelor percepute și a pragurilor autoimpuse și va fi relativ promițătoare dacă vă rețineți.

Ce este un totem spiritual vultur?

Animalele de putere vulturul auriu au măreție și grație, confirmându-și demnitatea ca pluma noastră națională.

Totemele-animale cu spiritul vultur îi atrag pe pacienți să arunce o privire atentă asupra minutului vast de elemente pentru a detecta viața dintr-un punct de vedere mai larg și a permite inimilor tale să te conducă pe tine și alternative pe care nu le-ai cunoscut niciodată atunci când te prezinți cel mai puțin anticipat.

Vulturul este un vânător grațios, iar sosirea lui este un moment pentru a te uita în interiorul ființei tale cu un ochi incluziv. Vulturii au labe cu amprente care simbolizează o organizare substanțială și doborâți.

Este ușor și în deplină simetrie cu fațetele sacre ale vieții lor. Îți dorește să fii aventuros, îndrăzneț cu extratereștrii și să accesezi provocările vieții cu rezistență, judecată și încredere de neclintit.

Care sunt caracteristicile unui vultur ca animal spiritual?

Animalele spiritului vultur sunt un savant pentru tine, care trimit lecții despre relații și preț în ceea ce este important pentru tine.

Vulturul își dă seama ce înseamnă să se ridice deasupra, formulează alegeri cu atenție și înțelepciune și cum să le stoarce în eternități decente, iar loialitatea Vulturului unul față de celălalt este simbolul acordului.

În viața de veghe, manifestarea de vis a Vulturului este un indiciu al provocării pe care nu știi ce poți executa până nu te împingi cu adevărat, așa că, cu animalul de putere vultur, ești eligibil să găsești încrederea și puterea de a atinge înălțimi pe care nu le-ai ghicit niciodată. aparent.

Ce se întâmplă dacă animalul meu spiritual este un vultur?

Animalele spiritelor vultur vă fac să admiri aceleași beneficii ca și vulturii și să aibă un raport intim cu sursele de apă și hrană, deoarece știți foarte politicos de unde să obțineți cu generozitate aceste resurse pentru a vă umple nivelul de energie.

Îți încredințează batalionul dominant de voință și un individ care conduce la un nivel foarte înalt.

Puteți cultiva simetria verticală în viața voastră într-o declarație de a reduce puterea deplină a animalului totem Vultur și luați cursuri de prestigiu social ca un mare contract, astfel încât oamenii să vă poată discerne că sunteți un fel de războinic, mai ales atunci când doriți să culegeți. mijloacele tale.

Concluzie

Vulturul este un splendid și guvernator al păsărilor care statuează în aer cu o mână de fier. Puteți pătrunde greoi în mister și cere întărire pentru a schimba cursul mai departe din cauza Vulturului ca animal spiritual.

Animalul spirit vultur vă întruchipează pentru a aduce în lumea puternică picioare pentru a rătăci pe pământ, pentru a descoperi pentru a contracara multe proporții ale vieții și pentru a vă dezvălui viața la cunoașterea spirituală.

Animalul spirit vultur în vigoarea ta exprimă ambiția ta pentru libertate și individualitate, deoarece ești preordonat să apreciezi independența în viața ta.

Sursa: https://ro.graphistik.com/pelican-spirit-animal-meaning#What_is_the_meaning_of_the_Eagle_as_a_spirit_animal


Vultur – Semnificația Și Simbolistica Viselor

Vulturii, regii între toate păsările, admirabili stăpâni ai aerului, ai zborului și ai vânătorii, sunt probabil unul dintre animalele pe care oamenii le respectă cel mai mult.

Încă de acum multe secole, vulturii au fost considerați simbolul suprem al libertății și al victoriei.

Aceste creaturi periculoase și minunate ale aerului au fost o mare sursă de inspirație pentru noi toți; ele simbolizează ideea de mai multă cunoaștere, independență, moralitate și cele mai înalte valori la care ne-am putea gândi.

Aceste păsări mari sunt impresionante, în orice caz.

O singură privire la aripile lor largi, la trupurile puternice, la fețele lor mândre și la ochii lor strălucitori ne face să ne gândim la vulturi ca la niște adevărați împărați, la înălțimi pe care noi doar am putea visa să le atingem.

Vulturii trezesc flacăra gloriei, a mândriei, a încrederii în sine și a determinării, în fiecare dintre noi.

Dacă Vulturul este animalul tău totem, atunci ești o persoană cu adevărat binecuvântată.

Simbolismul General Al Vulturului

Vulturii sunt un motiv comun în artă, literatură, heraldică și în multe modele moderne. Din cele mai vechi timpuri și până în zilele noastre, motivele vulturului au fost folosite ca metafore puternice.

De exemplu, un vultur poate fi găsit în diferite tipuri de modele naționale din întreaga lume, în timp ce, în același timp, este obișnuit să apară în logo-urile tuturor tipurilor de companii, în emblemele echipelor sportive și așa mai departe.

Oricare ar fi utilizarea, mesajul pe care îl transmite un motiv de vultur este același. Aceste păsări imense și frumoase simbolizează curajul, onoarea, loialitatea, gloria și victoria.

Ele reprezintă tot ceea ce este neprețuit, foarte valoros și respectat. Vulturii simbolizează puritatea gândirii independente.

Vulturii reprezintă, de asemenea, autoritatea, regalitatea și conducerea necoruptă. Născuți pentru a conduce, asta sunt vulturii, dar pentru a conduce cu onestitate și credință pentru cauză. Aceste păsări mândre simbolizează demnitatea, încrederea, dominația și optimismul.

Într-un sens simbolic și mai spiritual și ceva mai intim, vulturii reprezintă libertatea și independența gândurilor și emoțiilor.

Zborul lor deasupra cerurilor înalte implică în mod simbolic faptul că nimic nu este imposibil și de neatins pentru noi, dacă învățăm să zburăm la înălțime.

Metaforic, înseamnă că spiritul vulturului te poate duce oriunde vrei.

Nu e de mirare că vulturii au fost unul dintre animalele preferate ale șamanilor care își schimbă forma.

Vise Despre Vulturi

Visele despre vulturi sunt foarte motivante și inspiratoare. Aceste vise au rolul de a-ți reaminti care sunt adevăratele tale calități și care sunt valorile pe care le urmezi.

Visele cu vulturi ne amintesc că multe lucruri pe care le considerăm de neimaginat sunt de fapt posibile.

Visele legate de vulturi ne amintesc bine de forțele și avantajele noastre; sunt vise de ambiție, de succes, de calea vieții, de destin și de cercul vieții.

Să visezi la animale care sunt considerate unele dintre cele mai reale și mai curajoase este întotdeauna un vis încurajator și poate veni oricui, indiferent de situația sa reală.

Uneori, astfel de vise reflectă pur și simplu sentimentul de importanță, valoare și respect de sine al visătorului.

În alte cazuri, astfel de vise trebuie să vă reamintească aceste valori și ele apar la oameni fără concentrarea, voința și stima de sine. Dacă te străduiești, vei descoperi că există o inimă de vultur în adâncul personalității tale, chiar dacă te simți slab și abătut.

Visul este de a trezi acea flacără ascunsă și tăcută din sufletul tău.

Visele despre vulturi sunt în primul rând vise de libertate și independență. Dacă visezi acest minunat conducător al cerului, înseamnă că probabil te simți sub presiune, în cușcă și restricționat în realitate.

Visele despre vulturi ne inspiră să ne găsim obiectivele în viață, să ne eliberăm gândurile și să ne deschidem mintea către noi posibilități, noi oportunități și să trecem prin uși pe care nu ni le-am fi putut imagina niciodată.

Cei mai mulți oameni rămân blocați într-una dintre etapele vieții lor și, în mod paradoxal, se simt blocați și complet pierduți în același timp.

Visele vulturilor ar trebui să ne inspire să rupem lanțurile și să îndrăznim să încercăm ceva nou.

Vise Despre A Vedea Un Vultur

Dacă visezi că vezi un vultur, zburând sau nu, dar liber și în formă, înseamnă că ești o persoană mândră, sigură pe ea și puternică. Dacă în realitate nu vă simțiți astfel, visul ar trebui să vă reamintească toate calitățile pe care le aveți.

Acest vis înseamnă că ești respectat și admirat de ceilalți, așa că ar trebui să începi să realizezi asta dacă nu o faci deja.

Să visezi că vezi un vultur înseamnă că ești o persoană demnă de onoare, respect și admirație. Să visezi că vezi un vultur poate fi o reflectare a stimei tale de sine, a încrederii și a onoarei tale.

Știi care sunt adevăratele tale talente și calități și ești ambițios. Acesta este un vis foarte pozitiv, ceea ce înseamnă că ar trebui să continui să faci tot ceea ce faci; nu lăsa lăcomia să te corupă și să te menții la fel de încrezător, onorabil și pur ca tine.

Să vezi un vultur într-un vis înseamnă că vei avea succes în viață; munca, dedicarea și efortul tău vor duce în mod constant și treptat la mari realizări.

Acest vis înseamnă că ai tot dreptul să fii mândru de tine însuți.

Ceea ce este de asemenea important este că și alții văd acest lucru. Sunteți o figură pe care trebuie să o admirăm. Uneori acest lucru poate fi copleșitor; nu este ușor să fii cel care este urmărit.

Vise Despre Un Vultur Într-o Cușcă

Visele despre un vultur într-o cușcă înseamnă că te simți în colivie în viața ta; te simți presat, restricționat și frustrat, ca și cum cineva ți-ar fi “tăiat aripile”. Nu știți ce să faceți și cum să scăpați de această situație neplăcută.

Visul apare de obicei la persoanele care se confruntă brusc cu un eșec sau lucrurile din viața lor merg instantaneu prost.

Nu sunteți obișnuiți cu eșecul, așa că vă simțiți ca și cum cineva v-ar fi prins și v-ar fi pus într-o cușcă.

Acest vis reflectă o forță incredibilă pe care o posedați, dar pe care nu o puteți exprima sau folosi în acest moment. Poate că faceți greșit; poate că ar trebui să vă investiți resursele și energia într-un alt mod.

Uneori ne încăpățânăm să rupem lanțurile care ne leagă, în timp ce suntem orbi la alte soluții. Gândiți-vă și nu vă mai pierdeți timpul și energia.

Uneori, alții te pot băga într-o cușcă, dar singurul care are cheile ești tu însuți.

Pe de altă parte, poate că sunteți prea mândru să cereți ajutor. Și acesta este un aspect de luat în considerare.

S-ar putea să aveți nevoie de cineva care să vă ajute să găsiți cheile pentru a scăpa. Visele despre un vultur într-o cușcă sunt vise despre pierderea libertății și eșec.

Acesta ar trebui să ilustreze situația actuală pentru a vă ajuta să realizați că sunteți singurul care are toate răspunsurile.

Vise Despre Moartea Unui Vultur

Dacă visezi că omori un vultur, înseamnă că ești o persoană foarte puternică, dominantă, autoritară și hotărâtă. Sunteți aproape nebunește de curajoasă, ceea ce poate fi atât bun, cât și rău pentru dumneavoastră.

Acest vis înseamnă că ai cu siguranță suficient curaj și putere pentru a face față tuturor provocărilor din viață; ești hotărât să-ți atingi obiectivele, indiferent de costuri.

Nu vă este teamă să pierdeți alte lucruri de dragul gloriei. Trebuie să fiți foarte atenți în această privință.

Poate că aveți într-adevăr toate resursele pentru a depăși toate dificultățile și a-i înfrunta pe cei care vi se opun, dar aveți grijă să nu pierdeți unele lucruri cu adevărat valoroase.

Nu trebuie să pierzi niciodată oamenii care țin la tine și, în plus, nu trebuie să-ți pierzi onoarea, buna reputație și puritatea. Fiți curajoși și îndrăzneți, dar nu deveniți nemiloși și cruzi.

Visele despre uciderea unui vultur sunt pozitive, dacă le aveți în mod corect.

Aceste vise ar trebui să vă inspire să vă urmăriți obiectivele și să vă facă să nu vă temeți în fața dușmanilor. Cu toate acestea, aceste vise îți amintesc, de asemenea, că poți pierde; îi poți “ucide” pe băieții buni.

Spiritul vulturului din interior. Ai grijă să nu lași să se întâmple asta, chiar dacă te-ar putea costa gloria.

Sursa: https://vise.club/vultur/


 







Mitologie românească

     În istoria Tracilor este atestat și un erou troian cu numele de PHILETOR, care, literal, adică PHI LETOR, se traduce prin ”Cel de Sus; Cel Înalt; Care zboară; Care plutește; Care se ridică”; cf. rom.  pe; altar; lujer; Lazăr (n.); engl. leader ”fruntaș; conducător”; alban. faltore ”templu”. Din PHILETOR româna a moștenit vultur, vâltoare, fluture, a flutura, Boldur (n.) și Blidaru - cetate dacică din complexul de la Sarmizegetusa Regia.

   În tezaurele geto-dacice de la Pietroasele și Apahida, Gemenii Divini, Apollon și Diana, s

  Ca și la Traci, și la Români vulturul este un simbol al forței și voiniciei. De multe ori, în mitologia noastră, el este Împăratul Păsărilor. Uneori, este același cu pajura și, în basme, îi readuce pe eroi din Tărâmul Celălalt în Lumea Albă, adică în lumea noastră. Alteori, duce ultimele mesaje ale voinicilor către mamele sau iubitele lor. Este trimis și să găsească și să aducă iubitele eroilor. Într-un descântec de dragoste din ținutul Tecuci, vulturul are un rol mai degrabă justițiar.

    În colinde, vulturii apar mai mult ca personaje ale unui decor sălbatic, potrivit vitejilor.

 Am spus că, în mitofolclorul românesc, vulturul este confundat cu pajura. Într-un descântec de însurătoare, din Preutești, ținutul Sucevei, pajura ”împăjurată” este invocată pentru a încălzi inima celei iubite.

 Simboluri împărătești, chiar sacre, vulturul și pajura apar pe stemele multor țări, inclusiv pe cea a României.

http://adrianbucurescu.blogspot.com/2018/07/mitologie-romaneasca-vulturul-istoria.html









Vulturul cu doua capete: Simbol si semnificatie

 

Vulturul cu două capete a fost un simbol durabil asociat cu conceptul unui imperiu puternic. A ajuns până în zilele noastre datorită folosirii sale de către imperiul bizantin și biserica ortodoxă greacă. Oricum vulturul cu 2 capete este cunoscut de mii de ani, iar semnificația sa prilejuiește încă dezbateri aprinse printre istorici. 

Origine

Vulturul  a fost un simbol ce reprezenta, de obicei, puterea în orașele state grecești. În mitologia greacă se spunea că Zeus a lăsat doi vulturi să zboare, unul către est, iar celălalt spre vest, din capetele lumii, pentru a se întâlni în Delphi, dovedind astfel că acest loc era centrul pământului. 

Potrivit multor istorici, vulturul cu 2 capete pare să aibă, totuși, origini hitite. Imagini timpurii ale simbolului provin din imperiul hitit din Anatolia Centrală, unde au fost găsite pe sigilii și în sculpturi. În multe dintre aceste sculpturi, vulturul ține în gheară alte animale, semnificand astfel un conducător sigur pe sine.

Simbolul și-a făcut reapariția mii de ani mai târziu, în Evul Mediu, în preajma secolului al X-lea, ca un însemn al imperiului bizantin, provenit, se pare, din vulturul imperial roman.      

În decursul domniei sale, împăratul Isaac I Comnenul (1057-1059) a transformat vulturul imperial într-unul cu două capete, influențat de tradițiile despre acesta din ținutul său nativ, Paphlagonia, din Asia Mică.

După recucerirea Constantinopolului de către grecii bizantini, în 1261, au fost adăugate vulturului două coroane, câte unul pe fiecare cap, reprezentând capitala recuperată și cea timpurie a imperiului din Nicaea. 

În același timp, vulturul cu 2 capete a fost adoptat și de lumea islamică, în special după destrămarea imperiului selgiuc și preluarea temporară a puterii de către califatul din Bagdad, în 1157. Acest lucru este dovedit de monede având pe ele vulturul din acea vreme.

Vulturul în India

Cunoscut în India drept "Ghandhabherunda", simbolul a avut și aici aceeași origine ca și în Occident. Un mit povestește că Vishnu s-a preschimbat într-un vultur cu două capete pentru a-l anihila pe Sarabha, o formă preluată de Shiva, pentru a-l distruge din nou pe Narasimha (un avatar al lui Vishnu).

O astfel de pasăre se găsește la Stupa Sirkap (Pakistan), un loc de inchinăciune și meditație datând de la începutul erei creștine. Este înfățișată șezând și întoarsă către dreapta, o poziție întâlnită constant de-a lungul secolelor următoare. Este, de asemeni, regăsită pe o frescă din templul Brihadiswara (templu hindus dedicat lui Shiva, din India), înălțat în 1010 și pe o monedă a imperiului indian Vijayanagar din secolul al XVI-lea. 

Imperiul bizantin și biserica răsăriteană

Creștinismul și-a arogat, în cele din urmă, acest simbol. Actualul, larg recunoscut drapel galben cu un vultur negru cu două capete, a fost mai întâi adoptat de familia Palaiologos (Palaeologus), ultima familie regală care a condus imperiul bizantin înainte de căderea Constantinopolului din 1453. După ce împăratul Mihail al VIII-lea Paleologul a recuperat, în 1621, Constantinopolul de la cruciați, el a ales vulturul cu două capete ca o emblemă a intereselor dinastiei sale atât în Asia, cât și în Europa.

În decursul celor două secole de domnie a dinastiei, drapelul menționat mai sus a devenit identificat nu numai cu familia Palaeologus, ci și cu însuși imperiul.

În plus, în ochii bizantinilor, vulturul cu 2 capete a fost asimilat, treptat, cu simbolul absolut al ortodoxiei, semnificand unitatea dintre biserica ortodoxă bizantină și stat, conform principiului "Symphonia."

De asemeni, cele 2 capete ale vulturului reprezentau suveranitatea dublă a împăratului bizantin, cel stâng fiind indentificat cu Roma (partea occidentală), și cel drept cu Constantinopole, partea elenistică a imperiului. 

Răspândirea în vest și utilizarea modernă

Se pare că atunci când cruciații au trecut prin Constantinopole, în drumul lor către Israel, au intrat în contact cu impresionantul simbol al vulturului cu 2 capete, brodat în aur pe stindarde din mătase, purtate de turcii Selgiuc. De la turci și de la bizantini ar fi preluat cruciacii astfel de banere, pentru a împodobi curtea lui Charlemagne și a le atârna ca relicve sacre în mari catedrale. 

Se spune că Frederic I al Prusiei este responsabil pentru popularizarea simbolului vulturului cu două capete în Europa occidentală.

În Anglia, regăsim acest simbol pe blazoanele cavalerești. Notabil, Robert George Gentleman l-a pus pe scutul său cu mottoul "Adevăr, Onoare și Curtoazie." 

În Franța, a căpătat popularitate grație contelui de Montamajeur, care l-a asociat cu mottoul "Mă voi menține în picioare și nu voi clipi." În Italia era amplasat pe blazonul ducelui de Modena, în 1628, sub mottoul "Nici o vreme nu-l poate distruge."

În zilele noastre, a rămas un simbol al bisericii ortodoxe grecești și poate fi văzut și în lumea sportului. Mai multe echipe fotbal din Europa îl poartă pe emblemele lor, una dintre ele fiind cea grecească AEK (Uniunea Atletică a Constantinopolului), fondată de refugiații greci care au trebuit să părăsească Constantinopolul în anii 1920!

https://www.diane.ro/2021/05/vultur-2-capete-simbol-semnificatie.html













Simbolismul vulturului: semnificația spirituală de a vedea un vultur

Vulturii sunt una dintre cele mai puternice păsări care călătoresc pe cer, cu capetele lor regale, ciocurile tăioase și ochii îngândurați, oferind un aer de magnetism și importanță. Vă captează atenția în timp ce zboară deasupra capului și este greu să nu vă opriți și să vă uitați când observați unul. Deci, ce înseamnă dacă vezi un vultur? Care este simbolismul și importanța spirituală?

Vulturii reprezintă expansiune, forță, o perspectivă superioară, loialitate, victorie, putere, previziune, viziune și manifestare. Elementul lor dominant al aerului vă atrage atenția asupra căutărilor mentale, inspirației, viselor și aspirațiilor spirituale. Ele pot apărea atunci când v-ați fixat obiectivele asupra unui obiectiv, aspirație sau provocare.

În funcție de contextul când și cum apare un vultur în viața ta, precum și de emoțiile sau activarea spirituală pe care le experimentezi, un vultur poate avea un mesaj special pentru tine în călătoria ta individuală.

Acest articol va trece în revistă cele mai frecvente întâlniri cu vulturul, semnificațiile lor și semnificația simbolică și spirituală mai profundă pe care o puteți aplica interpretărilor sincroniste și mesajelor ascunse.

Sensul spiritual al unui vultur

De-a lungul istoriei și în culturile și civilizațiile antice, vulturul a fost un simbol important care a apărut în guvern, religie și misterele ezoterice .

A fost mult timp legată de expansiunea imperiilor, de victoria liderilor mondiali și de atingerea unor noi culmi politice și economice.

Dar la nivel spiritual, există un motiv pentru care a fost legată simbolic de extinderea organelor de conducere. Privind la vulturul chel, caracteristicile sale deosebite sunt un corp negru și capul alb.

Negrul reprezintă protecție, transformare și renaștere, care pot fi ușor asociate cu ciclul de viață al unei națiuni. De asemenea, reprezintă secrete, mistere, sacrificii și iluzii. În spatele vălului protecției politice se află întotdeauna amenințarea abuzului de putere, corupției și răului.

Albul reprezintă căutări spirituale, conducere iluminată și adevăr; totuși, dacă este dezechilibrat, poate reprezenta a fi neîntemeiat, separarea și așteptările nerealiste sau idealismul. În fruntea unei națiuni ar trebui să existe valori spirituale de bază care să se alinieze la corpul națiunii.

Dar dacă fie capul, fie corpul sunt dezechilibrate, pot exista conflicte și rebeliuni.

În afară de politică, există un sens spiritual mai larg care cuprinde propriile noastre valori spirituale de bază care trăiesc într-un corp fizic aici pe pământ.


Vulturii reprezintă o legătură între lumea spirituală și fizică pentru a vă aduce aspirațiile spirituale în realitate ca proces de evoluție. Din punct de vedere spiritual, ele reprezintă transformarea, manifestarea, puterea și forța interioară.


Un vultur poate apărea în viața ta când ești chemat să-ți extinzi realitatea, să-ți aliniezi acțiunile cu valorile tale spirituale și să cucerești obstacole care te-au împiedicat, cum ar fi îndoiala de sine sau alții care îți stau în cale.

Acestea aduc optimism, creștere, noi oportunități și un îndemn la acțiune în conștiința ta, astfel încât să te poți simți încrezător în a-ți folosi propriile forțe interioare pentru a-ți croi o realitate pe care ai fost destinat să o trăiești.


Mai important, ele vă arată importanța creștere aliniată . Dacă crești și te extinzi, dar o faci pentru putere, bani, lăcomie sau importanță de sine, pot exista conflicte interne în calea următoare. Cu toate acestea, dacă crești într-un mod care sărbătorește și onorează valorile tale de bază, nu există niciun obstacol care să te poată împiedica să reușești.


Mesajul vulturului este următorul: Succesul tău este să trăiești în conformitate cu aceste valori, să ajungi în vârful muntelui.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle



Semnificația întâlnirilor comune cu vulturul

Vulturii au fost pe lista speciilor pe cale de dispariție în ultimii ani, iar numărul lor este încă scăzut. Deci, dacă aveți o întâlnire cu un Vultur, este rar și special. Ca pasăre, ele sunt adaptate curenților energiei spirituale și pot apărea ca un semn chiar atunci când trebuie să auzi cuvinte de încurajare din univers.

Care este sensul de a fi Vizitat de un vultur ?

A fi vizitat de un vultur este un mesaj că ai ceea ce trebuie pentru a reuși în obiectivele tale. S-ar putea să simțiți că aveți un scop mai mare în viață, dar sunteți reținut de greutatea imaginii generale a obiectivului dvs. Un vultur apare pentru a vă oferi puterea de a continua să mergeți înainte.

Vulturii apar adesea în viața oamenilor care au darul manifestării și expansiunii, dar s-ar putea să nu creadă în ei înșiși să vadă capacitatea chemării lor superioare. S-ar putea să existe o dorință profundă în interiorul vostru de a trăi într-o aliniere superioară cu pasiunile și scopul vostru.

Prezența unui vultur în jurul tău poate energiza gândurile și ideile în subconștientul tău, astfel încât acestea să izbucnească în pasiune și inspirație. Ele sunt scânteia de care ai putea avea nevoie pentru a porni o flacără.

Dacă ești vizitat de un vultur, fii atent la visele și aspirațiile tale din viață și stabilește-ți intențiile în consecință.

Cuvântul cheie pentru o vizită la vultur este: putere .

Ce înseamnă să vezi un Eagle Flying Overhead ?

Vederea unui vultur zburând deasupra capului reprezintă vizionarea unei situații sau a unui obiectiv cu o perspectivă superioară. Este o invitație să ieșiți în afara limitelor, atașamentului emoțional și reacțiilor care vă țin prea aproape de o situație pentru a vedea imaginea de ansamblu.

Cu o anumită distanță între dvs. și problema la îndemână, este posibil să vedeți posibilități și soluții pe care le-ați ratat.

Acesta ar putea fi, de asemenea, un semn că, deși s-ar putea să păziți blocat în viață chiar acum, există schimbări mai mari și evenimente spirituale care se petrec sub suprafața conștientizării voastre, care vă înaintează. Vulturul de deasupra vă anunță că există un plan mai mare pentru dvs., așa că aveți încredere în ceea ce vă va veni.

Cuvântul cheie pentru un vultur care zboară deasupra capului este: încredere .

Ce înseamnă când Vulturul îți traversează calea ?

Un vultur care îți traversează calea reprezintă succesul și victoria pe calea sau călătoria ta actuală. Vulturul atrage atenția asupra determinării și angajamentului tău și îți sărbătorește dorința de a crește.

Dacă ești confuz în legătură cu o decizie din viața ta, un vultur care îți traversează calea te avertizează că te gândești prea mult la o alegere în loc să ai încredere în inima ta. Vulturii sunt stăpâni ai căutărilor intelectuale și mentale, cu toate acestea, acestea sunt întotdeauna întemeiate pe cunoaștere spirituală și energii centrate pe inimă.

Un vultur care îți traversează calea ar putea, de asemenea, să te avertizeze să nu o iei pe calea ușoară de teama de a evita o provocare. Vulturul îți amintește că creșterea și puterea se întâmplă atunci când îți faci față provocărilor și te ridici deasupra lor. Acesta este comportamentul unui lider.

Cuvântul cheie pentru un vultur care îți traversează calea este: victorie.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle



“Nimic nu este mai puternic decât o persoană smerită cu un spirit de luptător care este condusă de un scop mai mare.”





Ce înseamnă dacă tu Găsiți o pana de vultur ?

Găsirea unei pene de vultur scoate în evidență elementul aerisit al acestei păsări, atrăgând atenția asupra inteligenței, căutărilor mentale, pasiunilor spirituale, rezistenței și credinței. Penele sunt adesea menite ca mesaje de încurajare, în special în domeniul planificării și al primilor pași către un scop.

Atunci când începeți un nou proiect sau obiectiv, pot exista multe obstacole de depășit, în special obstacole interne. Îndoiala de sine, limitările autoimpuse, frica și anxietatea ne pot împiedica să facem primii pași către un obiectiv mai mare, chiar dacă știm că suntem chemați să o facem.

Cuvântul cheie pentru o pană de vultur este: stăpânirea de sine .

Ce înseamnă dacă Auzi un vultur ?

Auzirea unui apel de vultur este un sunet distinct și reprezintă chemarea la acțiune. Similar cu apelul dat înainte de o bătălie, sunetul unui vultur îți oferă curaj și forță de viață pentru a-ți depăși obstacolele și a lupta împotriva provocărilor tale.

Dacă ați amânat o mare decizie sau un pas de acțiune către obiectivul dvs., strigătul de vultur vă anunță că acum este momentul să luați măsuri.

Cuvântul cheie pentru auzul unui vultur este: acțiune .

Ce înseamnă a Vulturul mort Reprezinta?

Un vultur mort reprezintă procesul natural de creștere și evoluție, care este pentru a se transforma într-o versiune superioară a dvs., moartea trebuie să aibă loc la un anumit nivel al vieții voastre. Aceasta reprezintă adesea o mare schimbare, schimbare sau poziție pe care o suferiți pe măsură ce evoluați.

Pot exista oameni, locuri, lucruri sau credințe limitative despre tine pe care ți se cere să le dai drumul chiar acum. Deși s-ar putea să te bazezi foarte mult pe ele în trecut, acum este momentul să descoperi un nou strat din tine fără acest sprijin sau distragere a atenției.

Cuvântul cheie pentru un vultur mort este: transformare.

Semnificația diferitelor tipuri de vulturi

Există multe tipuri diferite de vulturi în întreaga lume, care sunt diferite în ceea ce privește culoarea, dimensiunea și obiceiurile de hrănire. În funcție de tipul de vultur cu care aveți o întâlnire, va avea un mesaj diferit pentru dvs.

Înțelesul unui vultur chel

Cel mai frecvent recunoscut în SUA deoarece este pasărea națională a Statelor Unite ale Americii. Acest articol a fost axat pe vulturul chel, cu corpul său negru, capul alb și ciocul galben.

Vulturul chel reprezintă expansiunea, puterea, victoria, acțiunea și manifestarea. Se afișează atunci când vă deplasați printr-o perioadă de schimbare internă profundă care duce la creșterea aliniată sau dacă aveți nevoie de încurajări pentru a continua să mergeți înainte.

Înțelesul unui vultur de aur

Vulturii aurii sunt următorul cel mai comun vultur cu care se întâlnește, deși sunt creaturi rare și evazive. Acestea sunt păsări de pradă mari, care au toate penele maronii și aurii, în loc de penajul alb care împodobește capul vulturului chel.

Vulturii de aur reprezintă comunicarea, optimismul și inspirația. Se concentrează pe expansiunea internă în loc de expansiunea externă, atrăgând atenția asupra expresiei sufletului tău în lume pe care tu l-ai manifestat. Ele pot apărea atunci când aveți nevoie de clarificări pe calea vieții voastre sau pentru a vă ajuta să vă ușurați îndoiala de sine, judecățile și să fiți extrem de critici.

Dacă ești vizitat de un vultur auriu, există un scop mai mare pentru viața ta pe care încă nu l-ai descoperit. Vulturul auriu se activează foarte spiritual, făcându-ți să îți dorești să îți ridici potențialul maxim.

Poate fi util să meditați la imaginea unui vultur de aur pentru a vă descoperi destinul și scopul adevărat.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle







Alte tipuri de vulturi

Tipul de vultur

Sens

Vultur gri

Energie astrală, imaginație, intuiție, atașamente emoționale, vise, visare lucidă.

Vultur negru

Protecție energetică, evoluție, noi începuturi, schimbare, transformare, lucru în umbră, energii subconștiente.

Vulturul alb

Puritate, adevăr, alinierea cea mai înaltă, conectarea la spirit, împărtășirea darurilor tale cu ceilalți. Dezechilibrată poate reprezenta o conducere falsă și o atașare excesivă la o identitate spirituală.

Vulturul de pește

Noroc, abundență, idei noi, inspirație, prosperitate spirituală, intuiție. Poate reprezenta probleme emoționale ascunse în domeniul subconștient.

Vulturul cizmat

Depășirea unei probleme pe termen lung, alinarea după o lungă perioadă de distrugere, un obiectiv dificil pe termen lung care se va încheia cu succes

Vulturul Șarpe

Război, energii conflictuale pentru dominare, conflict intern sau conflict intern. Poate reprezenta și tensiuni politice. Victoria în luptă. Metafizic, transportă energia lui Marte.

Vultur plesuv

Cunoscute și sub numele de vulturi de pădure gigantici, acestea reprezintă succes financiar, protecție internă și o legătură cu contracarări și victorii globale. De asemenea, conectat la lumea interlopă.

Baby Eagle

Noi oportunități, idei, inspirații. Sămânța unei idei care este pregătită pentru acțiune să se înrădăcineze în tărâmul fizic.

Vulturul mare

Încredere, victorie, expansiune, manifestare, putere, conducere, forță, orizonturi neexplorate în care sunteți gata să vă aventurați.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle







Simbolismul vultur comun

Legat de un vultur, este posibil să fi observat o anumită simbolistică a vulturului apărând în jurul tău. Există elemente ale vulturului care au fost adoptate și utilizate ca simbolism de către națiuni sau au un sens spiritual mai profund în anumite contexte. Mai jos sunt cele mai frecvente simboluri legate de vultur și semnificațiile sale.

 

Simbolismul vulturului

Sens

Ochi de vultur

Raportat că are cea mai puternică viziune din întregul regat animal, ochiul de vultur reprezintă o perspectivă superioară și percepții înțelepte folosind simțurile intuitive. A fost, de asemenea, legat de ochiul atotvăzător, un corp spiritual sau de conducere omniprezent, care veghează mereu.

Stema 

Puterea unei națiuni, extinderea, creșterea unui imperiu, protejarea teritoriului

Gheare de vultur 

Dualitatea care există în toată creația și succesul. Cel mai frecvent legat de crearea unei națiuni. Odată cu extinderea unui teritoriu vine costul de a-l păstra protejat. În SUA, ghearele de pe sigiliul național dețin dualitatea păcii și a războiului.

Aripile Vulturului 

Aripile de vultur întinse sunt frecvent observate pe stemă și embleme. Aripile întinse reprezintă extinderea, succesul și protecția asupra unui teritoriu.

Simbolismul nativ american al unui vultur

În Tradiția americanilor nativi , vulturul reprezintă curaj, forță și creație. Este considerată o pasăre sacră, venerată pentru marea sa prezență spirituală. Se credea că este mesagerul viziunilor și viselor, iar penele și oasele sale erau folosite în ceremoniile religioase. S-a mai spus că aduce echilibru și armonie.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle






 



Simbolismul vulturului în creștinism și în contextul biblic

Vulturul este, de asemenea, un simbol care a apărut în creștinism și în Biblie, deoarece se referea la Hristos, văzut ca regele divin. Referința simbolică la faptul că un vultur este un lider al credinței, curajului, pasiunii și inspirației spirituale a fost aplicată lui Hristos și liderilor creștini.

Vederea vulturului a fost folosită ca o metaforă a naturii omniprezente a lui Dumnezeu, știind tot ce a fost, este și va fi.

Originile vulturului adoptate de credința creștină datează din epoca medievală când a fost folosită ca o emblemă pentru liderul mântuirii și extinderii credinței creștine. [ Sursă ]

Un vultur ca spirit al tău animal, ghid al spiritului animalului, totemul animalului sau animalul de putere

Dacă întâlniți întâlniri repetate cu un vultur sau le vedeți peste tot în observații sincroniste, acesta este un semn că un vultur ar putea fi ghidul vostru spiritual sau animal spiritual. Un alt semn al faptului că un vultur este ghidul tău de spirit animal este dacă te simți activat spiritual de prezența lor, fie în viața reală, fie că îi privești pe ecran.

Un vultur poate apărea în viața ta ca un ghid spiritual care să te ajute să treci prin lecții de acceptare a provocărilor, de asumare a spațiului tău energetic și de senzație de încredere în a-ți crea propria realitate în loc să te bazezi pe ceilalți.

Pentru cei care se simt învinși în viață, un vultur poate apărea pentru a vă oferi puterea de a continua să mergeți înainte în loc să renunțați. Ele pot apărea după o lungă perioadă de durere pentru a vă oferi claritate asupra imaginii mai generale a scopului vieții voastre și că fiecare provocare din viața voastră are un scop.

Metafizic, vulturii sunt legați de chakra plexului solar, care este centrul vostru de manifestare și unde vă țineți expresia de sine. La o scară mai largă, ele reprezintă expresia cosmică și victoriile tale care sunt reportate de la o viață la alta.

Ele pot reprezenta o provocare sau o călătorie pe care vă aflați în această viață, care va avea impact asupra evenimentelor care se întâmplă în toate ființele care evoluează aici pe Pământ.

Dacă ai nevoie de îndrumarea unui vultur pentru a-ți da curaj într-o perioadă dificilă din viața ta, poți să meditezi la imaginea unui vultur și să ceri mesaje care să îți dezvăluie următorii pași.

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle












Vulturii care apar în visele tale

Un vultur care apare în visele tale reprezintă libertate, curaj și putere personală. În funcție de emoțiile tale din vis, un vultur dintr-un vis poate reprezenta temeri sau puncte forte subconștiente. Exprimarea fricii într-un vis de vultur reprezintă suprimarea, pierderea puterii și luarea deficitară a deciziilor. Exprimarea entuziasmului sau a bucuriei într-un vis de vultur reprezintă potențialul tău interior de a-ți crea propria realitate.

Rezumat

Dacă ești vizitat de un vultur, fii atent la emoțiile, gândurile și alte semne sincroniste din jurul tău. Ele pot apărea pentru a vă oferi curaj, putere, încurajare și direcție pe măsură ce vă veți întruchipa în călătoria voastră spirituală.

La fel ca orice de pe acest site și de pe internet, ascultați-vă propria intuiție atunci când aflați ce înseamnă pentru dvs. anumite simboluri și mesaje spirituale. Aceasta este o interpretare a semnificației unui vultur, cu toate acestea, sunteți cea mai mare resursă a dvs. atunci când ascultați propriul limbaj intuitiv. Stai liniștit și ascultă ce înseamnă un vultur pentru tine.

 

Cuvintele cheie Eagle includ:

Curaj

Putere

Expansiune

Succes

Inspirație spirituală

Manifestare

Victorie

Mândrie

Conducere

Protecţie

Perspectivă superioară

Creare

Înţelepciune

Creșterea aliniată

Transformare

Sursa: https://ro.royalmarinescadetsportsmouth.co.uk/eagle-symbolism-spiritual-meaning-seeing-an-eagle























Cea mai mare sculptură de vultur din lume. Centrul Pământului Jatayu, Kollam.







În matrice, învățarea este pentru începători, dezvățarea este pentru profesioniști, iar reînvățarea este pentru experți.

"Un alpinist a vrut să cucerească cel mai înalt munte. S-a pregatit pentru asta timp îndelungat și în final a hotărât să se aventureze singur pentru a primi singur laurii victoriei. Noaptea căzu grea pe înălțimile munților și omul nu a mai văzut nimic. Totul era negru. Până și Luna și stelele fuseseră acoperite de nori negri.

Și cum se cățăra el la doar câțiva metri de vârful muntelui a alunecat și a căzut în gol. Alpinistul văzu în acea ingrozitoare cădere episoade din viața lui, bune și rele. Se gândi la moartea care era aproape când deodată a simtit frânghia de siguranță că-i frânge mijlocul. Fusese oprit din cădere și acum atârna în gol legat de acea frânghie.

Urmă un moment de tăcere absolută, atârna în neant și singurul lucru ce-i veni în minte fu: "Ajută-mă Doamne!"

Deodata auzi o voce venită din depărtări:

"Ce doresti fiule?"

"Salvează-mă, Doamne!" strigă alpinistul cuprins de frica morții.

"Chiar crezi că eu te pot salva?"

"Da Doamne, cred în Tine!"

"Bine, dacă crezi în mine și în salvarea mea, taie frânghia de care atârni", spuse Dumnezeu.

Un moment de tăcere, alpinistul se îndoi și pierdu credința, frânghia era singura care-l ținea în viață... așa că nu tăie franghia și hotărî să renunțe la ajutorul dumnezeiesc.

A doua zi dimineața echipele de salvare au anunțat că au găsit un alpinist legat de frânghia de siguranță la doar doi metri de pământ. Murise înghețat de frig."

Cât de atașat de franghia ta ești tu?"

NIHIL SINE DEO!




 



















 
„...mergi până te vei simți acasă...”




















Cum vezi lumea depinde doar de cum o privesti.


Desprinte-te de oamenii care te infraneaza.

Doreste-ti. Viseaza. Fa-o.


Viata este o serie de mici miracole. Observa asta.

Abia dupa ce iti cari propria apa, inveti cat valoreaza fiecare picatura.


Niciodata nu te opri sa-ti pui dorinte.






Nu astepta ca cineva sa-ti aduca flori. Planteaza-ti propria gradina si decoreaza-ti propriul suflet.


Nu renunta inainte ca miracolul sa se intample.



Primul pas este intotdeauna cel mai greu.


Priveste viata din mai multe unghiuri.







Fii printre cei puțini care îndrăznesc să-și urmeze visele!

Nu te teme sa alegi o cale diferita de ceilalti.

Orice relatie te invata ceva, dar o iubire spirituala te transforma.

Relațiile funcționează atunci când doi oameni au aceeași intenție de a crește împreună.


19.05.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)