sâmbătă, 19 iunie 2021

Trecerea intr-o noua etapa a vietii

 


Modul in care trecem prin schimbarile majore ale vietii ne definesc caracterul si destinul.

Este (din nou) vremea schimbarilor majore, este clar. Semnele sunt peste tot, doar cine nu vrea nu le vede. Zilele trecute am citit (si comentat) un gand foarte interesant scris pe pagina ei de FB de o prietena foarte draga si veche (imi era prietena de suflet de cand inca nici nu ne cunoscusem personal si nici ea nu stia ca-mi este prietena :)

Ea spunea asa: “Micile schimbari nu trebuie sa ne doboare. Cele mari sunt rare – cele mici acopera prapastii.” Eu i-am spus ca, da, schimbarile mari sunt rare, asa, in general. Pentru unii (mai putini, ce-i drept), schimbarile mari sunt atat de multe, incat cele mici trec aproape neobservate (sunt mai degraba ca decoratiunile intr-o camera - schimbi camera, schimbi decoratiunile implicit, nu au un impact prea mare). Si am continuat spunandu-i ca stiu eu pe cineva care a facut de curand un inventar al schimbarilor majore si nici ei nu-i vine a crede. :)

Dar sa nu uitam cum se spune la finalul unor clipuri care prezinta acrobatii periculoase: "Nu va recomandam sa faceti asa ceva acasa". Noi, eu si cu Adrian, facem "acrobatiile" (schimbarile majore) pentru ca ne sunt firesti, asa suntem noi construiti, cu abilitati de "contorsionisti", dar nu recomandam nimanui sa ne ia de exemplu si sa faca tot ce facem noi. Toate se intampla in ritmul lui Dumnezeu si cum vrea El. :)

Asadar, cred ca pot sa vorbesc despre schimbare ca fiind in elementul primordial al crearii fiintei mele. Eu sunt, practic, omul schimbarii, asta este definitia existentei mele, eu sunt schimbarea insasi. Chiar si zodia mea o confirma. Si, desi unele analize zodiacale spun despre Gemeni ca sunt “schimbatori”, eu as corecta asta, si as preciza ca, de fapt, Gemenii sunt cei mai flexibili si mai adaptabili la schimbare. :)

Am venit in lumea asta doar pentru a face o schimbare in existenta mea cosmica, de Samanta Stelara, calatoare, intelegand ca aici, pe Pamant, sigur n-o sa ma plictisesc. Si chiar asa s-a intamplat. Nu stiu cate vieti am la activ pe planeta asta, dar in viata curenta in mod sigur am atins apogeul schimbarilor. :)

Am trait pana acum facand schimbare dupa schimbare, continuu, vrand-nevrand (la inceput, in copilarie, doar urmand deciziile/schimbarile adultilor, ulterior aplicand propriile decizii de schimbare majora). Si, pentru a nu exista confuzii, voi preciza ca, in viziunea mea, schimbare majora este aceea care presupune schimbarea de la zero a tot (sau aproape tot) ceea ce fusese anterior, cu invatarea si aplicarea de la zero a tot ce presupune adaptarea si functionarea in noua situatie de viata (locuinta/locatie/zona/tara, loc de munca - angajator si functii, unitati de invatamant, colegi, prieteni, oameni cu care am interactionat, evenimente, etc).

Astfel, am bifat urmatoarele:

- am schimbat 4 zone ale tarii, ca locatii de domiciliu - (Moldova, Dobrogea, Muntenia, Ardeal, Valea Prahovei);

- am schimbat 6 orase, ca locatii de domiciliu (4 in copilarie, 3 ca adult, Bucurestiul figurand in mod repetat, in ambele etape);

- am schimbat 16 locuinte de domiciliu – cu chirie sau proprietate (8 in copilarie si 8 ca adult);

- am schimbat 4 forme de relief – traind si in zona de campie, si de dealuri, si la mare (pe litoral), si la munte;

- am urmat studiile in 11 unitati de invatamant: 8 scoli gimnaziale si licee , 2 scoli universitare si postuniversitare, 1 scoala de specializare profesionala;

- am avut 16 joburi in 8 firme/corporatii;

Totul s-a petrecut in Romania, doar tara n-am schimbat-o. Am fost plecata in vacanta in cateva tari, dar acestea nu intra in acest inventar al schimbarilor majore, ele fac parte din categoria micilor schimbari din rutina vietii. Pentru a fi completa aceasta centralizare a schimbarilor majore, ar mai fi de amintit si unele mai personale, dar pe acelea nu le voi enumera aici. :)

Inca ceva: merita sa mentionez si de o alta perspectiva a schimbarii, mi-am amintit chiar acum, despre care povesteam in insemnarea din 30 noiembrie 2020 cu titlul Prima ninsoare. Intram in hibernare. Voi relua si aici o parte din text, pentru relevanta informatiei.

 „Eram in urma cu mai multi ani, pe vremea jobului meu corporatist, cand ma intorceam in prima zi de lucru dupa vreun concediu mai maricel, dupa vreo doua-trei saptamani. Daca inainte de plecarea in concediu eram toti experti, eram oameni de baza la locul de munca, profesionisti cu valoare, cu experienta si competenta, la intoarcerea din concediu eram toti precum puii de gaina proaspat scosi din ou, intr-un mediu aproape complet strain si complicat – tabula rasa. O luam de la zero ca niste noi angajati. :)

Se intampla asta pentru ca, in absenta, tot ce stiusem, invatasem si aplicasem pana la plecare, era schimbat. Tot. Teorie si instrumentar de lucru, norme si proceduri, fise si cifre profesionale, tehnici si metodologie de aplicare, parole, site-uri si aplicatii informatice, iar uneori chiar si colegii. Sau, mai rau, sefii. :)

In prima zi de lucru de dupa concediu ne apucam mai intai sa ne reactivam „biblia” cu parole, verificam daca functioneaza si descopeream, daca aveam noroc, primele si cele mai importante schimbari in sistemul informatic, fara de care nu puteam misca nici un deget in activitatea profesionala. In paralel, ne apucam sa ne tiparim tomuri intregi de hartie cu toata teoria si reglementarile de lucru, cel putin un biblioraft de vreo 500 de foi, pe care il luam acasa in seara primei zile de lucru, unde trebuia sa-l studiem pana dimineata din scoarta in scoarta si sa redevenim doctorii docenti ce fuseseram inainte de plecarea in concediu.  :)

Mereu am avut impresia in acele zile de studiu „facultativ” acasa, ca invatam ca pentru examenul de licenta, caci de a doua zi trebuia sa intram direct in paine si nu ni se admitea nici o scuza pentru nici o greseala sau necunoastere.

Chiar si acum ma intreb cum am reusit atatia ani, nu numai sa ma descurc in acel mediu extrem de provocator, ci si cum de mi-a placut atat de mult si am si facut din asta o cariera. Probabil ca in unii dintre noi exista un sange diferit, adaptat la schimbarile cu carul, in avalansa, la schimbari venite in torent, unele dupa altele, in cascada, schimbari care, nu numai ca nu ne-au daramat, ci ne-au facut mai puternici. Altfel nu-mi explic. :)

Este adevarat, ipoteza asta are, in cazul meu, nenumarate confirmari aduse de istorie. Adrian are si el un palmares asemanator, deci, nici unul din noi nu s-a plictisit in viata pana cand ne-am intalnit, si nici dupa aceea, desigur, caci impreuna am devenit Experti ai Schimbarii, iar in privinta asta suntem abia am inceput.” :)

In incheiere, insa, voi mentiona ca azi, la momentul acestui bilant, am mai inregistrat o schimbare, nu una majora, ba chiar una nesemnificativa din punctul meu de vedere, insa una care marcheaza trecerea intr-o noua etapa a vietii, una care incepe dupa o anumita minunata schimbare majora pe care eu si cu Adrian am facut-o de curand, pe care am inclus-o in lista de mai sus, dar pe care n-am detaliat-o. Vom reveni cu mai multe informatii. Cum era sintagma aia? Tineti aproape! :)

PS1. Poza care insoteste aceste randuri mi-a fost daruita azi de o alta prietena draga. Azi. Credeti ca intamplator chiar azi? Este o poza foarte frumoasa si foarte sugestiva pentru mine! Un colibri relaxandu-se pe o petala de nufar, ca intr-un sezlong sau hamac! Este atat de plina de simboluri! Pasarea colibri are pentru mine un mister aparte si reprezinta un consemn. Acum el vine cu vestea ca este vremea relaxarii, stand cu ochii catre cer si tinuti in brate de insusi Dumnezeu! :)

PS2. In ceea ce priveste implinirea viselor, mentineti-le energia in gand si inima si astfel veti contribui (creea) la manifestarea lor. Suntem Creatori puternici, nu ascultati vocea celor care va spun ca nu. Fiecare crede si creeaza ceea ce este in el insusi. Cine nu crede in puterea proprie de creatie, nu creeaza. Simplu. Noi, eu si cu Adrian, "lucram" acum la niste vise implinite, adica pe care le-am manifestat in prezent, dupa ce le-am conturat energia lor in ganduri si in inima timp de un an de zile, neincetat, intens, vibrant, ca si cum le traiam deja in realitate. Nu spun inca mai mult, insa pana de curand nu se intrevedea nimic. Apoi, brusc, cineva a spus "Porniti!" Si, gata, „vaporul” nostru a fost lansat la apa, iar visul implinit. :)


PS3. O frumoasa sincronicitate venita prin mesajul unui suflet frumos cu chip de femeie frumoasa. 

***

 Să apari ca sine autentic este lumina ta. În prezent, pe Pământ, ceea ce trăim este o schimbare majoră în care orice lucru neautentic nu va supraviețui. Dacă ceva din viața noastră nu ne servește, se va sfărâma la propriu și poate fi dureros pentru ego. Vom vedea atât de multă karma, vechi relații de paradigmă, locuri de muncă, structuri sociale și orice altceva construit pe instabilitate prăbușit la pământ. Acest lucru nu se întâmplă să te rănească, deși egoul tău o va simți așa, ci să te aducă înapoi acasă în sufletul tău & adevăratul sine. Când totul va dispărea, te vei alinia la o viață care îți servește sufletul și trăiești misiunea pentru care ai venit aici. Când pe fondul acestui proces, pare că Dumnezeu sau Universul te atacă personal. Vă asigur, totuși, că există lumină la capătul tunelului. Uniune și împlinirea divină este a ta.

Ești chemat(ă) să te ridici într-un mod masiv acum și să te asiguri că viața pe care o construiești este o adevărată reflexie a ceea ce ești și a misiunii tale de suflet. Orice nu este o potrivire vibrațională cu sufletul tău nu va supraviețui și se va prăbuși la pământ. Chiar dacă nu înțelegi pe deplin, ești ghidat(ă) de sufletul tău mereu pentru a te realinia înapoi acasă. Este atât de important să îți asculți sufletul și să te conectezi profund. Nu căuta totul în afara ta datorită unui gol perceput. Cu cât trăiești mai mult prin autenticitatea ta, cu atât aduci mai multă lumină pe Pământ. Ești aici pentru a o îmbrățișa și a te contopi înapoi pe deplin cu sufletul tău. Nu trebuie să pretinzi că totul este mereu strălucitoare și luminoasa sau chiar să arăți ca orice ideal  fals. Ești aici acum, trăiește această viață. Lasă-te văzuta pe deplin așa cum ești acum. Crede-mă când spun că ești frumoasă. ~ Abigail Stellar Shekinah Abigail Wainwright

 https://web.facebook.com/Abilove2012/posts/3617601371672656


19.06.2021

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)