vineri, 27 martie 2020

Ne pregătim de grădinărit

 



 Azi ne-am trezit cu o zi superbă chiar de dimineață! Soare, senin, cald, mai mare dragul să ne facem de lucru prin grădină. Ceea ce am și făcut.

De mai multe zile Adrian s-a apucat să pregătească unele parcele pentru însămânțare, iar azi își dorea să continue ce începuse. Momentan, cam toată grădina este acoperită de resturile vegetale rămase de la muștarul de anul trecut, cultivat de noi exact în acest scop, de acoperire și conservare a pământului.

Deja niște semințe noi au și ajuns în unele parcele, iar dintre ele sunt destule care chiar au și răsărit, precum ar fi spanacul, de exemplu. Altele au fost însămânțate astăzi, Adrian știe ce și cum, el aplică acum o nouă tehnică asupra căreia abia mă abțin cu greu să intervin, dar, în cele din urmă, ceva verde și delicios în mod sigur vom vedea ivindu-se din pământ și ispitindu-ne să culegem.

Față de anii anteriori, când eram foarte atenți la fotogenia terenului, culturilor și, în general, a arhitecturii peisagistice, ca să mă exprim profesionist, anul acesta suntem mult mai permisivi. Jonglăm cu spațiul și cu timpul, facem artă decorativă ocolind liniile drepte și explorându-le mai mult pe cele curbe, renunțăm la simetrie și lăsăm geometria să-și dezvolte creativitatea după legea ei, căci pe-a noastră nu prea mai vrem să ne-o impunem ca în trecut.

Așadar, cu un limbaj mai puțin elaborat, facem și noi ce putem ca să avem și ceva recolte, dar cu ceva mai puțin efort. Iar soluții există, slavă domnului, nu de asta ne plângem. Una dintre ele este chiar strategia mai sus menționată, respectiv, renunțarea la pretențiile elitiste de grădinărit modern și emancipat. De anul trecut am început să experimentăm această nouă tehnică avangardistă și da, ne-a ieșit, iar anul acesta trecem la următorul nivel, mult mai evoluat. Tindem, desigur, spre grădinăritul doar cu privirea și intenția, adică noi să ne propunem, iar grădina să execute singură, fără implicarea noastră directă, nemijlocită.

Dincolo de glumă, vreau să amintesc la final de caisul nostru, care râdea astăzi în lumină și soare, zbârnâind de albine și fericit. Noi doi, de asemenea.







Din Grădina lui Dumnezeu: 27.03.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)