luni, 30 martie 2020

Grădina lui Dumnezeu - Arca lui Noe

                                            


 Așadar, ieri, 29 martie, am încheiat 4 ani și 4 luni de când suntem în Grădina lui Dumnezeu. Ieri am sărbătorit, desigur! Cum altfel? Azi am sărbătorit din nou. Altceva.

Ne-am răsfățat cu ceva bunuț, iar acum, în timp ce ne facem siesta, m-am gândit să vă povestesc ceva nou, despre care până acum nu v-am povestit, în legătură cu semnele care ni s-au arătat nouă atunci când noi ne-am căutat Grădina și când ne-am ales-o.

Ei bine, în această casă, de pe această proprietate, am găsit, pe lângă multe altele, anume unul din simbolurile noastre de suflet, care ne-a arătat calea și ne-a încălzit inimile. Vă mai amintiți, poate, de Porumbelul Alb, de Porumbița Albă, de Cuplul de Porumbei Sacri, de Cuplul Sacru. Am vorbit adesea despre aceste Taine. Porumbeii ne-au fost mereu prin preajmă, ca o permanentă confirmare că Aripile ne sunt date și că urmează Timpul Zborului. Dar cine oare s-ar fi gândit că, într-o casă bătrânească de la țară, în care locuiau doi bătrâni octogenari, aveam să descoperim porumbeii în fel și chip? În icoane, mai ales, ca fiind Sfântul Duh deasupra capului pruncului Iisus, icoane care (aveam să vedem ulterior) erau aduse majoritatea chiar din Israel, de la Sfântul Mormânt. Am putut vedea, căci toate ne-au fost lăsate nouă, pe pereți, așa cum fuseseră ele agățate de foștii proprietari.






Dar, mai presus de icoane, am descoperit acei Porumbei Sacri, vestitorii de Pământ Nou, Pământ Salvator, Pământ ieșit din Apele Potopului, în formă miniaturală, ca parte a unui obiect decorativ religios, care simbolizează Arca lui Noe. Porumbeii scrutează Cerul, cu aripile larg deschise, în Zbor, deasupra Catargului, supraveghind văzduhurile și ocrotind cu venerație ceea ce Arca poartă în interiorul ei: o micuță iconiță cu Maica Domnului cu Pruncul Iisus în brațe. Grădina lui Dumnezeu a devenit din acel moment, pentru noi, Arca lui Noe. Arca ce avea să ne poarte către Noul Pământ, cel de dincolo de Potopul mistuitor.












Azi, după 4 ani și 4 luni de când ne-am mutat aici, Grădina lui Dumnezeu se dovedeşte a fi mult mai mult decât Arcă purtătoare de Viață și Lumină, iar noi ne simțim a fi mult mai mult decât doar Porumbei Albi, cu Aripile larg deschise, pe catarg. Suntem Zborul! Iar acum se întâmplă deschiderea Portalului Cerului.

În prima zi de Paște vom împlini 1600 zile pline, rotunde, extraordinare, uimitoare, de când suntem aici, pe Arcă. De 40 de ori 40 de zile. Apoi vom zbura!

Din Grădina lui Dumnezeu: 30.03.2020

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)