luni, 9 septembrie 2019

Curatenia generala de toamna




Intorsi acasa de la Sighisoara, prima mea grija a fost sa schimb apa cateilor si a pasarilor.

Canicula, de buna seama, clocotise apa prin caserolele care stateau de doua zile in plin soare.

Cateilor le lasasem apa in vase mai mari, dar pasarelelor nu aveam ce sa le mai fac si le-am lasat apa in aceleasi caserole. La intoarcere aproape ca nu mai aveau deloc, iar caserolele deja dezvoltasera o mazga verde pe interior.

Le-am strans pe toate de peste tot, le-am spalat foarte bine, cu buretele, sub jet de apa calda, apoi le-am pus inapoi de unde le-am luat si le-am umplut cu apa rece, proaspata, numai buna de baut.

Veselie mare a fost si de-o parte, si de alta. Caci m-am bucurat si eu maxim vazandu-i pe toti cum alearga sau zboara, dupa caz, catre apa binefacatoare.











Apoi, mi-am zis ca, pana se intoarce Adrian din oras, unde plecase dupa ceva cumparaturi,  poate ar fi bine sa matur un pic pe afara, doar treptele din fata usii de intrare in bucatarie, pe unde circulam mai des. Doar atat, zic, ca de restul ma ocup mai tarziu, in zilele urmatoare.

Si am maturat tot trotuarul de jurul casei, de la poarta si pana la sura, toate treptele de la ambele intrari in casa, am spalat ambele usi exterioare, am sters geamurile, apoi, ca tot ma incalzisem si imi intrasem in ritm, mi-am zis sa strang un pic din iarba, cu grebla, si frunzele scuturate din parul din fata bucatariei. Am umplut doua galeti.







Si, daca tot incepusem, pentru ca Adrian se intorsese de la cumparaturi, dar se apucase sa rezolve o nu-stiu-ce-treaba la masina, mi-am zis ca n-ar strica sa fac eu ceva si in interior, cum ar fi sa trag un pic cu aspiratorul si sa sterg praful prin casa. Doar un pic, asa, macar in dormitorul nostru, zic, apoi de restul ma ocup in  zilele urmatoare.

Si am tras cu aspiratorul in toata casa, am maturat si am spalat gresia peste tot, prin cele doua bucatarii, in baie, in dressing si pe kilometricul balcon, am sters geamurile de praf, mobila cu pronto, am facut curatenie luna in spatiile sanitare si am scos la aerisit afara pilota, profitand de vanticelul caldut care tocmai se pornise.

Deci, fara sa-mi propun asa ceva, am facut un fel de curatenie generala de toamna, daca imi dau bine seama! Ce bine! Gata, o tai de pe lista, ca si asa imi cam statea pe cap.

Cu aceasta ocazie am facut si o inventariere drastica a buretilor de spalat vase si a buretilor de sarma pentru bucatarie. Eu zic ca rezerva mea federala este inca in parametri optimi. La limita! Oricum, la urmatorul drum in supermarket voi avea mare grija sa ne mai aprovizionam cu o duzina din fiecare. Asa, sa fie! Nu se stie niciodata cand vine sfarsitul lumii si nici o fabrica nu va mai produce astfel de bureti. Eu ce ma fac atunci? Mancarea poate sa dispara de pe fata pamantului, dar bureti pentru curatenie este musai sa am suficienti!

Cred ca piticul meu responsabil cu buretii s-a cam incurcat la numaratoare, altfel nu-mi explic. 10 bureti de vase si 20 de bureti de sarma? Pai, ziceti si voi, e normal? Nu-i normal. Trebuiau sa fie mai multi!! Si stau cam prost si la capitolul "lavete". Doar 6? Nu, nu-i normal. Ce buna e o curatenie generala din asta, de toamna, ca pot tine si eu sub control inventarul.

Acum, dupa ce am facut-o si pe asta, trebuie sa plecam in concediu, pe undeva, sa ne mai odihnim si noi.












Din Gradina lui Dumnezeu: 09.09.2019

***




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)