marți, 24 septembrie 2019

Google Maps pe strada noastra pentru "Street View"



Autor: Adrian

Masina misterioasa

Astazi, dimineata, in timp ce efectuam procedura de deschidere de zi ( hranit caini, plimbare caini pe strada si altele), trece Ion cu caruta (familia care are grija de caini cand lipsim). Schimbam cateva vorbe, dupa care il vad preocupat de ceva care venea pe drum (se auzea o masina).

Trage repede calul si caruta langa poarta noastra, timp in care, pe drum trece o masina de teren cu un dispozitiv ciudat in doua module, unul pe cabina si unul pe remorca.

Ion ramane siderat si se uita lung dupa masina. Masina coboara pana la capatul drumului, langa deal, dupa care intoarce. Trece pe langa noi, ne saluta si continua. De data aceasta am pozitie sa ma uit mai bine si vad un sistem de camere video, similar masinilor Google Street View plus un alt dispozitiv in spate (posibil pentru poze).

Ion, emotionat, ma intreaba ce este "acela" de pe masina. Ii raspund ca este o masina care inregistreaza video drumul si ca vom aparea pe internet (inclusiv eu si cu el stand de vorba la poarta). Ramane uimit dar si fericit.

Cred ca este un progres. Acum 2-3-5... ani aici era drum pietruit pe unde treceau oile, vacile si caii. Apoi au aparut bucurestenii. Dupa aceea s-a transformat in drum asfaltat, marcat si cu rigole cimentate. Apoi... a aparut masina Google.

Incredibil pentru oamenii de aici cat de repede evolueaza lucrurile. In curand, de exemplu, un roman din orasul Jersey (SUA), fara a se ridica din fotoliu, ar putea studia straduta dintr-un mic sat din Ardeal care se opreste intr-un deal...


Din Gradina lui Dumnezeu: 24.09.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)