duminică, 18 august 2024

Prin ochelari noi, altfel se vede viata!

 

Azi s-au aliniat planetele si s-a infaptuit minunea asta! :)))

De azi am ochelari noi. :)))

Si ma laud cu ei pe blog fix asa cum se lauda cei mai multi cand isi cumpara BMW-uri, Mercedesuri, Corvette, Aston Martin sau altele, din categoria asta. Si nu ma refer la pret, ci la importanta lor in procesul de supravietuire pe lumea asta, bineinteles. :)))

Cum cei mai multi nu pot, pur si simplu, supravietui fara un BMW clasa cea mai noua si cat mai complet echipata, tot asa nici eu nu pot supravietui fara ochelarii de soare la ochi.  :))

Nu pot, frate! Am incercat, dar nu pot! Dupa primele doua minute ochii imi lacrimeaza precum Cascada Niagara si ma dor. In plus, ma incrunt maxim, de zici ca vreau sa impung pe cineva. Si n-ar fi asta problema, dar fac riduri! :)))

Ei, vedeti? Asta este problema de supravietuire care cere de urgenta purtarea ochelarilor de soare, fara nici un rabat de la calitatea lentilelor. Mai exact, cu cat mai fumurii, cu atat mai bine. 

Asa ca azi, dupa ce am plecat de acasa fara ochelarii de soare din dotare, pe motiv de sucombare subita, dar nu din cauza de virus nemernic, ci din cauza de lentila nemernica, rebela si degraba evadatoare din rama, ne-am oprit in primul magazin care ne-a iesit in cale, unul alimentar, cu autoservire, deci fix ca in cazul reprezentantelor auto de lux, cum ar veni, ne-am apropiat de standul rotativ cu ochelari de duzina, cam de 2 lei legatura, si m-am pus pe analizat. :))

Dupa ce am trecut in revista oferta, m-am oprit la singura pereche de pe stand care avea lentilele mai mici si mai rotunjite. Nu stiu daca ati observat, probabil ca da, eu abia acum, de nevoie, am vazut, ca nu m-a preocupat pana azi subiectul: moda asta de acum, pentru ochelarii de soare, presupune niste lentile foarte urate, patratoase si extrem de mari, de zici ca sunt faruri de tractoare. Nu-mi place! :)))

Ochelarii cu lentile patrate imi genereaza perceptia unor femei artagoase, dure, arogante, infatuate si foarte viclene. Un fel de mafioate din alea rele, din cea mai joasa speta. Iar daca lentilele mai sunt si foarte mari, de se poate ascunde dupa ei jumatate de fata, de nu mai stii daca omul poarta ochelarii sau ochelarii poarta omul, cu atat mai mult nu-mi plac.

Ok, mafioata pot sa par, nu ma deranjeaza, dar sa fiu din aia, stilata, cu inima buna si prietenoasa, nu din aia intepata, afurisita si sireata, asa cum imi par mie femeile care poarta ochelarii aia patratosi, colturosi si mari, cat parbrizul de tractor. :))))

Buuun.... In magazin era cam intuneric, iar lumina unor lampi cu neon din tavan cam denatura culoarea interiorului vazut prin ochelari. 

I-am probat, m-am uitat prin ei, pareau fumurii, imi statea bine, ok, zic, astia sunt. Altii nici n-am de unde sa aleg. Restul erau doar faruri patratoase de tractoare. :)))

Deci, am platit 2 lei legatura si am iesit afara, in soare. 

In prima faza, am crezut ca s-a stins lumina. Adica, soarele. Toata vegetatia o vedeam neagra, intunecata, iar cerul si asfaltul le-am vazut albastre. Eram inca sub influenta luminiscentei neonului din magazin. :))))

Adrian mi-a zis ca el imi vede lentilele mov, de unde vad eu albastru? :))

"Uite, zice el, sunt mov. Ajuta si la deschiderea celui de-al treilea ochi!"  :)))

Asadar, gata, v-am divulgat cel mai mare secret ocultat de milenii de Masonerie si de Iluminatti: daca vreti sa vi se deschida cel de-al treilea ochi, purtati ochelari cu lentila mov! :))))

Mie nu mi s-a deschis azi nici un al treilea ochi, dar nu disper. Abia i-am cumparat si i-am purtat doar vreo doua ore. N-au intrat zilele in sac. Sa vedeti voi cati ochi imi deschid eu in vara asta, in toamna si chiar pe timpul iernii, caci eu port aproape non-stop ochelarii de soare la ochi, dupa cum v-ati convins deja. :))

In fine, dupa cateva minute in care mi s-au obisnuit ochii sa priveasca prin noile lentile mov, realitatea pe care o vazusem initial a inceput sa se alinieze conform noilor vraji si magii pe care ochelarii astia noi ii aveau incorporati in lentile si am inceput si eu sa vad si alte culori. 

Mai exact, verdele vegetatiei a inceput sa devina verde cu irizatii mov. Dar cerul si muntii Bucegi, din departare, n-au vrut cu nici un chip sa se schimbe din albastru intens in alta culoare. Chiar daca cerul era in mare parte acoperit de nori, eu il vedeam de un albastru intens, aproape senin, as putea spune. Ceea ce nu m-a deranjat deloc. :))))

Treptat, treptat.... nu, nu mi s-a deschis ochiul ala, v-am mai spus....  movul acela placut din lentile a inceput sa influenteze viata pe care o vedeam eu prin ele si am inceput sa-l observ sub forma unor irizatii fine in toate formele naturii inconjuratoare. Vedeam viata mov! Gen "la vie en rose, pardon, en move!" :))

Curat magie, coane Fanica! :)))
























Bineinteles ca, inainte de orice, mi-am facut un milion de selfie-uri, ca sa ma conving ca imi plac, ca-mi sta bine si ca nu-mi pare rau. Si nu, nu-mi pare rau, pentru ca imi pare bine. :)))

Si, ca sa vedeti minunea minunilor, asa cum numai noua ni se intampla, cum credeti ca m-am imbracat eu azi pentru plimbarea noastra zilnica? Asortata cu noii ochelari, desigur, de parca as fi avut o sclipire de viziune a viitorului si am stiut ce culoare urma sa aiba ochelarii pe care nici macar nu banuiam ca urma sa mi-i cumpar, caci nu plecasem de acasa cu aceasta decizie. :)))

Bluza mov si fundita mov cu buline din par au fost piesele de rezistenta, perfect identice cu movul lentilelor, dupa cum se poate constata in poze. Apoi, fusta verde a aparut in decor ca fiind culoarea complementara cu care movul se asorteaza cel mai bine, dupa cum toata lumea stie deja.  :)))

Cu alte cuvinte, nici daca mi-as fi propus o asemenea potrivire, nu cred ca as fi nimerit atat de bine! Adica, de unde sa stiu eu ca aveam sa-mi cumpar ochelari de soare cu lentila mov fix in ziua in care eu eram imbracata in mov si asortata cu verde? Nuuuuuu.... asa cevaaaa...... :)))















Pasii din plimbarea noastra de azi ne-au purtat inspre partia de schi, insa, cand am ajuns la intrarea in padure, pe promenada Polistoaca, Adrian m-a intrebat daca nu vreau sa ne plimbam pe acolo. 

Vremea era perfecta pentru o astfel de promenada. 

Dupa ce ieri a plouat toata dupa-amiaza cu tunete si fulgere, de s-a speriat biata Bubulina ca de artificiile din noaptea de revelion, azi cerul a fost partial inorat, dar aerul era foarte placut. Era cald, dar fara canicula si fara umezeala. 

Asa ca am pornit pe Polistoaca.

A fost foarte, foarte, foarte placut! In afara faptului ca lumina nu a fost prea potrivita pentru poze, norii filtrand razele soarelui intr-o lumina difuza, totul a fost minunat de placut! 

A fost azi Polistoaca plina de turisti iesiti la plimbare!

Ba, mai mult decat atat, am avut parte si de o surpriza de proportii! 

Ne-a iesit in cale o turma imensa de oi, insotita de 5 caini ciobanesti (4 caini de stana in fata si unul negru in spate) si de ciobanul lor! 

Am facut poze, am facut si doua filmulete, am vazut si cainele din spate, care semana cu Bobita din Gradina din Ardeal, adica un caine antrenat pentru intors oile, foarte vigilent, foarte rapid in miscari, dar bland si prietenos. El mergea in spatele turmei, fix dupa ultima oaie, treaba lui fiind tocmai asta, de a tine ultimele oi legate de turma, sa nu se piarda prin padure.

Am incarcat unul din filme si voi reveni si cu al doilea, dupa ce il prelucrez un pic, caci este prea mare si Blogger nu mi-a permis sa-l incarc. REVIN cu el. :))  (editare ulterioara: gata, l-am pus!)

Maaare noroc am avut azi ca am intrat in posesia acestor ochelari magici! :)))))

Pai, o asa realitate pastorala, idilica, numai in satul nostru din Ardeal, unde am locuit aproape 5 ani am mai vazut! Aproape zilnic treceau turmele de mioare ale domnului Ion spre sau dinspre stana de pe Dealul Oilor. 

Iata ca azi, doar datorita ochelarilor, este evident asta, am retrait cateva momente speciale, in acord cu frumoasele noastre amintiri din aventurile noastre la tara (pe care le puteti regasi pe acest blog in perioada noiembrie 2015 - iunie 2020). 

Daca nu as fi filmat si daca n-as fi avut pozele, as fi putut crede ca deja mi s-a deschis al treilea ochi si ca ma uit direct prin astral, undeva pe strada unde am locuit in Ardeal! :))))

Oricum, mare noroc ca mi-am luat ochelari cu lentila mov, mare de tot! Deschid cu ei portaluri, deschid ochi, manifest realitati, nici nu stiti voi cate vraji si cate magii pot sa fac! :)))

Bineinteles, am facut si multe poze si selfie-uri cu noii mei ochelari! Voi ce credeati, ca n-am facut? :)))

Din 10 in 10 metri m-am oprit si am facut! :))))

Sunt intercalate printre pozele cu padurea, cu turistii iesiti pe Promenada, cu florile si cu tot ce mi-a facut mie cu ochiul azi sa fotografiez. 

Dar, evident, cel mai mult mi-am facut singura, mie insami, cu ochiul, caci azi mi-am facut, parca, mai multe selfie-uri ca niciodata. Adica, ei "parca"... sigur asa e! :))))











































































































































































































Si, ca sa vedeti cata abunenta este peste tot in jurul nostru, la tot pasul se pot gasi, fie pantofi fermecati fara toc, asa cum au fost cei pe care i-am gasit eu intr-o zi, cand m-am dus la Bobita, la partie, fie ghete sau cizme elegante, cu toc, asa cum au fost cele pe care le-am gasit azi, pe final de plimbare, lasate la vedere pentru oricine le-ar fi dorit. :)))))

Deci, de incaltaminte nimeni nu va duce lipsa vreodata in Predeal. Cum are cineva vreo astfel de nevoie, cum altcineva se ofera sa daruiasca din preaplinul dulapului personal. Cu toc sau fara toc, dupa caz si preferinte. :)))))














In concluzie, da, cu adevarat, viata se vede altfel prin ochelari noi! Mai ales daca au lentile mov! :))

Nu-i asa ca par cei mai fitosi ochelari ever? Nici nu ziceti ca am dat pe ei cat 2 lei legatura, nu-i asa? :))))

As fi putut sa va zic ca sunt luati de la cel mai de fite magazin de pe Valea Prahovei si ca am dat pe ei cat pe un BMW, ca sigur m-ati fi crezut, la cat de frumosi sunt! :)))

Hai, sa nu ma invidiati, va rog! :)))))

Oare ochelari cu lentile verzi s-or gasi? Intreb pentru o prietena. :)))










18.08.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)