duminică, 24 martie 2024

De Buna Vestire am primit Ninsoare ca Binecuvantare!

 


Actualizare in 25.03.2024, chiar in zi de Buna Vestire: poze noi 
Actualizare cu poze si filme noi dupa doua ore, adica la 22:00

Eu v-am zis de ieri sa va uitati dupa Luna Plina si, daca nu ati facut-o, asta e, ati pierdut-o. Cica maine va fi o eclipsa de luna, fix in zi de Buna Vestire. Asa ca, cine si-a ascultat intuitia si s-a mai si informat de pe net, a aflat de eclipsa si s-a uitat de ieri la Luna 97% Plina. Cine nu, nu. :))

Dar, altceva am vrut sa va spun. 

Ieri am avut o adevarata zi de vara aici, la Predeal. MI-NU-NA-TA! 

Asa a fost si azi dimineata. Tot MI-NU-NA-TA! Chiar mai senin, mai insorit, si mai cald decat ieri! Se vede si din pozele de la cafea. O frumusete de zi cu soare, cu albastru senin, cald si cu un aer primavaratic, mai mare dragul, excelenta pentru plimbare, pentru iesit la intampinat pasarile calatoare. 

Citisem pe net ca au inceput sa se intoarca si randunelele in tara, imediat dupa berze, ceva mai devreme anul acesta fata de alti ani. Si chiar observasem si noi cu ochiul liber azi dimineata un stol de randunele sagetand vazduhul de la sud spre nord. 

Ne asteptam si noi randunelele sa revina la cuiburile de deasupra geamului de la bucatarie.  Am verificat daca semnele ramase dupa activitatea lor de anul trecut erau inca la locul lor si, da, erau. Nu le mai curat anul asta, de teama sa nu le sperii iar. 

In 2021, cand ne-am mutat noi aici, erau doua movile uriase de astfel de "semne",  depuse pe pervazul de tabla de sub fereastra noastra. 

In primavara lui 2022, ca o gospodina serioasa ce ma cred, m-am apucat eu vredniceste sa fac curatenia de primavara si acolo, sub fereastra. Am curatat movilele randunelelor, am spalat bine pervazul acela si am asteptat randunicile sa se intoarca la cuiburi. 

Ei bine, ce credeti? In anul acela n-au revenit. Deloc! Nici una! Am fost foarte trista. M-am gandit ca din cauza mea si a excesului meu de zel. Toate cuiburile au ramas goale: si cele de la streasina acoperisului de deasupra ferestrei noastre, dar si cele inca vreo sase pe partea cealalta a blocului.

M-am gandit ca poate au vazut curatenia facuta si nu s-au mai simtit in siguranta aici. Nu stiu, dar mi-a parut tare rau ca nu s-au intors la noi.

In 2023, anul trecut, nu stiu ce s-a intamplat, dar au revenit. Asa de tare m-am bucurat, incat le-am promis ca nu le mai deranjez "movilele", ca sa si le regaseasca intacte in anul urmator si sa nu se mai ingrijoreze ca cineva le-ar putea deranja. 

Asadar, "movilele" sunt la locul lor, am verificat, acum asteptam sa se intoarca la cuiburi proprietarii cuiburilor, mai ales ca parea ca primavara invinsese iarna definitiv. 









Insa, ce sa vedeti?

Dupa amiaza, cam dupa ora 14:00, au inceput sa apara din senin niste nori cenusii si, dupa ce au umplut valea, ca o ceata, deodata numai ce-am auzit de afara ca un torent puternic rapaind in acoperisuri. 

Se pornise o lapovita torentiala, care, in cele din urma, spre seara, s-a transformat in ninsoare.

Asa ca eu de-aia zic: scoatem bradul, decoratiunile de Craciun, le insiram peste tot si nu le mai strangem pana in decembrie. :)

Sa vada si randunelele noastre cum sarbatorim noi Craciunul, caci acolo, in tarile calde, unde zboara ele iarna, sigur nu le impodobeste nimeni bradul. :))

Cred ca o sa le punem si ceva colinde, un Hrusca traditional, sau un Michael Bubble international, vedem noi ce. Sa fie si ele fericite ca s-au intors la cuiburi, sa simta atmosfera de sarbatoare asa cum se cuvine, nu? :))))
























 Actualizare cu poze si filme noi dupa doua ore, adica la 22:00:

Acum, la ora 22:00 este ceea ce vedeti mai jos. Alb, alb, alb peste tot! Si ninge cu galeata! Ca in povesti! Doamneeeee!!!!! :))))

Maine mergem la derdelus si la facut Oameni de Zapada, nu la cules de ghiocei, branduse sau alte "floricele de pe campii, hai sa le-adunam copii". :))))

Tocmai ce s-a intors Adrian cu Ema de afara, unde au constatat cam 10 cm de zapada depusa deja. Daca ninge asa pana dimineata, si se pare ca da, ne vom trezi in troiene de zapada de o jumatate de metru. S-au anuntat temperaturi negative peste noapte, deci exact ce trebuie ca sa se depuna si sa ramana asa pana in zori. 

Deci, cine vrea sa schieze maine, de Buna Vestire? Cine, cine, cine? 

Ninsoarea asta este Cel mai minunat Dar pe care l-am primit pentru maine: cea mai pura si mai imaculata imagine a Bunei Vestiri, Albul de Zapada, Albul Crinului, cel primit de Maica Domnului din partea Arhanghelului Gabriel, Albul Crinului fiind insusi El, Iisus, Adevarul Suprem, Calea si Viata curata, impecabila, neatinsa si neintinata de nimeni cu nimic. 

Ninsoarea asta este mai ales pentru mine un Dar. 
Caci Buna Vestire este si numele meu!
Liliana = Floare de Crin 


PS. Si, ca sa vedeti inca o data ca nimic nu-i intamplator, tocmai azi am aflat ca, in configuratia Cheilor Genelor (Human Design), eu am profil de "Reflector", adica Oglinda Adevarului. 

Este, din ceea ce am inteles, un profil care se regaseste foarte rar printre oameni, chiar extrem de rar, dar care este foarte valoros prin ceea ce el reprezinta: reflecta ceea ce este in fata sa, aratand "Fata Adevarului" , bun sau nu, exact asa cum este el, si ii ajuta pe ceilalti sa inteleaga daca ceea ce au proiectat/generat/manifestat este bun sau rau. 

Unii oameni sunt foarte buni proiectanti ai vietii, altii sunt foarte buni generatori de energii, iar altii sunt foarte buni manifestatori. Dar ei pot sa proiecteze/genereze/manifeste fie un proiect foarte bun/constructiv/pozitiv, fie unul foarte rau/distructiv/negativ.

Cei mai rari sunt Reflectorii, adica cei care ii ajuta pe toti cei de mai sus sa inteleaga Adevarul, adica sa inteleaga daca ce au ales sa proiecteze/genereze/manifeste este bun sau rau. 

Reflectorii le pun tuturor in fata Oglinda, ca sa se vada in ea si sa isi vada gandurile, vorbele, intentiile, energiile puse in miscare, actiunile, faptele, consecintele. 

In fata Reflectorului se devoaleaza Adevarul, oricare ar fi el, oricat de ascuns ar fi.

Oglinda este intotdeauna expresia Adevarului. Albul Crinului. Alb de Zapada. Ninsoarea! 

Cum se numeste blogul acesta? Oglinzile Sufletului. ;-)

Da. Sunt un Reflector pur, care se recunoaste pe sine in aceasta confirmare venita ca o sincronicitate frumoasa chiar azi. 

Dintotdeauna am avut acest simt al Adevarului. Am simtit si am STIUT care este Adevarul, fara sa am nevoie de dovezi, explicatii, detalii sau argumente. Am STIUT Adevarul despre oameni, despre ceea ce ei vorbesc sau gandesc, despre intentiile lor si Adevarul din spatele actiunilor lor. 

Deseori ceea ce eu simteam/stiam despre adevarul  unei persoane, a unui eveniment, a unei actiuni sau a unei situatii, era total diferit fata de ceea ce parea a fi evident, diferit fata de ceea ce ceilalti credeau ca este. Insa, intotdeauna mi-am primit confirmarea ca eu nu ma inselasem. Cu dovezi care au venit ulterior, cu adevarul recunoscut in cuvinte clare, fara echivoc, fara loc de interpretare. 

O Oglinda este ceea ce este. Adevar. Poate si de aceea imi place atat de mult arta fotografiei. Pentru ca fotografia capteaza si reflecta o fractiune de secunda din Adevarul Creatiei. Nedistorsionat. Fotografia este o Oglinda care reflecta Adevarul. 

Asadar, sunt un Reflector care isi poarta cu recunostinta Albul numelui de Buna Vestire! 

Va doresc tuturor o sarbatoare Binecuvantata! O Buna Vestire plina de confirmari!


Taina Bunei Vestiri

Când lumea asta strâmbă se zvârcolea mai tare

Din ceruri Sfântul Tată pe El ni L-a trimis.

Urma să ne ridice perdeaua de uitare

Şi să ne-arate drumul,  aşa cum ne-a promis.

 

El a venit pe lume ca Veste Luminată

Prin îngerul din noapte! Fecioarei i s-a dat.

Ea şi-a primit destinul şi Binecuvântată

Va fi o veşnicie prin Pruncul aşteptat.

 

Ea şi-a ştiut menirea şi-a acceptat Cuvântul

Când Duhul Sfânt într-însa atunci s-a întrupat.

Iubirea ei deplină a îmbrăcat pământul

În dragostea-i de mamă prin care ni L-a dat.

 

De douăzeci de veacuri primim Buna Vestire,

Prin şoapta lui un înger pe El L-a anunţat.

O lume-ntreagă ştie acum de-a Sa venire

Şi-atât de mulţi s’aceia ce, totuşi, L-au uitat.


Mai multe detalii si aici:


Floarea Alba de Crin este Buna Vestire (este o insemnare din 25.03.2023, de Buna Vestire)

De Buna Vestire - ninsoarea de primavara! (doar concidenta? in 25.03.2022, de Buna Vestire, a nins ca si azi, abundent!)

Piticii noștri de Grădină au împlinit 5 ani (cumparati in 25.03.2015, de Buna Vestire - acum, in 2024, ei implinesc 9 ani)

Taina Bunei Vestiri (10.03.2010, de Buna Vestire)

Zborul spre cuib (07.10.2014, despre Buna Vestire)

Visul de Buna Vestire (26.03.2014, un vis profetic pe care l-am avut de Buna Vestire)


Arhanghelul Gabriel

Autor: Liliana Pascanu

Prin El, Sfântul Arhanghel, ne-ai dat Buna Vestire:

Urma să ne răscumperi prin Fiul Tau, Iisus,

Urma să învingi Moartea cu-a Lui nemărginire.

Şi-n pântec de Fecioară ni L-ai trimis de Sus.

 

Prin El, Sfântul Arhanghel, ai Binecuvântat-o

Şi-n brațele-i virgine un Crin i-ai dăruit.

O Floare albă, pură, ce lumea ne-a salvat-o

Când, după răstignire, în noi a înflorit.

 

Prin El, Sfântul Arhanghel, Ea Ți-a primit Cuvântul

Ce-n Floarea parfumată şi fără spini L-ai pus.

Ofrandă pe Golgota urma să-Ți fie Gândul

Manifestat în trupul Hristosului Supus.

 

Prin El, Sfântul Arhanghel, Ea şi-a primit Destinul

De Maică Preacurată a Pruncului Iisus.

De-atunci, din Cer se varsă, prin Ea în noi, Preaplinul

Iubirii despe care prorocii toți ne-au spus.

 

Prin El, Sfântul Arhanghel, ne amintim Vestirea:

Cu moartea Lui pe Cruce Tu ne-ai răscumparat.

Ne-ai oferit, în schimbul Golgotei, Nemurirea.

Iar Fiul Tău o Cale spre Adevăr ne-a dat.

(poem publicat pe blogul Oglinzile Sufletului, sub copyright de autor)

 


Buna Vestire

Autor: Liliana Pascanu

Sunt Floare de Crin înflorit pe-nserat.

Spre Soare-mi ridic parfumate petale!

Le-nalţ către Ceruri, aripi să-mi desfac,

Din noapte să zbor spre Luminile Sale.

 

EL ştie ce vreau şi-mi trimite în jur

Iubirea din alte aripi luminoase.

Prin îngerii Săi îmi trezeşte acum

Speranţe în albe petale frumoase.

 

Prin florile mele de Crin înflorit

Polenul Iubirii din rouă răsare.

Comoară de Bună Vestire-am primit

Şi-o-mprăştii grăbită din floare în floare!

 

Şi zbor fericită, zâmbind tuturor!

În inima mea a sosit primăvara!

Zăpezile albe de ieri se topesc,

Culori din Iubire se-aprind până seara!

 

Am soare în suflet! Am dor necuprins!

Şi, iată, Lumina se face aripă!

Vestesc tuturor că bobocii de crin

Nesfârşit înfloresc, Iubirii risipă!

(poem publicat pe blogul Oglinzile Sufletului, sub copyright de autor)



Zborul spre cuib

Autor: Liliana Pascanu

Aripile noastre deschise zâmbesc.

Ce mare miracol cu noi s-a-ntâmplat!

Ce vis minunat s-a-mplinit pentru noi,

Ce taină, iubitule, am descifrat!

Atâtea mesaje din Cer ne-a trimis

şi-n cale-o mulţime de semne ne-a pus!

Noi doar le-am văzut şi-amândoi am ales

Aceeaşi cărare deschisă de Sus.

 

De Buna Vestire îţi mai amintesti?

Era confirmarea trimisă în vis!

Căci şoapta aceea de mine-ţi vorbea!

Aflai, dragul meu, ce în stele ţi-e scris.

Eu, floarea de crin, alb cuvânt, parfumat,

Veneam către tine-n mesaj inocent.

Să-ţi fiu mărturie pe drumul spre El

Prin numele meu, prorocit evident.

 

Mai ştii porumbeii - perechi de aripi –

Ce-n cuib şi-adunau, an de an, vise noi?

Erau vise albe ce-ntâi se scriau

De EL, sus în Ceruri, şi-apoi în noi doi.

Erau mesagerii ce ne aduceau

Cuvântul pornit din al nouălea Cer,

Oglinda senină în care vedeam

Destinul - deja împlinit în Eter.

 

Apoi s-au deschis, rând pe rând, colivii

şi-n zbor, împreună, -am pornit fericiţi!

Trecutul s-a stins ca un foc în tăciuni,

Lăsându-ne liberi, frumoşi, liniştiţi.

Aripile noastre ne poartă acum,

Spre inima Lui - cuib etern, minunat,

Din care, demult, spre pământ, amândoi,

Ca albi vestitori porumbei, am zburat.

 07.10.2014












Actualizare din 25.03.2024, de Buna Vestire













































































































































































































































































































24.03.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)