vineri, 1 martie 2024

Primavara sa ne infloreasca Frumusetea din suflete!


Actualizare in 04.03.2024: poze noi la final.

Acesta este cel mai frumos Martisor si cel mai dragalas Fluturas de Primavara! De ce oare? ;-)

Chiar daca azi afara a plouat, in suflete am avut soare si lumina si am sarbatorit azi 100% Martisor! Si 72% Luna Plina. :)))))

Si.... ce-am mai sarbatorit noi azi? Pai, si vreo 72% Ziua Femeii, care devine 100% abia in 8 Martie. Si mai ce? Ah, si ceva procente din Valentine's Day, ca ne-am facut rezerve si mai avem. :))))

Si sa nu uitati ca pe 10 martie e Luna Noua! E musai sa o sarbatoriti si pe ea! Luna 100% Noua, adica un fel de Luna 0% Plina. Adica, si totul, si nimic, deodata. :)


Dar sa revenim la 1 Martie. Primavara isi face si la noi simtita prezenta, chiar daca ceva mai timid decat in alte parti, chiar daca inca mai avem temperaturi negative noaptea, si chiar daca mai avem ceva de asteptat pana prin aprilie-mai pentru a vedea si noi copacii inverziti. 

Din fericire, nu ducem lipsa de verde, avem brazii padurii peste tot in jurul nostru, la aceasta altitudine sunt mai degraba brazi decat foioase, asa ca nu ne plangem, dimpotriva, suntem recunoscatori cu primavara aceasta montana asa cum este ea, caci tare ne place, cu aerul ei tare, ozonat, ionizat, mirosind a rasina si a padure, oricand, in orice anotimp. 

Ne-am adus primavara si in casa, avem flori peste tot in jurul nostru, unele din ele deja inflorite, altele in curs de inflorire, iar martisorul nostru din acest an a dat frumos din aripi din timp si ne-a anuntat discret sosirea noului anotimp, cel al trezirii si renasterii, al infrunzirii si infloririi. 

Chiar si noua fila din calendarul nostru, cea pentru martie, ne arata doi ciresi japonezi infloriti, impresionant de bogat infloriti, stand frumos unul langa altul, ca intr-o aproape imbratisare, oglindindu-se frumos in apa linistita a unui lac si generand, astfel, o imagine uimitoare, ca doua portaluri rotunde din flori roz, parfumate. O minune de imagine foarte sugestiva. 

Pare ca doar ciresii acestia japonezi infloriti au mai ramas pe pamant, doar ei doi, singuri in mijlocul naturii, doar ei doi, Emeritii infloriti, in ciuda a tot si toate, in ciuda a orice, a lumii, a intemperiilor, a tuturor schimbarilor, chiar si in ciuda Cerului, care este prezentat ca fiind un pic gri, acoperit de nori, dar oarecum destul de luminos incat sa nu eclipseze frumusetea aceasta atemporala a celor doi pomi infloriti, unul langa altul, mereu, etern, dincolo de anotimpuri si timpuri, purtand in florile lor promisiuni magice, divine, dar nu fructe, pentru hranit trupuri de oameni, ci Frumusete, pentru hranit sufletele lor. 

Asadar, sa ne bucuram cu totii maxim de aceasta Primavara!
Sus inimile! Sus vibratia! Alaturi de ghioceii si Fairy din padure! :)
Fericirea este deplina doar in momentul de Recunostinta! :)



Martie este despre Femeie, despre Iubirea Ei si pentru Ea

"Martie este cu siguranță luna Femeii, deși, despre femeie ar trebui să se scrie în fiecare zi, tot anul. Pentru că ea este acolo pentru noi toți. E acolo ca mamă când suntem mici, ca bunică, ca prietenă, ca soră, ca iubită, ca soție, ca mamă a copiilor noștri. Și în tot ce face, pune o parte din ea. Din trăirile ei frumoase. Din așteptări. Uneori, chiar prea mici. Din speranțe. Din înțelepciune. Din exuberanță. Din suflet. Din spiritul ei care nu poate fi înfrânt.

Femeia, deși ar trebui să își aparțină, nu e niciodată a ei. Ea se dăruiește! Ea e primăvara din noi și primăvara care ne dă speranțe când noi nu le mai vedem, ne pune aripi, ne deschide fereastra vieții și ne arată soarele. Femeia poate fi înfrântă doar prin ce iubește și prin cei iubiți. Femeia ne modelează. Constant. Noi suntem lutul ei. Când suntem mici, ne crește suflete mari, iar când suntem mari, construiește din noi un cămin. Iubirea ei este și zidurile și ferestrele! Putem pleca oricând, dar noi ne întorcem mereu la ea ca mamă sau rămânem mereu în căminul ei cald, ca femeie. Prin ea, cumva ne încredințăm că ne suntem și vom rămâne mereu!

(...) Martie nu e doar luna lui Mărțișor sau a lui Ghiocel. Martie e luna în care noi punem ceva din noi în ele, Femeile. Emoțiile noastre. Zâmbetul. Spiritul. Și iubirea. Mai ales iubirea. Iar ele, o transformă în imortalitate!

Să aveți, dragi Femei, mereu în preajma voastră oameni frumoși ca pâinea caldă care să vă iubească și să vă respecte pentru tot ceea ce sunteți voi nu doar ca femei, ci ca prietene, surori, iubite, soții, mame, bunici!

La mulți ani, Femeie!"



































































Actualizare in 04.03.2024: dupa doua zile de ploaie, 1 si 2 martie, am avut si doua zile de soare si cer albastru si senin, ieri si azi. :)




















































































































Desenele sunt creatii ale lui Zsuzsanna Szekszárdi-Bahena.

01.03.2024

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)