duminică, 13 noiembrie 2022

Autostrada Polistoaca, in lucru


Ultima actualizare in 30.05.2023 ( la sfarsitul postarii) - finalizarea lucrarilor

Actualizare (la final) miercuri, 16.11.2022

Despre inceperea lucrarilor la asa-zisa "Autostrada Polistoaca" am povestit in insemnarea de ieri, despre "Autostrada Ursilor". 

Pentru o edificare cat mai buna, am luat o harta de pe Google maps si am marcat mai intai Autostrada Ursilor cu rosu. 


Apoi, dupa ce, la scurt timp, am constatat ca incepusera lucrarile de amploare si la cea de-a doua "autostrada", pe care am numit-o noi, mai in gluma, mai in serios, Autostrada Polistoaca, am marcat-o cu albastru pe harta. 


Am numit-o asa deoarece duce inspre padure, inspre Promenada regilor, Polistoaca -  verde pe harta.

Ca divertisment, o sa vedeti pe harta si Hotelul Elexus, cel in care a fost cazata Catherina Zeta Johns in toamna anului trecut, cand a venit in Romania cu echipa ei de filmari. Strada aceea a fost terminata de asfaltat chiar in perioada aceea, fix pentru ca venise faimoasa actrita, daca va mai amintiti, ca v-am povestit in 13 noiembrie 2021 aici Catherine Zeta-Jones la noi, in Predeal,  apoi si in 5 decembrie 2021 aici In cautarea Bradului de Craciun.




Primele fotografii pe care le am cu demararea lucrarilor la Autostrada Polistoaca sunt din septembrie, cand ne-am plimbat noi prin padure, pe Promenada, ocazii cu care mi-am dat seama ca se naste un subiect nou pentru blog. :)


Astfel, de cate ori ne-am mai plimbat pe acolo, am facut si poze noi, cu care urma sa-mi documentez povestea.






Hidrantii rosii au deschis si aici sirul lucrarilor, ca si in cazul Autostrazii Ursilor. Strada a fost sapata cu santuri lungi, au fost implantate "ciupercile" rosii, apoi santurile au fost acoperite, urmele asfaltului degradat ramanand la vedere. Nu stiam ce avea sa urmeze. 


Apoi, spre octombrie, toamna a inceput sa ne ofere o splendoare de culori in frunzisul padurii, asa ca ne-am plimbat din ce in ce mai des spre Polistoaca, surprinzand multe imagini foarte fotogenice cu pomii aia atat de frumosi, poze in care inca se poate constata starea incerta a drumului, adica nici reparat, nici asfaltat.










 










Intr-o zi, brusc, au aparut diverse materiale chiar la intrarea pe Promenada Polistoaca.

Incepeau pregatirile pentru saparea santurilor pluviale de pe marginea soselei, santuri pe care aveau sa le imbrace in forme betonate, acoperite cu dale de piatra (sau ciment). 

Invazia masinilor, a utilajelor si a echipelor de muncitori s-a declansat si aici rapid, cu motoarele pornite la maxim, astfel incat, pana la inceputul lui noiembrie, lucrarile au ajuns sa fie destul de inaintate. Ca si in cazul Autostrazii Ursilor. ;-)

Vremea a fost exceptionala in aceste doua luni si jumatate, septembrie, octombrie si jumatatea lui noiembrie, fiind perfect potrivita pentru muncile in aer liber.












































Deocamdata, la acest mijloc de noiembrie, inca se lucreaza la acest canal pluvial de pe marginea strazii.

Dalele in forma de U sunt aduse de autocamioane cu remorci uriase, descarcate cu macarale si depozitate in apropiere, in asteptarea montarii lor in santul pregatit. 

Odata cu acestea, au aparut si paletii cu borduri. Deci, se pregatesc sa treaca la etapa urmatoare.

Va vom tine la curent si cu aceste lucrari, caci ne dam seama ca subiectul este de o importanta nationala covarsitoare, si ca multi dintre voi nu mai pot dormi noaptea de grija si de curiozitate in aceasta privinta. Ca si noi, de altfel. :))

Nu o sa va las sa va chinuiti, fiti linistiti. :)))

Voi reveni aici cu completari, pe masura ce vom avea noi informatii.

 






Actualizare miercuri 16.11.2022

Un informator ne-a transmis azi ca au disparut din parcare, locul in care erau depozitate, toate materiile prime pentru santurile pluviale ale acestei autorstrazi. 

Am fost, am verificat parcarea, s-a confirmat, asa ca acum am si consemnat. Avem si probe, desigur. :))

In una din zilele urmatoare vom merge sa verificam si stadiul lucrarilor la Autostrada Polistoaca. 






Si, ca sa nu credeti ca noi lucram singuri, o sa va deconspiram si sursele noastre de incredere, de la care obtinem informatii. Ajutoarele noastre de nadejde. Informatorii. Paparazzii under-cover. :))))

Personajul principal, cel care a fost interfata directa dintre noi si restul echipei informatorilor, a fost si ramane, desigur, Bubulina Ema. 

Ea a fost cea care a primit la prima mana toate noutatile, detaliile picante si pozele doveditoare. Ea a tinut legatura cu intreaga retea de ajutoare, ea a tras primele concluzii, si tot ea ne-a furnizat primele interpretari personale. :)))

Asadar, acestia sunt informatorii, vi-i aratam, gata, acum ii stiti. Ei merita toate laudele, toate aplauzele si toate recompensele de rigoare. 

Pe unii dintre ei i-am surprins in plina activitate, testand, verificand stadiul si calitatea lucrarilor, si identificand echipele de muncitori. Asa am aflat si noi, de exemplu, ca aceste echipe sunt formate din  foarte multe efective de indieni, la propriu. 

Nu mai are Romania muncitori romani, ai nostri au plecat peste hotare, sa lucreze in strainatate pe bani mai multi decat la noi, iar acum se lucreaza cu muncitori indieni, care si ei au venit in strainatatea lor, sa munceasca pe bani mai multi decat in tara lor. Un lant al slabiciunilor trist si complicat.

Asadar, cele mai valoroase si relevante informatii le obtinem cu ajutorul Bubulinei, alias Ema Boema Haute Couture. Priviti-o in poze cum colaboreaza ea cu echipele de informatori! Ema in actiune! :))))

Fix ca intr-un film de spionaj si contra-spionaj, baby!

Priviri suspicioase, actiuni subversive, schimb de parole, subterfugii si tehnici de urmarire si camuflaj, stat la panda si suspans la greu! :))))

Pai, chiar credeati ca meseria asta de paparazzi si de informator de paparazzi este floare la ureche? Este arta! Cere antrenament si dedicare totala. :)))



 

 


 




 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 











 























































































































































Ultima actualizare in 30.05.2023 ( la sfarsitul postarii) - finalizarea lucrarilor

Drumul spre Polistoca, Promenada Regilor, cu pornire de la baza partiilor de schi.

Din fericire, incepand cu aceasta primavara, s-a interzis accesul masinilor pe acest drum, chiar inainte de a ajunge la Polistoaca. 

Noi am denumit-o Autostrada Polistoaca, mai ales de anul trecut, de cand a fost reabilitat si asfaltat. Am scris despre asta in 22 noiembrie 2022, aici Autostrada Polistoaca, in lucru.

Acum am constatat ca a fost executata si operatiunea de marcare. 

Pana acum intrau pe acest drum destui cu masinile plimbarete si, desi nu puteau intra in padure, ei poluau fonic si cu toxine auto intreaga zona. 

Nici ATV-urile nu mai sunt permise sa intre in aceasta minunata padure. 

Abia acum a revenit o adevarata Promenada. 




















12.11.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)