miercuri, 2 noiembrie 2022

Selfie de Toamna


 Ce toamnă frumoasă!

“Oh, a venit toamna!” - îngână poeţii,

La fel şi pădurea, şi mii de livezi.

Prin roşii grădini, de comori încărcate,

Prin rânduri de vii, cum se plimbă, o vezi.

Îşi lasă în urmă a rochiei trenă

De frunze pictate, de soare, de vânt,

Şi trece zâmbind printre crengi pârguite,

Ce-i fac reverenţe adânci, spre pământ.

 

“Ce toamnă frumoasă!” – recită poeţii

Şi astfel repetă şi sufletul meu!

Ce linişte sfântă pluteşte pe dealuri,

În ea se-odihneşte chiar şi Dumnezeu,

Miresme de poame-adunate în coşuri

Adie-n văzduhu-nroşit de apus,

Spre veri de pe alte meleaguri curg stoluri

De păsări ce-aud glasul Celui de Sus.

 

Ce mândră eşti, Toamnă! Ce taine ascunzi

Sub brazdele-ntoarse spre-al iernii popas!

Pământul primeşte ofrandele tale

Prin care îi laşi un tăcut “bun rămas”.

El ştie că-n inima lui dorm seminţe

Pe care, tu, Toamnă, i le-ai dăruit,

Să-ţi facă din ele o rochie nouă,

Din lanuri bogate de grâu aurit.

 

Hai, Toamnă, dansează pe-alei însorite!

Priviri inocente cu drag te privesc.

Bobocii aceştia demult te aşteaptă

Să-nveţe noi paşi într-un ritm şcolăresc,

În braţele tale materne adună-i

Şi-ndeamnă-i să aibă încredere-n ei,

Că pot, dacă vor, să ajungă oriunde,

Ştiind, doar, că sunt întrupaţi Dumnezei.

Autor: Liliana Pascanu 











”Menirea unui om este calea lui în viața personală și cea profesionala pe care, atunci când el merge, se simte în armonie cu lumea din jur. Omul care și-a găsit menirea își realizează aptitudinile și dorințele în cel mai bun mod pentru sine și pentru societate. Noi toți ne naștem cu anumite talente, noi toți suntem unici și capabili de niște realizări mari. Însă, doar unii oameni reușesc să își realizeze complet potențialul care le-a fost dat și să își îndeplinească menirea.

Este nevoie de energie pentru a ne realiza menirea. O aspirație corectă îi oferă energie unui om. Abilitatea de a ne stăpâni dorințele și instinctele animalice și de a ne activa principalul instinct de aspirație către iubire este capacitatea de a primi energie. Este foarte important să nu ne pierdem energia. Energia se pierde atunci când, în loc să acceptăm o situație și să încercăm să o îmbunătățim, simțim supărare, irascibilitate și nemulțumire.” Autor: S.N.Lazarev









„Probabil că toți am intalnit oameni pasionati, oameni care pun suflet intr-un anumit gen de activitate, care se implică in ceea ce fac. Cu siguranță că ei au reușit, fără să-și propună asta, să vă insufle acea energie pozitivă și să vă prindă in valul lor intr-o anumită măsură. 

Ei sunt cei care mișcă lucrurile, care fortează limitele, care aduc evoluția și care creează un vârtej benefic ce îi "înghite" si pe cei din jurul lor. Atractia este irezistibilă si nici nu este bine să i te opui deoarece îti hrăneste sufletul cu frumos. Să trăiești fără să ai măcar o pasiune inseamnă să vrei să fii gol, să vrei să fii impersonal, să vrei să fii doar "un cap de locuitor" intr-o statistică. Pasiunea inseamnă talent, energie, evolutie, dedicație si până la urmă inseamnă dezvoltarea perceptiei si indreptarea ei pe calea corectă.

Un om fără o pasiune este un om ce renuntă din proprie vointă la sufletul lui si implicit la viața lui. Din păcate, in cea mai mare parte, lumea este formată din oameni sterpi, fără pasiuni, care cresc si se educă asa, crezand ca asta vrea societatea, ei căutând cu disperare să fie acceptati si apreciati de ea. Insă, nu inteleg că ea ignora astfel de oameni si in nici un caz nu-i recompensează. Ei confundă de cele mai multe ori pasiunea cu dorinta, cu patima sau cu plăcerea (de a avea bani, de a face cumparaturi, de a avea un job bun, etc) insa nu au nici o pasiune care să-i scoată din starea de morti-vii.

Un om fără macar o pasiune este un om mort care se crede viu si asteaptă să moară. Iar unul cu cel putin o pasiune este un om care isi doreste sa traiască pentru că are de ce, pentru ca simte frumosul, pentru ca gustă nemurirea in timpul vietii.

Așa că, lasati pasiunile să intre in viata voastră! Cultivati-le, hrăniți-le si dati-le voie să vă conducă pe drumul spre voi înșivă! Intoarcerea "acasa" adică "la tine" este intotdeauna plăcută si înaltatoare. De aceea trebuie să ramanem vii si umani. Este cel mai important deziderat ce ar trebui urmarit de orice om care nu vrea sa piardă legatura cu el si cu divinitatea. Iar pasiunile ne ajută să descoperim secretele vieții!” Autor: Laura Nicoleta






















 





02.11.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)