joi, 24 noiembrie 2022

Spatiul nostru sacru si sigur

 

Dintotdeauna, energiile sfarsitului de an indeamna la retragere, la interiorizarea in ceea ce noi numim “spatiul sacru si sigur”.  

Este vorba de acea “hibernare”, de incheierea perioadei dedicata actiunii si inceperea perioadei dedicata odihnei, introspectiei, solitudinii.

Spatiul sacru si sigur in care ne retragem poate fi numit in fel si chip. Ii putem spune “acasa”, cuibul sau barlogul nostru, bula proprie, Universul propriu, Paradisul nostru personal, “Gradina lui Dumnezeu”, pagina personala de FB sau Blogul personal.

Este spatiul in care nu are acces oricine, ba chiar am putea spune ca este indicat ca foarte putini sa aiba acces. Doar cei invitati, si numai cei cu care exista rezonanta, conexiune de suflet, cei in preajma carora se simte armonie, pace, apreciere, respect si incredere. 

Nu sunt bineveniti cei care manifesta atribute umane precum egoism, interese ascunse, ipocrizie, necinste, invidie, egoism, nesinceritate, agresivitate, negativitate, si altele din acest registru. Acestia au interdictie totala, punem filtru de protectie impotriva lor si le blocam accesul in spatiul nostru.



Spatiul sacru si sigur trebuie pregatit din timp pentru retragere. Facem curatenie, il purificam, il umplem cu energie pozitiva, luminoasa, cu pace si frumusete, apoi urmarim indeaproape sa se mentina astfel.

Orice intrus care incearca sa patrunda in interior fara permisiune si fara a fi in armonie cu “spatiul nostru sacru si sigur” va fi indepartat.

Energia acestui “spatiu” poate fi ancorata in mai multe locuri, dupa cum ne dorim: desigur, in primul rand, in locuinta personala, dar si la locul de munca, locurile pe unde calatorim temporar (hotel, pensiune, casa familiei si/sau prietenilor), ori pe paginile personale virtuale (blog, pagini FB, etc.).

Oriunde am ancorat energia spatiului nostru sacru si sigur, acolo sa avem grija sa stabilim care ne sunt granitele personale, care ne sunt limitele, care sunt regulile noastre interioare fata de exterior, apoi sa fim vigilenti si sa nu lasam garda jos. Energia spatiului nostru trebuie periodic curatata, purificata, improspatata.

Doar astfel putem sa ne simtim protejati in interiorul acestuia. “Hibernarea” inseamna retragere si abandonare in sine, dar, totodata, o permanenta stare de prezenta de sine.



In lunile de iarna este recomandata detasarea de exteriorul galagios, agitat, aflat intr-o continua cautare de altii si niciodata de sine. 

Este recomandat pasul inspre interior, acolo unde nu mai ajung vocile celor care toaca zi de zi, ca pe banda, subiecte interminabile, mereu si mereu altele, ca intr-un malaxor al neputintei, din care ei incearca sa obtina evadarea, salvarea, malaxor de care nu reusesc sa se desprinda, pentru ca doar de acolo ei isi primesc validarea, hrana energetica gratuita, iluzia evolutiei.

Sa intram, deci, fiecare in propriul spatiu sacru si sigur, pentru revigorare interioara. Dati reject celor care va bruiaza si va deranjeaza, si fiti gazde primitoare si calde doar in fata celor in care vedeti, ca in oglinda, propriile valori.



Sa ne revedem cu bine la primavara, cand altele vor fi energiile in lume! ;-)

Pana atunci, eliberati-va, relaxati-va, odihniti-va, linistiti-va sufletul, protejati-va propria fiinta, cuplul, familia de suflet! 

Ramaneti aproape doar alaturi de cei cu care simtiti armonie, rezonanta, conexiune sufleteasca, acelasi nivel de vibratie si aceleasi preocupari profunde. 

Sarbatori frumoase sa aveti, in mijlocul spatiului vostru sacru si sigur!

Va imbratisam, 

Liliana si Adrian :)








Avem nevoie de tăceri ca să înţelegem cuvintele.”

Autor: Ştefania-Cosmina Barbu (missysparrow), Sursa: blogul „Zambete in colt de cer”

*

Atentie la oamenii care reactioneaza cu furie si ostilitate la limitele pe care le-ai impus. Felicitari! Tocmai ai descoperit marginea unde se opreste respectul lor pentru tine. Atat.”


“Mulți dintre voi veți constata - și unii dintre voi deja ați făcut-o - că sunt lucruri pe care înainte credeați că „trebuie să le faceți” sau care erau foarte importante pentru voi și care acum nu mai sunt atât de importante, descoperiți că, de fapt, chiar nu „trebuie” să le faceți. Mai mult decât atât, este posibil să constatați că unele dintre acele lucruri nici măcar nu mai puteți/ vreți să le faceți.

De ce nu mai puteți/ vreți să le faceți? Pentru că v-ați lenevit? Nu. Pentru că nu mai rezonați deloc cu ele, pentru că ați crescut vibrațional și acele lucruri nu vi se mai potrivesc, pentru că nu considerați că este benefic să vă mai investiți timpul/ atenția/ energia în acele lucruri.” (Franco DeNicola) Traducerea: Mihaela Dan


“Din cauza programării la care au fost supuși, oamenii au o puternică tendință de a opune rezistență la ceea ce le indică ghidarea lor interioară.

De câte ori nu au primit semnale de la intuiția lor și le-au ignorat, pentru că mintea lor i-a convins să facă asta, le-a spus că „nu e bine”, „n-are sens/logică”, „e riscant”, „nu e momentul”, „riscă să piardă….” dacă fac acel lucru pe care simțeau că vor să-l facă?

Dacă vreți să evoluați spiritual este necesar să începeți să vă ascultați ghidarea interioară, să faceți acele alegeri care rezonează cu voi, pentru că rezonanța vă indică ce este adevărat/ benefic pentru voi și ce nu.

Rezonanța voastră vă ajută să descoperiți cine sunteți cu adevărat, ce este benefic pentru voi, care sunt valorile voastre, ea vă indică în fiecare moment care este următorul pas pe care îl aveți de făcut.

Energiile de vibrație înaltă care curg pe Pământ influențează puternic oamenii, îi schimbă și ei încep să simtă tot mai clar semnalele ghidării interioare, simt tot mai clar cu ce rezonează și cu ce nu rezonează.

Acest lucru îi ajută să devină cei care sunt cu adevărat, să se manifeste din spațiul autenticității, să se conecteze cu sufletul lor, să se conecteze cu corpul lor fizic, să își facă alegerile în funcție de ce simt că este potrivit/ benefic pentru ei, nu în funcție de ce le spun alții că „trebuie”/ „e bine” să facă.” (Franco DeNicola) Traducerea: Mihaela Dan


"Exista milioane de oameni care nu s-au bucurat niciodata de un apus, care nu s-au bucurat niciodata de un rasarit. Nu-si pot permite aceste lucruri. Muncesc si produc incontinuu – nu pentru ei insisi, ci pentru interese camuflate cu viclenie, pentru cei care sunt capabili sa manipuleze fiintele omenesti.

In mod natural, esti invatat ca munca este ceva extraordinar – este in interesul lor. Iar conditionarea a devenit atat de profunda, incat nu nici nu mai stii de ce nu poti sa te relaxezi. Oamenii au uitat complet limbajul relaxarii. Au fost facuti sa il uite.

Eliberarea este unul dintre cele mai frumoase spatii. Pur si simplu existi, fara sa faci ceva, sezand in liniste, asa cum iarba creste singura. Pur si simplu te bucuri de cantecul pasarilor, de verdele copacilor, de culorile ultidimensionale, psihedelice, ale florilor. Nu trebuie sa faci nimic pentru a experimenta diferenta, trebuie sa incetezi sa faci asta. Trebuie sa te afli intr-o stare complet neocupata, lipsita de tensiuni, lipsita de griji." Osho


„Înțelegeți că noi suntem în acest proces de Schimbare împreună – noi toți, oamenii care trăim acum pe Pământ. Înțelegeți că nu toți oamenii VĂD ce vedeți voi și de aceea, nu toți sunt conștienți de lucrurile de care sunteți conștienți voi. Cei mai mulți oameni nu VĂD ceea ce vedeți voi. 

Degeaba le spuneți voi că se întâmplă niște lucruri importante „în spatele scenei”, că există o propagandă imensă care are un scop anume, care nu le este benefic; ei nu VĂD dincolo de aparențe, sunt convinși că ceea ce văd (adică aparențele) este „adevărul”/ „realitatea”. (Lorie Ladd) Traducerea: Mihaela Dan


"Înţelepciunea te învaţă să te îndepărtezi de oamenii şi situaţiile care scot la suprafaţă partea întunecată din tine sau care îţi ameninţă principiile, valorile, respectul de sine şi moralitatea. Nu permite nimănui să îţi tulbure pacea interioară şi liniştea minţii!" Ursula Yvonne Sandner


„A „salva” iar și iar un om care face alegeri distructive nu înseamnă iubire. Înseamnă a face un neputincios din el. Încetează să mai tratezi acel om ca pe un neputincios, încetează să mai fii plasa sa de siguranță, lasă-l să-și asume consecințele alegerilor sale, pentru că așa va învăța și va evolua. Retrage-te.” (Matt McMilen) Traducerea: Mihaela Dan


„Oamenii care te iubesc pentru ceea ce eşti şi nu pentru ceea ce poţi face pentru ei, sunt cei mai de preţ oameni.” Brigitte Nicole


"De ce la un moment dat în viață, de îndată ce îți ridici nivelul de conștientizare, bucăți întregi din existența ta încep să dispara?

Relațiile învechite, relațiile romantice, locurile de muncă dispar brusc.

Cu alții „nu te mai înțelegi” ca înainte și nu îți mai place casa în care locuiești.

Ceea ce probabil nu realizezi este că nu se destramă singure: dispar pentru că s-au strâns prea tare pentru a te ține. Dobândind conștientizare, controlând mai mult procesele minții tale, ascultându-ți corpul și nevoile sale, volumul tău s-a schimbat și expansiunea ta devine inexorabilă.

Ceea ce te „conținea” anterior nu mai este suficient. În momentul în care îți asculți profund sufletul, cererile lui, cărțile și jurnalele în care ți-ai scris gândurile și dorințele încep brusc să vorbească, să strige, totul este pus la îndoială.

Există o fază inițială de confuzie, descurajare, în care crezi că tot ce faci nou este greșit.

Apoi se instalează un fel de consternare: oscilezi între fiorul „noului tău eu”, lumea extinsă a cărei atracție o simți și frumusețea nemărginită și confortul aparent, liniștea, imuabilitatea vieții mici, în care ai fost închis până atunci.

Rezistențele sunt activate sub formă de frici, anxietăți, insomnii.

Unii oameni te-au văzut schimbându-te repede și, nerecunoscându-te, se simt jigniți de curajul tău de a te schimba, curaj pe care ei nu îl pot avea și încearcă să te constrângă, să te facă să te simți vinovat.

Funcția lor este să te țină la un stadiu mai mic. Te opresc să-ti iei zborul.

Televiziunea, presa, locurile de divertisment false și un anumit tip de cinema sunt menite să păstreze această depresie.

Dar impulsul este de neoprit; în plus, ești ajutat de o serie de curenți puternici ascendenți, care sunt activați de câțiva ani încoace, tocmai pentru a favoriza creșterea rapidă a celor care se angajează în această creștere cu curaj, reușind să fie el însuși cu adevărat și să învingă teroarea lumii deschise, să cucerească teritorii necunoscute, care îl așteaptă, în Sinea lui." Sursa: Gabriele Policardo




„Pasărea colibri caută și ia parte la nectarul vieții! Nu de la plante care nu servesc binele său suprem, ci de la florile care au o recompensă de dat. Pasărea colibri este destul de cunoscută pentru faptul că poate găsi liniștea chiar și în mișcare. 

Putem implementa acest lucru în viața noastră de zi cu zi amintindu-ne că și în cele mai tulburi momente ale noastre, fie interne sau externe, în cele mai întunecate ore ale noastre, încă există un loc în care putem găsi liniște și seninătate pe măsură ce ne hrănim din florile vieții pe care universul le oferă pentru noi. Imposibilul nu este nimic pentru pasărea colibri și pentru cei care se bazează pe influența ei.” Autor: Josh Hammond

“Vine un moment în viața ta când te îndepărtezi de dramă și de oamenii care o creează.

Te înconjori de oamenii cu care poți să râzi! Uiți răul și te concentrezi pe bine.

Iubește-i pe cei care se poartă frumos cu tine și roagă-te pentru ceilalți !

Viața este atât de scurtă, învață să trăiești doar fericit! Căderea face parte din viață. Să te ridici este modul tău de a trăi. A fi viu este un dar și a fi fericit este o alegere! Fii !!!” Sursa: Osho


„Lumea este complexă, draga, oamenii sunt răi. Dar tu, tu trebuie să-ți păstrezi naivitatea și puritatea. Când îți vor spune toți să crești, să te maturizezi, parcă îi și aud: „Maturizează-te, nu mai fi copil”, să nu îi asculți. Vor să-ți ia bucuria. Și trist este că nu o iau pentru ei, ți-o iau și ți-o calcă în picioare și vei ajunge ca ei, dragule, trist, posomorât, pesimist și negativist.

Nu-i asculta, continuă să iubești cu toată inima ta. Pentru ei, maturizarea înseamnă cu totul altceva. Și eu îți spun că trebuie să crești, să progresezi, să fii mereu mai mult ca ieri, dar în niciun caz în condițiile lor. Condițiile lor, draga, te transformă într-un om rece și nu acesta este țelul tău.

(...) Mănâncă toată ciocolata aia, dă-te în leagăn, dă muzica la maxim, schimbă-ți prietenii și nu-i lăsa pe cei negativiști să îți ia din timp. Înconjoară-te cu veselie, cu distracție, cu chipuri luminate, cu oameni de calitate, oameni care te fac să râzi până te doare burta. Ei merită timpul tău. Nu lăsa „prietenii-profesori” să îți ia din viteză dându-și ei cu părerea despre ce faci bine și ce nu. E viața ta; ia-ți oameni cu care să îți construiești viața, nu profesori care să te învețe cum să o faci. Ei sunt doar curioși. Iar când te vor numi naiv, zâmbește-le și treci pe lângă ei. Nu ești naiv, doar pari, dar continuă să pari.” Rebeca Pană, Catchy -„Sunt distrată, dar nu distrasă”


"Influenţa negativă poate fi găsită aproape peste tot în jur. Există oameni care se plâng că viaţa este nedreaptă, au obiceiuri nesănătoase şi te trag în jos prin modul lor de a fi.

Emoţiile şi comportamentele pe care le împrăştie aceste persoane, pot avea o influenţă negativă asupra ta, aşa că evitând să fii în preajma acestor surse negative este o condiţie necesară dacă vrei să fii o persoană care de obicei gândeşte pozitiv.

Mulţi dintre noi ne putem trezi că suntem uşor afectaţi de unele situaţii negative, singura excepţie fiind oamenii care au învăţat să facă faţă unei astfel de situaţii. Mai jos vei găsi 14 moduri care-ţi vor arăta cum oamenii pozitivi gestionează negativitatea cu care se confruntă. Alege ce ţi se potriveşte şi aminteşte-ţi să aplici aceste principii în viaţa ta.



1. Ştiu când să spună nu

Este foarte important să ştii când să spui “da” şi când să spui “nu”. Aceste două răspunsuri simple pot închide sau deschie uşi, te pot plasa într-o situaţie plăcută sau neplăcută, sau pot ajuta mai mult sau mai puţin pe cei din jur. Oamenii pozitivi îşi concentrează atenţia pe priorităţile pe care şi le-au stabilit şi dacă observă că ceva nu serveşte acelor scopuri, încearcă să le diminueze cât mai mult posibil.

2. Creează în interiorul lor o bază pentru starea de fericire

Oamenii care au o stare pozitivă nu-şi bazează fericirea pe stimuli externi. Îşi dau seama că dacă fac acest lucru, în momentul în care situaţia exterioară se schimbă, starea lor se va schimba de asemenea. Astfel, aleg să-şi orienteze atenţia către surse interne de energie pozitivă.

3. Îşi dedică o porţiune din timp relaxării

În loc să încerce să le facă pe toate, oamenii pozitivi îşi dau seama că sunt momente în care este nevoie să încetinească puţin ritmul, să lase temporar deoparte obiectivele şi ţelurile, cu scopul de a-şi permite să se relaxeze. Făcând acest lucru evită să se epuizeze, lucru care nu ar face nimic altceva decât să atragă consecinţe nedorite.

4. Practică gândirea pozitivă în mod conştient

Gândurile ne influenţează lucrurile pe care le facem, aşa că o gândire negativă nu-ţi va aduce prea multe lucruri în viaţa ta. Când gândeşti pozitiv, alegi să nu dai crezare scuzelor care-ţi apar în minte şi care-ţi pun piedici în ceea ce ai de făcut. Oamenii pozitivi învaţă din situaţiile negative, aleg să-şi îndrepte atenţia către ceea ce funcţionează şi să facă mai mult din lucrurile care-i ajută să ducă la bun sfârşit proiectele în care sunt implicaţi.

5. Caută în interiorul lor motive pentru care să meargă mai departe

Nu lăsa niciodată negativitatea să devină un mod normal de a gândi. Vor fi mulţi oameni care vor încerca să suprapună direct modelul vieţii lor asupra ta. Tot ce contează este să-ţi aminteşti mereu care sunt acele lucruri importante pentru care eşti pe acest drum şi să mergi mai departe. Gândurile negative sunt obstacole temporare de cele mai multe ori, ba chiar sunt lucruri care nu au o bază solidă.

6. Îşi asumă responsabilitatea

Oamenii pozitivi mereu îşi asumă responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în vieţile lor. Când obţin un rezultat bun, observă ce au făcut şi încearcă să facă mai mult. Acest proces de introspecţie are loc şi în cazul evenimentelor mai puţin bune. Îşi dau seama că joacă un rol activ în ceea ce obţin în viaţa lor, în urma acţiunilor şi gândurilor pe care le au. O persoană pozitivă nu va da vina niciodată pe factori exteriori şi se vor uita în interiorul lor pentru a identifica cu ce au contribuit la situaţia în care se află.

Făcând acest lucru, trec printr-o experienţă care-i ajută să se îmbunătăţească continuu, în loc să se simtă frustraţi de lucrurile care se află în afara controlului lor.

7. Evită să-şi petreacă timpul alături de oameni negativi

Oamenii cu care te înconjori vor avea un impact asupra modului în care gândeşti şi te comporţi. Dacă îţi petreci timpul în preajma oamenilor care gândesc pozitiv, este mult mai probabil să fii fericit şi să ai o gândire orientată către soluţie. Pe de altă parte, dacă ţii în preajmă persoane care obişnuiesc să se plângă şi să observe mai mereu ceea ce nu funcţionează, este un risc destul de mare ca acele lucruri să-şi lase amprenta asupra modului în care gândeşti.

8. Învaţă să-şi controleze gândurile

O minte poate fi cu uşurinţă influenţată de gânduri negative care apar dintr-o dată. Oamenii pozitivi îşi dau seama că în momentul în care nu deţin controlul asupra gândurilor care le trec prin minte, riscă să piardă controlul asupra lucrurilor pe care le fac şi spun. Tocmai de aceea aceştia practică controlul conştient al minţii, de exemplu prin meditaţie.

9. Fac mişcare în mod regulat

Antrenamentul fizic este asociat cu eliberarea endorfinelor, ce sunt direct responsabile de starea de bine pe care o avem. Având grijă de corpul tău, vei simţi un nivel redus de stres şi o stare de bună dispoziţie. Pe de altă parte, dacă ignori nevoile corpului tău, vei începe să simţi consecinţele negative destul de curând.

10. Acceptă o situaţie care nu a mers aşa cum se aşteptau

Oamenii pozitivi recunosc situaţiile în care lucrurile nu au mers conform aşteptărilor lor şi îşi dau seama că de pe urma acestora au multe de învăţat. Chiar dacă ajung jos, lucrează din greu pentru a se ridica, în loc să renunţe. Chiar dacă un eşec aduce cu sine emoţii negative, îşi dau seama că acestea nu vor dura şi că vor trece până la urmă.



11. Sunt convinşi că mereu există o soluţie

Câteodată în viaţă eşti lovit de evenimente total neprevăzute. Câteodată, în aceste momente, avem tendinţa să ne îndoim de capacitatea noastră de a rezolva acele probleme. Ideea aici este că mereu există o modalitate de a trece peste un obstacol şi oamenii pozitivi au mereu în minte acest aspect.

12. Evită să cheltuieşti în mod impulsiv

În zilele noastre, ofertele şi reducerile încearcă în continuu să-ţi capteze atenţia, aşa că poate fi destul de uşor să te pierzi în frenezia cumpărăturilor. Deşi cumpărăturile pot să te facă să te simţi bine imediat, dintr-o perspectivă pe termen lung, este un obicei nesănătos pe care oamenii pozitivi încearcă neapărat să-l evite. Mai bine ar investi în experienţe să descopere lumea şi să creeze amintiri interesante.



13. Petrec timp în natură

Când stai în natură, mintea se limpezeşte şi corpul se relaxează. Oamenii pozitivi îşi dedică o parte din zi să iasă afară şi să admire frumuseţea naturii. Este o modalitate excelentă de a-ţi reîncărca bateriile.

14. Nu caută să primească aprobarea nimănui

Dacă laşi opiniile altor oameni să te blocheze, atunci s-ar putea să-ţi fie destul de greu să duci lucrurile până la capăt şi să gândeşti pozitiv. Multor oameni le este teamă să nu primească validare din partea celor din jur şi le este teamă de critică. Oamenii pozitivi gândesc şi acţionează chiar opus. Transformă lipsa de aprobare într-un feedback ce-i ajută să se îmbunătăţească, iar dacă ceea ce li se spune n-are un fundament care să stea în picioare, nu lasă acel lucru să-i oprească din ceea ce vor să facă." Surse: marcandangel.com, lifehack.org şi lifehacker.com via Selena Malaxa, #SufletulMagie



24.11.2022

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)