vineri, 11 august 2023

Milioane de milioane.... si Coada Soricelului

 

Pentru azi, aveam trecut in agenda de lucru "de facut milioane de selfiuri si milioane de poze". :)))

Ok, daca trebuie, trebuie! Nu puteam sa fug de raspundere. Caci, stiti, am si eu un targhet de facut, nu pot sa ma fac ca nu stiu. :)

Asadar, azi, imediat ce am iesit la plimbarea zilei, am si facut primele selfie-uri, ca sa-mi testez indemnarea, sa verific daca nu mi-am pierdut din reflexe. Am profitat de o zona umbrita, langa padure, ca sa fac repede primele poze fara ochelari, cat ochii inca nu-mi erau suprasolicitati de la lumina soarelui estival, caci mai tarziu n-as mai fi putut, mi-ar fi lacrimat imediat ce mi-as fi dat ochelarii de soare jos. 

Deh, a avea ochii albastri prezinta si avantaje si dezavantaje. Se cam uita lumea lung dupa mine cand ma vede pe strada cu ochelarii de soare la ochi chiar si cand ploua, cand este maxim de innorat, cand afara tuna si fulgera, sau cand ninge viscolit, :))) dar, asta e, nu-mi pasa, m-am obisnuit, important este sa vad pe unde merg, nu sa am ochii inlacrimati de la intemperii. :)

In fine, dupa exagerarile de rigoare din paragraful de mai sus, voi continua in a va spune ca azi chiar m-am achitat de sarcina de serviciu pe care mi-o stabilisem in agenda. Adica, sa se stie, eu lucrez organizat, cu programari si cu targheturi bine precizate. 

Milioane trebuie? Milioane fac. De selfie-uri, desigur, voi ce credeati? :)))











Ca sa imi indeplinesc planul si la pozele cu natura, in exterior, ca n-am mai facut cam de mult, m-am oprit si la cateva din tufele de flori intalnite pe drum, pe la marginea padurii, pe langa gradinile cu flori sau alte chestii din curtile vecinilor, si chiar pe la marginea noului teren sportiv recent terminat si inca neinaugurat, aflat la cinci minute de blocul nostru, unde micii prichindei veniti in taberele de cantonament sportiv se antreneaza fericiti acum ca au unde alerga in voie, fara teama de masini, de ursi sau de oamenii nemultumiti. ;-)

De cateva luni tot fotografiez acest teren sportiv, de cand au inceput lucrarile de amenajare, caci aveam de gand sa fac o postare speciala pentru el, insa n-am avut chef pana acum de proiectul asta. Asa ca am ajuns la finalul lui, cand e gata de folosit, si, cine stie, poate ca voi reveni la un moment dat si cu istoria lui si cu poze din proces. 



















































Acestea fiind zise, sa va spun si cate ceva despre coada soricelului, caci acesta intentionam sa fie subiectul principal al zilei. :))))

Dar, cum selfieurile mi s-au parut, totusi, mult mai importante - si chiar sunt! nu-i asa??? :))) - am schimbat prioritatile. 

Oamenii obisnuiti fac si ei un selfie, doua, posteaza scurt, eventual cu cate vreo fraza din aceea filozofica, scoasa din profunda gandire a omului sau dintr-un citat cat mai smecher gasit pe net, apoi se retrage cu pretiozitate bine jucata mai multe zile, in tacere, pentru a lasa loc aplauzelor la scena deschisa, laudelor, like-urilor si altor efecte de acest gen sa se produca. Nu si eu! :)

Dupa cum ati inteles deja, eu nu sunt un om obisnuit. :)))))

Cred ca toata lumea a priceput asta. Nu, pe bune, mai uitati-va un pic, par eu un om obisnuit? Nu. Am avut dintotdeauna un mot in frunte. Mult timp mi-am purtat motul prin lume cu o asa-zisa smerenie, insa, de fapt, era altceva. 

Pur si simplu, credeam ca motul altora e mai frumos, "mai cu mot" decat motul meu. Asa ca pe-al meu il ascundeam, iar eu aplaudam alte moturi, ale altora. 

Va vine sa credeti ca faceam asa? Nici mie, acum! Bine ca a intervenit, cu mai mult timp in urma, o schimbare majora, moment dupa care am inceput sa-mi port motul meu prin lume cu mandrie, cu bucurie si cu acelasi drept pe care toata lumea il are, respectiv, acela de a recunoaste ca si motul meu e unic, irepetabil, inegalabil si maxim de stralucitor. Am zis! :))))))

Gata, mi-am facut numarul, acum putem sa trecem si la coada soricelului. :)))

Despre care....  nici nu am prea multe de spus.....

Vazusem florile inflorind, le recunocusem, dar nu ma hotarasem sa culeg si astfel de plante medicinale. Sincer, nici acum, cand scriu aceste randuri, inca nu stiu care le este beneficiul. 

Cineva ne-a oprit azi pe drum, uimit de buchetul meu mare de flori, spunandu-ne ca sunt foarte bune pentru ficat. Nu stiu, voi cauta pe net si voi reveni aici cu cateva detalii lamuritoare pentru aceia dintre voi care inca nu stiu, ca si mine, ce-i cu aceasta  planta, coada soricelului.

Am facut si cateva poze cu trandafirii, care sunt acum maxim de infloriti peste tot, dar... stiti... eu nu prea ma laud cu trandafirii.... asa cum nu ma laud nici cu caviarul si Moet-ul. :) Eu sunt mai mult cu Covrigul de Aur si cu florile de camp, daca intelegeti. Si stiu ca intelegeti. ;-)

N-am nimic cu trandafirii, dar prea ii fotografiaza toata lumea. In timp ce despre Coada Soricelului, spre exemplu, nu vorbeste nimeni si nu fotografiaza nimeni! Si ce mot special au aceste plante de camp! Nu-i un mot opulent, nu-i ostentativ, dar este deosebit de deosebit! Ca sa stiti! :)



























Bineinteles ca am profitat de prezenta acestui mare si frumos buchet de flori de camp pentru a mai creste numarul de poze si selfie-uri, conform targhetului din agenda mea. :)

Eu am avertizat ca in aceasta postare sunt multe selfie-uri, asa ca.... fiecare e aici pe raspunderea lui! :)))

De data asta n-am ratat nici vitrina uriasa a unui hotel din apropiere pentru a ne face si un selfie cu noi doi impreuna, ca-n oglinda, amuzandu-ne apoi la gandul ca poate era cineva in interior si se uita la noi prin geam cum ne fotografiam. :)

Pana la urma, le-am oferit ceva special de admirat, caci doi oameni frumosi, fericiti, multumiti de viata si de toate mai rar! Acum au cu siguranta ceva frumos de povestit familiei, la intoarcerea acasa, ceva diferit fata de filmul rutinier al vietii lor. :)


















Azi ne-a iesit in cale si o catelusa tanara, un pui de aproximativ un an  dupa parerea noastra, nou aparuta in oras, pe strazile Predealului. Am descoperit-o cu cateva zile in urma, cand m-a apucat plansul de mila ei, la propriu, caci parea a nimanui, amintindu-mi de Bobita pe care l-am salvat de la moarte din mainile unor copii din sat, in al doilea an in care locuiam in Gradina din Ardeal. 

Catelusa asta blanda si smerita mi-a amintit de Bobozaur si mi s-a facut tare dor de el. A ramas in curte dupa plecarea noastra, noii proprietari fiind de acord sa-l preia si sa aiba grija de el. Speram ca este bine, ca este iubit, ingrijit si ca nu sufera nici de foame, nici de sete, nici de frig sau umezeala si, mai ales, nici de lipsa iubirii.

Azi am intalnit-o din nou pe fetita asta si m-am jucat un pic cu ea, desi ea si-a facut de lucru cu o creanga plina de frunze uscate. Credem ca si-a gasit loc bun de stat pe langa un bloc, unde cineva are grija de ea, pare bine hranita si nu se indeparteaza de acea zona. 

Ieri s-a tinut dupa noi mult timp in plimbare, ca si cum ne-ar fi adoptat si ne calauzea pe drum, luand-o inainte, asteptandu-ne, privind inapoi dupa noi, amusinand in aer vantul ca si cum ar fi fost atenta la cine stie ce prezente de care trebuia sa ne apere, insa, dupa ce Adrian a trimis-o inapoi, ea s-a intors de unde plecase si am regasit-o in fata aceluiasi bloc. Speram sa aiba un destin fericit, in cele din urma. 














Dupa ce am ajuns acasa, m-am apucat sa fac mai multe poze si buchetului de coada soricelului, ca parca simteam ceva remuscari ca nu-l prea bagasem in seama. :))))

La final, am facut buchetele si le-am agatat in balcon, impreuna cu buchetelele de menta inflorita din zilele trecute. In vreo saptamana se vor usca toate si le voi pune in borcane inchise etans cu capace cu filet. Voi reveni aici cu pozele, cand va fi cazul. 

Pai... cam asta a fost cu Coada soricelului. :))))

Sa mai pun in plus ceva selfie-uri? Ca ma gandesc ca poate vi s-au parut prea putine, nu? Nuuuu?? Biiiine, nu mai pun. Sa vedeti voi ce o sa va para rau ca n-ati vrut! Acum, gata, nu ma mai razgandesc! Altadata! :))))

































Ceaiul de coada soricelului - beneficii, proprietati, contraindicatii

Proprietati antiinflamatoare

Ceaiul de coada soricelului contine uleiuri si ingrediente care au efect antiinflamator. Prezenta ingredientelor antiinflamatoare precum alcamidele transforma coada soricelului intr-o planta utila, cu numeroase avantaje pentru sanatate. Din cauza gustului usor amarui, care poate fi catalogat ca neplacut, ceaiul de coada soricelului se combina adesea cu alte plante sau se indulceste cu putina miere.

De obicei, ceaiul de coada soricelului poate fi consumat intern (1-2 cani de infuzie pe zi). Se foloseste si extern, pentru bai si comprese. Extractul din frunze are proprietati antiinflamatoare si antioxidante, fapt care grabeste vindecarea ranilor.

Proprietati depurative

Datorita ingredientelor complexe din compozitia plantei, ceaiul de coada soricelului are si proprietati depurative.

Coada soricelului este o planta cu forta depurativa care poate sa stimuleze activitatea stomacului si a intestinului. Are si un rol major in drenarea grasimilor si in alinarea crampelor stomacale.

Proprietati calmante

Poti sa consumi ceai de coada soricelului si datorita proprietatilor sale calmante. Gratie lor, ceaiul de coada soricelului poate calma formele de acnee, durerile menstruale si starea generala de rau in urma racelilor si migrenelor.

In plus, cu ajutorul ceaiului de coada soricelului, contribui la regenerarea ficatului si la calmarea simptomelor in cazul afectiunilor hepatice.

Proprietati cicatrizante

Din gama proprietatilor ceaiului de coada soricelului, putem enumera si proprietatile cicatrizante. Actiunea cicatrizanta si astringenta recomanda coada soricelului pentru ameliorarea leziunilor cutanate.

Acest ceai poate calma roseata tenului/acneea si poate contribui la eliminarea toxinelor de la nivelul pielii.

Proprietati antiseptice

Daca obisnuiesti sa consumi ceai de coada soricelului, trebuie sa stii ca planta contine proteine, substante minerale si glucide.

Taninurile, cineolul si terpineolul din compozitie au efecte antiseptice, in timp ce azulena are efecte antispastice asupra musculaturii tubului digestiv.

Beneficiile ceaiului de coada soricelului

Daca te intrebi care sunt beneficiile ceaiului de coada soricelului, trebuie sa stii ca sunt intr-un numar mare. De aceea, merita sa consumi ceai de coada soricelului, un remediu natural cu numeroase avantaje pentru sanatate.

Desi acest ceai se folosea in mod traditional pentru femei, in ameliorarea afectiunilor ginecologice, beneficiile sale se pot extinde asupra altor organe.

Intareste sistemul imunitar

In primul rand, ceaiul de coada soricelului poate fi folosit in raceala si gripa, deoarece ajuta la scaderea febrei si la calmarea tusei. Coada soricelului poate sa amelioreze durerile de cap si intareste sistemul imunitar.

Ceaiul favorizeaza transpiratia si duce la scaderea temperaturii corpului, putand fi folosit ca adjuvant in cazul gripelor sezoniere. Gratie proprietatilor astringente, ceaiul de coada soricelului poate indeparta lacrimarea ochilor, fiind un ajutor de nadejde in tratarea infectiilor usoare.

Favorizeaza digestia

De obicei, oamenii utilizeaza ceai de coada soricelului pentru stomac. Acest ceai aduce efecte benefice pentru o digestie usoara.

La recomandarea medicului, poti consuma ceai de coada soricelului pentru ca stimuleaza pofta de mancare si imbunatateste functiile digestive. Intrucat contine un numar ridicat de alcaloizi si flavonoide, coada soricelului se foloseste pentru ameliorarea problemelor digestive si a colonului iritabil.

Coada soricelului este indicata si in cazul balonarii sau al durerilor de stomac, pentru ca ajuta la refacerea mucoasei tubului digestiv.

Normalizeaza fluxul menstrual

Poate ai auzit ca se foloseste acest ceai de coada soricelului si pentru menstruatie. Din punct de vedere ginecologic, ceaiul de coada soricelului poate sa normalizeze fluxul menstrual, sa-l regleze si sa amelioreze durerile din timpul acestei perioade delicate.

De cele mai multe ori, femeile folosesc infuzia/ceaiul de coada soricelului pentru bai periodice de sezut, cu efecte benefice pentru zona intima. Cu ajutorul acestei rutine care nu trebuie realizata mai mult de o data pe saptamana, poti impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare, sustinandu-le pe cele benefice. Coada soricelului este recunoscuta pentru proprietatile antimicrobiene si antiinflamatoare.

Intreaba de fiecare data medicul ginecolog daca poti folosi bai de sezut cu infuzie/ceai de coada soricelului si nu folosi in exces aceasta metoda care poate distruge o flora vaginala normala.

Amelioreaza crampele si durerile menstruale

Ceaiul pe baza de coada soricelului este folosit si in ameliorarea crampelor si a durerilor asociate cu perioada menstruala. Are rol in calmarea inflamatiilor tractului reproducator feminin si stimuleaza fluxul sangvin, incurajand aparitia menstruatiei pentru femeile care se confrunta cu un ciclu neregulat. Citeste mai multe si despre boala inflamatorie pelvina, pentru a cunoaste simptomele, cauzele si tratamentul unei astfel de afectiuni.

Contribuie la indepartarea infectiilor urinare

Tinand cont de proprietatile sale antiseptice si antiinflamatoare, ceaiul de coada soricelului poate sa contribuie si la indepartarea infectiilor urinare. La recomandarea medicului, poti sa folosesti ceai de coada soricelului pentru rinichi.

Fie ca este vorba despre durerea de rinichi sau despre o infectie urinara comuna, ceaiul de coada soricelului poate fi un adjuvant daca il consumi ca atare sau ca spalaturi locale.

Nu in ultimul rand, baile de sezut cu acest ceai de coada soricelului sunt recomandate si in cazul problemelor hemoroidale si ale mucoasei anale.

Combate problemele de circulatie

Poti alege sa consumi ceai de coada soricelului daca doresti sa imbunatatesti circulatia sangelului si sa elimini toxinele din organism. Si uleiul de coada soricelului este considerat un tratament cu numeroase beneficii pentru imbunatatirea circulatiei sangelui.

Echilibreaza sistemul hormonal

Se poate consuma ceai de coada soricelului si pentru echilibrarea sistemului hormonal. Aceasta planta care contine flavonoide poate sa atenueze starile de nervozitate si slabiciune, asociate deseori cu sindromul premenstrual.

Regleaza tensiunea arteriala

Intrucat ceaiul de coada soricelului imbunatateste circulatia sangelui, consumul acestuia poate sa scade tensiunea arteriala. Daca suferi de boli cardiovasculare, nu ezita sa iei legatura cu un medic specialist care sa confirme daca poti sa bei ceai de coada soricelului.

Sustine regenerarea ficatului

Exista specialisti care confirma ca durerea de ficat poate fi inlaturata si cu ajutorul ceaiului de coada soricelului. Acesta sustine regenerarea ficatului si refacerea celulelor hepatice, avand rol de detoxifiere.

Astfel, este util sa consumi ceai de coada soricelului pentru a sustine functia hepatica, indeosebi dupa folosirea antibioticelor. Consumul de coada soricelului poate sa produca efecte diuretice si tonice.

Incurajeaza procesul de regenerare a pielii

Poti opta pentru ceai de coada soricelului care favorizeaza regenerarea pielii. Aceasta planta poate elimina toxinele de la nivelul pielii, indepartand eczemele sau descuamarea.

Datorita proprietatilor calmante si antiinflamatoare, coada soricelului se poate folosi si pentru spalaturi sau comprese, astfel incat sa dezinfecteze anumite leziuni ale pielii. Procesul de regenerare a pielii este ajutat de ceaiul de coada soricelului care accelereaza procesul de vindecare a ranilor, pe care le cicatrizeaza. Fie ca este vorba despre leziuni cauzate de acnee sau de expunerea la soare, ceaiul de coada soricelului poate revigora epiderma.

Desi coada soricelului are numeroase efecte benefice pentru ten, consulta un medic dermatolog inainte sa folosesti comprese imbibate in ceai.

Contraindicatiile ceaiului de coada soricelului

Ceaiul de coada soricelului este considerat sigur pentru consum, in cazul majoritatii persoanelor. Cu toate acestea, exista si contraindicatii pentru ceaiul de coada soricelului. Iata ce trebuie sa stii:

Sarcina sau alaptare

Nu stii daca poti consuma ceai de coada soricelului in sarcina? Cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului inainte de a folosi planta.

De obicei, acest ceai nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza.

Alergii

Folosit timp indelungat, in cure fara pauze sau in cantitati mari, ceaiul de coada soricelului poate sa provoace alergii. Desi are numeroase efecte benefice asupra organismului, excesul de coada soricelului poate sa cauzeze si ameteli sau dureri de cap.

Ceaiul de coada soricelului poate sa aduca si reactii alergice in cazul persoanelor care sunt sensibile la plantele din familia Asteraceae, precum ambrozia, margaretele sau crizantemele.

Suferi de alergii? Discuta de fiecare data cu medicul curant inainte sa consumi suplimente din coada soricelului.

Epilepsie

Nu este recomandat sa consumi ceai de coada soricelului daca suferi de epilepsie; preparatul se utilizeaza cu prudenta de catre pacientii cu fotosensibilitate.

Boli cronice

Ceaiul de coada soricelului nu este recomandat nici persoanelor care sufera de boli cronice. La recomandarea medicului, ar fi bine sa nu combini preparatele pe baza de coada soricelului cu medicamente care dilueaza sangele.

Uz pediatric

De asemenea, coada soricelului nu este recomandata pentru copii, din cauza lipsei de studii care sa determine daca folosirea sa este sau nu sigura. Daca doresti sa oferi remedii naturiste pe baza de coada soricelului celor mici, discuta cu medicul pediatru sau cu medicul curant.

Nu folosi coada soricelului daca ai intoleranta la aceasta planta ori la ingredientele sale si ia legatura de fiecare data cu specialistul daca iei alte medicamente sau urmezi vreun tratament.
Ceaiul de coada soricelului se foloseste in scop medicinal si aduce numeroase beneficii sanatatii. Consumul regulat de ceai de coada soricelului poate sa regleze tensiunea arteriala, sa sustina regenerarea ficatului si aduce avantaje femeilor cu probleme menstruale. Daca vrei sa consumi ceai de coada soricelului, dar ai dubii asupra eficientei lui sau ai probleme de sanatate, consulta un medic specialist si urmeaza sfaturile sale.”

https://www.drmax.ro/articole/ceaiul-de-coada-soricelului-beneficii-proprietati-contraindicatii

*

Coada soricelului: proprietati si indicatii terapeutice

Coada-soricelului este o planta cu flori mici si albe, care creste in zonele de camp si regiunile deluroase din Romania si care este usor de recunoscut datorita constitutiei sale fibroase. Planta are multiple beneficii pentru organism si este utilizata, de regula, de catre femei, datorita faptului ca este un adjuvant in diferite afectiuni ginecologice si renale. Coada-soricelului poate fi administrata atat intern, cat si extern, prin bai, cataplasme, decoct si comprese atat calde cat si reci. Pentru ca este atat de des intalnita in Romania, planta este recoltata masiv si chiar cultivata in unele locuri pentru obtinerea mai multor preparate medicinale benefice pentru organism.

Din planta de Coada Soricelului se recolteaza si se folosesc atat floarea, cat si tulpina si frunzele. Aceasta planta are proprietati diuretice si antiinflamatorii, motiv pentru care este utilizata pentru a ajuta la tratarea pietrelor la rinichi si a infectiilor urinare.  Cum ne ajuta aceasta planta si care sunt beneficiile ei pentru piele si ten descopera in acest material.

De cand se foloseste Coada Soricelului? Ceai Coada Soricelului utilizari

Planta de Coada Soricelului este la fel de veche in medicina homeopata ca si expresia ceai Coada Soricelului. Planta are denumirea in latina Achillea millefolium si este o planta erbacee, perena, din familia Asteraceae, cu frunze penate, paroase si flori albe sau trandafirii, originara din Europa si din vestul Asiei. Este intalnita din campie pana in regiunile subalpine. Numele generic de Achillea provine de la Ahile, eroul legendar al razboiului troian, care a descoperit planta si a folosit-o pentru tratarea ranilor soldatilor.

Datorita proprietatilor antiseptice, planta este recomandata persoanelor care sufera de enterocolite, gastrite, colici gastrice. In plus, ceaiul de Coada Soricelului stimuleaza functia hepatica, este antispastic si antiinflamator. Coada soricelului reprezinta un remediu natural in tratarea multor afectiuni: boli ale stomacului, hemoroizi, dureri menstruale, boli de vezica, anorexie, osteoporoza, reumatism, nervozitate, boli intestinale, tuse, chisturi ovariene, mancarimi vaginale, oxiuri, gastrita.

Din planta se recomanda infuzia (ceaiul) de frunze si de flori pentru ca acesta ajuta la tratarea constipatiei, leucoreei, eliminarea viermilor intestinali, reduce starea de nervozitate, si floarea poate fi transformata in alifie care ajuta la tratarea varicelor.

Ceai de Coada Soricelului pentru rinichi. Ceai de Coada Soricelului seara

Asa cum am spus de la inceput, planta de Coada-soricelului este o planta ierboasa, cu o tulpina de 20-60 cm si care are frunzele impartite in mai multe diviziuni si subdiviziuni, din care rezulta mai multe frunzulite, de unde si aspectul incretit caracteristic. Florile de coada-soricelului sunt de culoare alba si sunt vizibile de la distanta mare, avand un miros specific.

Preparatele medicinale din planta contin in mare parte florile, dar in unele cazuri este recoltata toata partea aeriana, incluzand frunzele si tulpina. Mirosul este puternic aromat, facand coada-soricelului o planta usor de recunoscut. Cu toate acestea, inainte de a povesti detaliat despre aceasta planta, trebuie precizat faptul ca atunci cand vrei sa consumi ceai de Coada Soricelului pentru rinichi, trebuie sa stii cum se consuma corect.

Planta de Coada Soricelului contine: achileina, acid aconitic, acid formic, acid linoleic, acid miristic, acid oleic, acid palmitic, acid probionic, acid valerianoic, acidul acetic, acidul achileic, acizi organici, alcool cerilic, alcool metilic, asparagina, azulen, borneol, camfen, cariofilen, chamazulene, cineol, colina, fitosteroli, limonen si pinen. 

Pe scurt, daca vrei ceai de Coada Soricelului seara sa stii ca acest ceai are efect calmant, ajuta in caz de insomnii, balonari sau alte probleme digestive si in cazul femeilor care sufera de dereglari hormonale, sunt in premenopauza sau au ajuns la menopauza le ajuta sa scape de bufeuri si sa se odihneasca mai mult.

Ceai de Coada Soricelului beneficii si contraindicatii 

Asa cum am spus de la inceput, planta de Coada Soricelului are multiple beneficii pentru sanatate. Ceaiul de coada soricelului are efecte diuretice datorita cantitatilor mari de flavonoide (cum ar fi quercetina si apigenina), fenoli (compusi organici) si saruri minerale. Toate acestea ajuta la cresterea productiei si eliminarii lichidelor din organism prin urina. In acest fel este tratata retentia de lichide.

Multi specialisti recomanda coada soricelului si pentru diferite afectiuni dermatologice. Datorita proprietatilor antiseptice, extractul din aceasta planta se recomanda persoanelor care sufera de dermatita atopica, cuperoza, au ten acneic sau psoriazis.

Totusi dincolo de toate beneficiile pe care le are planta, trebuie sa intelegem cateva aspecte. Atunci cand este ingerata pe cale orala intr-o cantitate prea mare, sub forma de diferite suplimente sau ceai, coada-soricelului provoaca somnolenta si urinare in exces. Abuzul de coada-soricelului poate cauza dureri de cap si chiar ameteli si nu este recomandat persoanelor care sufera de boli cronice.

Radacina plantei nu este in general considerata toxica, insa este important ca atunci cand pacientii folosesc uleiul extras din aceasta sa fie precauti. Radacina poate contine in cantitati mici tujona, o substanta toxica regasita si in pelin, care are efect narcotic asupra creierului. De asemenea, aceasta planta contine si curmarina, cu abilitati de subtiere a sangelui. De aceea, niciun preparat pe baza de coada-soricelului nu va fi combinat cu medicamente care dilueaza sangele eliberate pe baza de prescriptie medicala.

O alta precautie in ceea ce priveste consumul de preparate pe baza de coada-soricelului este referitoare la femeile gravide si care alapteaza. Acestea trebuie sa ceara sfatul medicului inainte de a folosi planta. Pe scurt, daca ne intereseaza subiectul ceai de Coada Soricelului beneficii si contraindicatii trebuie sa fim atenti la toate aspectele. 

Ceai de Coada Soricelului la copii.  Cand se bea ceaiul de Coada Soricelului

Multe produse din natura sunt benefice pentru copii dar ceaiul din Coada Soricelului nu face parte din aceasta categorie si preparatele din Coada Soricelului la copii nu sunt deloc recomandate din cauza multor factori. Pe scurt, planta nu este recomandata pentru uz pediatric, din cauza lipsei de studii care sa determine daca utilizarea sa si a preparatelor pe baza de coada-soricelului este sigura sau nu la copii. In plus, Coada-soricelului interactioneaza si cu medicamentele pentru reducerea acidului din stomac, precum omeprazol. De asemenea, nu trebuie consumata alaturi de medicamente care cauzeaza somnolenta, precum somniferele si anticonvulsivele. Altfel spus, nu e bine sa dai ceai de Coada Soricelului la copii.

Cert este ca inainte de a consuma remedii naturiste pe baza de coada-soricelului, cei interesati trebuie sa discute cu medicul curant in cazul in care au orice alt tratament in curs de desfasurare sau daca iau alte medicamente. Iar in cazul copiiilor ceaiurile sau suplimentele care au la baza extract de Coada Soricelului nu sunt deloc recomandate. Altfel spus, daca vrei sa afli cand se bea ceaiul de Coada Soricelului trebuie sa cauti in cartile de specialitate dupa expresia ceai coada soricelului beneficii.

Ceai de Coada Soricelului pentru ce e bun. Cum trebuie consumat

Daca vrei sa afli raspuns la intrebarea - Ceai de Coada Soricelului pentru ce e bun, trebuie sa stii ca din punct de vedere ginecologic, ceaiul de coada-soricelului este folosit cu rol preventiv si de vindecare. Multe femei il folosesc impreuna cu bicarbonatul de sodiu pentru igiena intima. Aceasta combinatie distruge bacteriile daunatoare din zona genitala si sustine dezvoltarea bacteriilor benefice. Nu se recomanda, insa, abuzul de acest gen de bai pentru ca excesul poate distruge flora vaginala normala si poate pune in pericol buna functionare a sistemului genito-urinar la femei.

Baut regulat, ceaiul de coada-soricelului regleaza fluxul menstrual si este util in cazurile cu amenoree sau menstruatie cu intarzieri mari. Calmeaza durerile menstruale si simptomatologia din perioada de premenopauza si ajuta la prevenirea cancerului de col uterin prin reglarea nivelurilor hormonale.”

https://www.springfarma.com/blog/coada-soricelului-proprietati-si-indicatii-terapeutice.html


11.08.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)