joi, 6 aprilie 2023

Cu caciulile pe frunte, stam la munte, sus, la munte, la izvor!

 

Disclaimer: 

Mai intai vreau sa va sesizez ca am adaugat textul de mai jos in pagina de intampinare pe blogul meu. 

M-am gandit sa nu induc in eroare pe nimeni. Adica, cine doreste sa sondeze materialele mele de pe blog, deci, sa aloce timp in acest sens, sa o faca in cunostinta de cauza. ;-) 

*** 

„Să mă scuze doamnele si domnii care sunt aici strict pentru emisii filosofice și pline de miez. Azi simt că e acel moment din an când trebuie să vorbim despre cum ne facem bucle valuri care arată natural și care ne țin mult (dacă avem acel gen de păr care permite coafat care ține mult, dacă nu avem, trecem mai departe, ca să nu ne enervăm iar pe tema asta).

Pentru că da, doamnelor, avem voie să vorbim despre ce ne face plăcere, dacă nu e ceva ilegal sau imoral, și, din câte știu, să-ți faci părul cum vrei tu n-a omorât încă pe nimeni.” 

Autor: Printesa urbana, adica Ioana Chicet-Macoveiciuc

*

P.S. Avand in vedere citatul anterior, vreau sa va avertizez ca veti gasi pe acest blog o paleta foarte larga si extrem de diversa de subiecte, unele controversate, altele banale, iar unele chiar teribil de exclusiviste.


Pe langa poezie romantica, de iubire, si texte in care savurez subiectul relatiei de cuplu, in general, pe langa aventurile noastre din Gradina din Ardeal, cu si despre gradinarit, veti gasi mult, mult umor, veselie, glumeveti gasi povesti cu noi doi si Ema Boema, bichonul nostru havanez toy aristocratic (sic!), dar si cu o multime de alte necuvantatoare. 


Veti gasi si texte despre dezvoltarea personala, evolutia sufletului si a spiritului, si despre trezire spirituala si ascensiune, cu exemplificare concreta si directa a modului in care noi aplicam aceste concepte in viata noastra.


Dar, pe langa acestea, veti descoperi si aproape toate strategiile mele de mentinere a sanatatii (fizice, mentale, emotionale). Multe insemnari contin detalii despre dietele mele de slabit, pentru mentinerea siluetei, retete culinare diverse (incluse intr-un context de viata, intr-o poveste), despre sportul fara efort, despre plimbarile lungi si dese in natura, pe carari de munte si prin paduri, despre cititul de carti (beletristica), vizionatul de filme, dar si impresii din calatoriile noastre turistice prin tara si prin strainatate. 


Si inca ceva: veti descoperi pasiunea mea pentru crosetat esarfe colorate si decoratiuni vintage pentru Bradul de Craciun! Muuulte, foarte multe postari contin acest subiect incepand cu ianuarie 2021. :)

 

Unii dintre cititori ar putea considera multe din aceste teme drept frivolitati. Desigur, daca veti fi tenace si veti investiga acest blog cu atentie, veti descoperi si subiectele preferate ale majoritatii cititorilor, respectiv cele legate de filozofia quantica, despre schimbarile climatice si despre legile existentiale ale omenirii, n-am uitat sa dezbatem si ideile progresiste cu si despre razboi, rasism, transexualitate, plandemii sanitare, sa aducem argumentele stiintifice pro si contra la marile dileme planetare (oricare ar fi ele)... in fine, chestii din acestea, importante, despre care, sunt sigura, oricum se vorbeste deja prea mult la tv, pe facebook, pe instagram si oriunde, in mediul on-line, ba chiar si la coada la casierie, in supermarket, ca e de bon-ton, toata lumea este informata, experta in toate, competenta, si pregatita in orice moment pentru orice subiect de dezbatere, chiar si printre rafturile cu parizer.

Pai, daaa!!! Stiti cat de inflacarate sunt unele gospodine si unii gospodari cand dezbat toate aceste subiecte de importanta cosmica in timp ce astepta la rand, la casa, cu cosul plin de zarzavaturi, carnati si bulioane, sa-si achite bonul fiscal de trei ori mai mare acum decat in urma cu doua-trei luni, pentru aceleasi cumparaturi? Stiti, sigur ca stiti. :))))

Nu mai sta nimeni de vorba la coada despre diete de slabit si despre cum sa-ti faci parul sa stea in niste bucle cat mai rezistente. Acestea au devenit subiecte "pe sub mana", oculte, abordate doar de doamnele curajoase, initiate, rebele, care si-au vindecat karma transgenerationala, si-au taiat toate stringurile nebenefice, si care stiu sa lucreze, dom'ne, cu Flacara Violeta.  :)))))

Asadar, acest blog este precum un cufar plin de comori: are si bijuterii valoroase, are si gablontzuri, are si bucati de suflet, nepretuite. Daca aveti curiozitate si timp pentru a cauta in acest cufar, o sa va bucurati de ceea ce veti gasi aici. Veti descoperi umor, vibratie inalta,  energie pozitive, bucurie si frumusete. 

Notă copyright: 

Blogul "Oglinzile Sufletului" este protejat de legea drepturilor de autor. Toate textele si poeziile publicate pe acest blog sunt creatia autorului acestui blog, respectiv, Liliana Pascanu, cu exceptia celor care au alta specificatie, la care este mentionata in mod explicit sursa. 

Te rog să nu reproduci texte sau pasaje din conţinutul blogului fără acordul expres al autorului, indiferent de suportul fizic sau electronic, cu excepţia limitelor legale de citare pentru situaţii de promovare sau recenzii, cu menţionarea sursei. 

Îţi mulţumesc că recunoşti, apreciezi şi sprijini creativitatea şi unicitatea!

Îţi doresc lectura placuta!



Acestea fiind spuse, sa revenim la caciulie noastre. :))))
Caci despre ele este vorba in ceea ce urmeaza. :)))

Ei bine, azi am pornit in plimbare cu intentia de a descoperi caciulile de zapada. De pe stalpii gardurilor, de pe acoperisurile cladirilor, de pe masini, de pe oriunde. Caci peste noapte a nins din nou, iar azi, toata ziua, a fulguit linistit, dar continuu, ca si cum ar fi decembrie sau ianuarie, eventual februarie, in nici un caz aprilie. :))

S-a mai depus un strat de zapada noua de 7.1 cm peste cel de 49.6 cm cat se adunase pana ieri. Si nu, nu s-a topit nimic intre timp. 

Avem oficial 56.7 cm in total, inaltimea stratului de zapada, la data de 06.04.2023. 

Iar pe 9 aprilie sunt Floriile. Iar pe 15-17 aprilie este Pastele. Deci, da, avem zapada florilor, zapada mieilor.

Puteti verifica stratul nou de zapada aici: https://www.roxy-world.ro/webcam-predeal-clabucet





In fine, revenind la caciulile de zapada, cele mai apreciate dintre cele pe care le-am vazut, pe care le-am si fotografiat, au fost cele ale gardurilor, ca prea semanau cu caciula mea alba de pe cap. 

Daca n-as fi avut eu o astfel de caciula alba pe cap, poate ca nu as fi fost atat de amuzata si fascinata de aceste caciuli de zapada, care se formeaza mereu dupa ninsori abundente, fara viscol. 

Ne-am plimbat pana spre padure, unde am stat minute in sir si am ascultat susurul izvorului sau paraului care trece pe la liziera, chiar pe langa drumul pe unde trecem noi frecvent. 

Am facut si un filmulet cu linistea padurii imbracata in zapada, dar mai ales cu clipocitul apei care curgea molcolm pe sub cojoacele albe, de nea, de pe maluri. O frumusete! 

Va las sa vedeti pozele si inregistrarea si apoi revin cu doua cuvinte la final.




 

















































La final vreau sa ma mai laud un pic cu ciorba mea de urzici cu linte, legume, smantana si usturoi. 

Dupa o asa plimbare nemaipomenita, cate o portie uriasa de ciorba fierbinte, aburinda, a fost extrem de binevenita. 

Ar fi fost la fel si fara plimbare, credeti-ma! Este ataaaaat de bunaaaaaaa.......!!!!! :))))










06.04.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)