miercuri, 1 martie 2023

A venit primavara si la noi!

 

Actualizare 04.03.2023: poze noi la final

Daca e 1 Martie, gata, e primavara! Oriunde, oricum, fara alte discutii. :)

Am primit si eu un buchet minunat de flori de primavara de la Adrian, cu lalele roz, frezii albe si o zambila oranje, toate foarte parfumate, flori pe care mi le-a cumparat dimineata devreme, inainte de a ma trezi eu, si pe care le-am fotografiat asa cum numai si numai eu o fac, in cateva zeci de poze, pe principiul "mai bine sa fie in plus decat sa-mi lipseasca". :))))

Chiar si soarele a reusit sa ni se arate stralucitor si vesel spre pranz, dupa ce dimineata a intarziat un pic dincolo de nori. Probabil a stat si el la o sueta si la o cafea matinala mai intarziata cu noua lui musafira, Primavara. :)

Azi am schimbat si fila din calendar si, asa cum v-am obisnuit, voi face propriile predictii "calendo-logice", caci de cele "astro-logice", "numero-logice" si de "alte-logice" se ocupa unii mai specializati, care nu vor, dom'ne, sa-i lase si pe altii sa castige si ei o paine cinstita pe nisa asta profesionala oculto-divinatorie. Numai ei vor, numai ei! 

Asa ca eu m-am reorientat si, dupa o reconversie profesionala spectaculoasa, am devenit din economista cu "state vechi", cum tare ii place cuiva din lumea larga sa se numeasca :), o proaspata "cititoare in calendar", care face foarte importante si precise predictii, dar careia nu-i pasa daca le citeste cineva, cu atat mai putin daca le contesta cineva. :-))))

Deci, sa incepem. Ce ne arata noua fila de calendar aferenta celor doua luni, respectiv, martie si aprilie 2023?

Caci, cred ca n-ati uitat, anul acesta avem "2 in 1", adica avem cate doua luni pe cate o fila de calendar. 

Stim deja, timpul s-a accelerat, trec doua luni ca una, de nici n-o sa stim cand s-a terminat anul si-a venit Craciunul. De azi, inclusiv, numaram 300 de zile pana la Cracin! ;-)

Ceea ce ma face sa va reamintesc de decoratiunile de Craciun vintage despre care v-am povestit luna trecuta, ok? Eu cred ca trebuie sa va grabiti si sa-mi comandati decoratiunile, caci mai tarziu s-ar putea sa fie prea tarziu si sa nu mai am timp sa vi le crosetez. Sa nu ziceti ca nu v-am spus!  :)))) 

Sa revenim. Imaginea definitorie a lunilor martie si aprilie ale acestui an ne arata ca, pentru noi, la munte, ele chiar sunt cam de-un fel. Si ca temperaturi, si ca decor, si ca stare de spirit. Sunt doua luni in care creste incet o primavara luuuunga, in miezul careia dospeste cu greu vara montana ce urmeaza. :)

Pe crestele cele mai inalte inca se zareste zapada, dar in rest verdele brazilor straluceste frumos in soare, profilat peste albastrul extraordinar al unui luciu de apa, un lac montan sau un rau larg, in apropierea unui baraj de acumulare. Deci, sa retinem ideea, acumulam! Acumulam senin, bucurie si frumusete, desigur. ;-)

Cerul este senin si insorit, perfect de albastru turquois, asa cum il vedem oglindindu-se in apa dintre munti, iar padurea din dreapta, care imbraca o culme ce se inalta lin de la baza crestelor inalte si golase din stanga, incepe sa-si dezvaluie verdele primavaratic de martie-aprilie.

Asadar, primavara montana se porneste a se infiripa treptat si lent in muguri si verde crud, in albastru senin si in lumina proaspata al proaspatului anotimp, in ape repezi si limpezi, dezghetate, pe malurile carora se tes rapid covoare colorate in mov si galben de branduse, cu accente albe de ghiocei ici-colo. 

Ciripit vesel de pasarele se aude de peste tot din padure! Toate sunt dornice de construit cuiburi si se cheama nerabdatoare unele pe altele, unele formand cupluri tinere si cuiburi noi, altele continuand ce-au inceput in anii trecuti, urcand in spirala spre un nou nivel, spre ceva mai bun. Muntele insusi se bucura de Primavara, scuturat de cojoacele albe de zapada.

Si, nu intamplator chiar azi, in timpul plimbarii noastre, am trecut pe langa o masina pe care era inscriptionat mesajul de azi, pentru noi. "Let's built your dreams toghether". 

Sau, asa cum noi am parafrazat usor, "Hai sa ne construim visele noastre impreuna!"

*

1 MARTIE 2023 - un mărțișor astral

"Conjuncția Venus Jupiter în Berbec, unul dintre cele mai frumoase aspecte astrale, se întâlnesc la grad 11.

Se deschid PORȚI, OPORTUNITĂȚI atunci când avem curajul de a acționa în direcția potrivită spiritului nostru, cu încredere și mult entuziasm.

Jupiter ne arată și modul în care percepem viitorul, la fiecare, conform hărții natale, această frumoasă conjuncție se formează pe o casă astrologică activând un anumit aspect al vieții.

Marele și Micul Benefic se întâlnesc în Berbec, UN NOU ÎNCEPUT, UN NOU DRUM, OPORTUNITĂȚI și multe ȘANSE din partea Divinității.

Să fim prezenți în viața noastră și să fructificăm oportunitățile ce vor apărea.

Bucurie, exuberanță, putere de materializare și mai ales curajul unor Noi Începuturi.

Berbecul poartă energia noilor începuturi, Creatorul știe cât este de importantă energia cu care plecăm la drum, indiferent de domeniu de viață, fie că este vorba de carieră, studii, relații, etc.

La început de drum primim ajutor Divin prin Conjuncția Venus - Jupiter în Berbec.

Avem (n.m. sa nu uitam!) și partea de umbră, grabă, reactivitate, impulsivitate, nerăbdare!" Astrolog Cristina Melinte










La intoarcerea din plimbare, bineinteles ca m-am pornit pe fotografiat toate florile pe care le-am primit de la aceasta primavara. 

Finalul acestei sesiuni foto este unul apoteotic, cu soarele stralucind in cadru, asa cum ii sta bine reprezentantului principal al Primaverii.

Profitam de aceasta ocazie si va dorim sa va bucurati si in aceasta primavara de cele mai frumoase si mai inflorite flori, de lumina si caldura, de pace si liniste, de libertate si frumusete nesfarsita! :)
*

„Primăvara - această lecție a dezghețului și renașterii pe care toți avem să o învățăm, căci cei mai mulți dintre noi sîntem înghețați, trăim ierni ale sufletului nesfîrșite, am înghețat ca să ne protejăm și nu mai știm cum arată căldura, viața pulsîndă, iubirea cea vie, nu mai știm cum să ieșim din iarnă și din frig sufletesc. 

Să învățăm de la natură, care nu se teme să o ia de la capăt iar și iar, ea doar este, ciclică, implacabilă, uneori foarte blîndă, alteori teribilă, precum viață.

Să trăim primăvara cu bucurie, conștienți de proces, să ne dăm voie să îi și ne vedem transformările - căci și noi sîntem continuu în transformare și să ne lăsăm să ne mai fie și ușor.” Petronela Rotar

*

Martie este despre Iubire

"Martie este cu siguranță ziua femeii, deși, despre femeie ar trebui să se scrie în fiecare zi. Pentru că ea este acolo pentru noi toți. E acolo ca mamă când suntem mici, ca bunică, ca prietenă, ca soră, ca iubită, ca soție, ca mamă a copiilor noștri. Și în tot ce face, pune o parte din ea. Din trăirile ei frumoase. Din așteptări. Uneori, chiar prea mici. Din speranțe. Din înțelepciune. Din exuberanță. Din suflet. Din spiritul ei care nu poate fi înfrânt.

Femeia, deși ar trebui să își aparțină, nu e niciodată a ei. Ea se dăruiește! Ea e primăvara din noi și primăvara care ne dă speranțe când noi nu le mai vedem, ne pune aripi, ne deschide fereastra vieții și ne arată soarele. Femeia poate fi înfrântă doar prin ce iubește și prin cei iubiți. Femeia ne modelează. Constant. Noi suntem lutul ei. Când suntem mici, ne crește suflete mari, iar când suntem mari, construiește din noi un cămin. Iubirea ei este și zidurile și ferestrele! Putem pleca oricând, dar noi ne întorcem mereu la ea ca mamă sau rămânem mereu în căminul ei cald, ca femeie. Prin ea, cumva ne încredințăm că ne suntem și vom rămâne mereu!

(...) Martie nu e doar luna lui Mărțișor sau a lui Ghiocel. Martie e luna în care noi, punem ceva din noi în ele. Emoțiile noastre. Zâmbetul. Spiritul. Și iubirea. Mai ales iubirea. Iar ele, o transformă în imortalitate!

Să aveți mereu în preajma voastră oameni frumoși ca pâinea caldă care să vă iubească și să vă respecte pentru tot ceea ce sunteți voi ca femei, prietene, sore, iubite, soții, mame, bunici!

La mulți ani, Femeie!"

Sursa: pagina FB Webcultura















































































Un Ghiocel dragalas, cu snur mov la guleras, ne anunta si el sosirea primaverii.  :)))












Actualizare 04.03.2023: poze noi





















01.03.2023

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)