marți, 9 august 2022

Bilant decadent si arogant de dieta si sport



Am citit zilele astea, pe blogul unei autoare pe care o urmaresc, un text, din care am extras un paragraf cu care imi voi incepe postarea de azi. 

„Să mă scuze doamnele care sunt aici strict pentru emisii filosofice și pline de miez. Azi simt că e acel moment din an când trebuie să vorbim despre cum ne facem bucle valuri care arată natural și care ne țin mult (dacă avem acel gen de păr care permite coafat care ține mult, dacă nu avem, trecem mai departe, ca să nu ne enervăm iar pe tema asta).

Pentru că da, doamnelor, avem voie să vorbim despre ce ne face plăcere, dacă nu e ceva ilegal sau imoral, și, din câte știu, să-ți faci părul cum vrei tu n-a omorât încă pe nimeni.” Autor: Printesa urbana, adica Ioana Chicet-Macoveiciuc 

Eu voi marja si mai mult si, parafrazand textul de mai sus, voi spune ca azi este acel moment din an cand trebuie sa vorbim despre rezultatele dietelor noastre.  

Este timpul unui bilant serios, asa ca profit de acest citat de mai sus pentru a-i ruga pe domni sa se retraga acum de pe acest blog, caci urmeaza o discutie dedicata doamnelor. 

Stiu ca dietele doamnelor nu este centrul preocuparilor domnilor, este un subiect teribil de plictisitor pentru ei, in general, deci nu vor suferi nici o pierdere. Asa ca va multumim pentru intelegere.

Asaaaa.... acum, ca am ramas numai intre noi, doamnele, sa ne luam aproape cestile de cafea, platoul cu prajituri, fursecurile, feliile de tort, fiecare ce doreste, dar neaparat paharele de sampanie, caci, da, avem ceva de sarbatorit! 

Ma rog, eu am ceva de sarbatorit, nu stiu daca si voi, sper ca da. Dar, cum eu nu ma compar cu nimeni si nu ma uit in gradina nimanui, ma am in vedere doar pe mine, in raport cu mine insami, analizand constant cine-ce-cum am fost, cine-ce-cum sunt si cine-ce-cum vreau sa fiu, nu voi face referire la alte persoane, ci strict la persoana mea. 

Fiecare, in curtea lui, in gradina lui, in casa lui, cu corpul lui, face ce vrea, nu ma deranjeaza, nu ma impresioneaza, nu ma streseaza si nu ma determina sa fac tot felul de afirmatii comparative, atat timp cat nu intra nimeni cu noroiul personal in curtea mea, in gradina mea, in casa mea....... in fine, ati inteles.

Asadar, daca tot ati venit in vizita la mine pe blog, in "casa mea", fapt pentru care ma bucur si va multumesc, sa sarbatorim impreuna bilantul meu, zic.  

Fiecare dintre voi poate sa sarbatoreasca si bilantul propriu, desigur, va felicit de la inceput, daca aveti rezultatele pe care vi le-ati dorit, si va incurajez sa perseverati si sa continuati tenace orice demers vi se pare potrivit voua, pentru a ajunge unde va doriti.

Mie imi place mult sa glumesc pe baza dietei mele, folosesc tot timpul o multime de autoironii, si poate ca duc subiectul in derizoriu sau in frivolitate, insa, vreau neaparat sa subliniez, este un subiect cat de poate de serios. 

Nu mai intru acum in detaliile istorice, ele sunt pe blog, ci voi prezenta direct rezultatele strategiilor mele in duelul cu cantarul. Am disponibil si un pitic pe creieri responsabil cu acest subiect, asa ca n-am fost singura in aceasta lupta. :)))

Asadar, sa va spun care sunt datele bilantului. Iau in discutie doar perioada care porneste de la inceputul lunii iulie incoace, de pe 02 iulie, mai exact, momentul in care am renuntat complet la zahar. Chiar si la zaharul din cafea! Acela a fost momentul crucial, cel care a marcat primele victorii clare, ostentative, in privinta cifrelor cantarului.

Daca pana atunci nu reuseam sub nici o forma sa scad sub 55 kg, ei bine, eliminarea completa a zaharului a declansat spectaculoase schimbari.

Deci, doamnele mele, dincolo de orice dieta ati aplica, dincolo de orice combinatii de alimente, cu sau fara carbohidrati, cu sau fara carne, cu sau fara orice, trebuie sa renuntati complet la zahar. La orice contine zahar! Punct. 

Renuntarea completa la zahar vine sa completeze lista cu alimentele pe care le-am eliminat in decursul timpului, total sau aproape total, cum ar fi renuntarea de foarte mult timp la paine si la orice fainoase, la dulciuri - in general, la oua, branzeturi si lactate - mai mananc doar ocazional, dar extrem de rar, si, desigur, neconsumand deloc carne - de aproape 10 ani).

O dieta adecvata propriului metabolism si pretentii este necesara, dar nu-i suficienta pentru atingerea obiectivului de scadere in greutate, Foarte important este si sportul! Miscarea.

Mie nu-mi place sportul intensiv, in urma caruia ramai fara suflare, transpirat si cu dureri de muschi si altele. Imi place, insa, plimbarea! :)

Asa ca, din 13 iulie, de cand sora mea a fost in vizita la noi si mi-a instalat pe telefon aplicatia aia smechera de contorizat pasi, am inceput sa-mi monitorizez si mai strict dozajul zilnic, saptamanal si lunar al sportului meu preferat, in relatie directa cu efectele asupra cantarului personal. :)

Vreau sa va marturisesc ca sunt atat de incantata de aplicatia asta, incat n-am cuvinte s-o laud! 

Imi numara pasii, imi da raportul, imi trimite notificari de atingere a unor praguri, imi calculeaza media zilnica, ma felicita si imi arunca in aer (pe ecran) cu confetti de sarbatorire cand reusesc sa trec la un nou nivel, ma motiveaza cu diferite sloganuri/titluri de praguri, ma stimuleaza folosind culori distincte pentru diferite nivele de efort, ce mai, este extraordinara! 

Nu vreti sa stiti cat ma bucur cand vad ca-mi ofera raportul in culori albastre, care arata ca mi-am atins obiectivele, si nu vreti sa stiti cat mi-e de ciuda pentru zilele in care raportul a ramas gri, semn ca obiectivul meu zilnic nu a fost atins (adica numarul minim de pasi, calculat pe baza istoricului acumulat). 

Ba chiar, parca simt si un pic de rusine cand vad griul ala pe ecran, semn ca nu mi-am atins obiectivul! Adica, ce? N-am fost eu in stare de inca 1000 de pasi, ca sa se albastreasca acolo raportul, ce naiba??!!!  :)))))

In fine, am incheiat o luna de monitorizare (de fapt se incheie pe 13, dar n-am avut rabdare sa fac bilantul atunci), timp in care am obtinut o multime de insigne, dovada rezultatelor mele exceptionale! :)

Ah! Si sa nu uit! Trebuie neaparat sa aveti pe cineva cu care sa impartasiti experienta! Eu fac zilnic un zig-zag de mesaje cu sora mea pe WhatsApp. Ea imi trimite mie rezultatele ei, eu ii trimit ei rezultatele mele. Stimulare si motivare reciproca, plus distractie la pachet! Functioneaza perfect!






Sa ma laud, deci.

Intre 13 iulie si 31 iulie (cam doua saptamani si jumatate) am contorizat aproape 168.000 pasi (76 km). 

Intre 01 august si 09 august, azi (cam o saptamana si jumatate) am contorizat peste 86.000 pasi (39 km). 

Deci, intr-o luna (fara 4 zile), s-au adunat 254.000 pasi (115 km). In medie, cam 63.000 pasi pe saptamana, 9000 pasi pe zi. 

Dau cifre, pun si poze, totul pentru a va demonstra ca metoda asta este foarte eficienta. 

La cat credeti ca am ajuns intr-o luna? Precizez ca am pornit de la peste 55 kg. Ei bine, 3 kg s-au evaporat fara sa-mi dau seama cum si cand, fara nici un chin, fara nici o sala de fitness, fara nici o transpiratie sau febra musculara, fara nici un program special de sport. 

Doar plimbarea in aer liber, pe munte, plus, eventual, daca mai era cazul (doar in vreo doua-trei zile a fost cazul) completarea cu o scurta "plimbare" in interior, in ritm alert, pana la atingerea obiectivului. :))) 

Si, uite-asa, am reusit sa ma mentin constant luna aceasta sub 53. Si, bineinteles, imi mentin strategia. 

Acum am revenit lejer la intreaga mea garderoba si intru in toti pantalonii pe care ii am, chiar si in unii cumparati in urma cu 12 ani. Caci, sa nu uitam, noi militam intensiv impotriva consumerismului occidental decadent, si tocmai de aceea am vrut sa slabesc, ca sa intru (si) in pantalonii aia!

Si, sa stiti, cele 3 kg care au fost in plus chiar ma enervau maxim cand ma imbracam cu ei, si ma refer anume la blugii albi-bleu, care inca mi-au ramas etalonul meu personal de verificare! :)))) 










Buuuun.... si, pentru am prezentat strategia, probele concludente, dovezile clare, adica dovezile obiective, sa aduc si dovezile subiective in fata juriului, ca tot sunt acum familiarizata cu acest jargon, dupa ce am citit un milion de carti scrise de John Grisam din acest registru. 

Pozele, adica. Pai, ce lauda si ce aroganta e aia, sa slabesti si sa nu pui poze? Bine, in cazul meu, pozele le-am tot pus, le stiti, le-ati vazut, dar, nah, trebuie sa ma laud si aici, complet, bine de tot, pana la sfarsit, altfel n-are nici un haz. :)))))

Doamnelor, ridicam paharele cu sampanie? 

Haideti, sa ne fie de bine!

Acum, ca am terminat cu frivolitatile astea despre diete pentru slabit, si despre sport fara efort, putem trece si la subiectele preferate ale majoritatii cititorilor, respectiv cele legate de filozofia quantica, despre schimbarile climatice si despre legile existentiale ale omenirii, sa nu uitam sa dezbatem si ideile progresiste cu si despre razboi, rasism, transexualitate, plandemii sanitare, sa aducem argumentele stiintifice pro si contra la marile dileme planetare (oricare ar fi ele)... in fine, chestii din acestea, importante, despre care, sunt sigura, oricum se vorbeste deja prea mult la tv, pe facebook, pe instagram si oriunde, in mediul on-line, ba chiar si la coada la casierie, in supermarket, ca e de bon-ton, toata lumea este informata, experta in toate, competenta, si pregatita in orice moment pentru orice subiect de dezbatere, chiar si printre rafturile cu parizer.

Pai, daaa!!! Stiti cat de inflacarate sunt unele gospodine si unii gospodari cand dezbat toate aceste subiecte de importanta cosmica in timp ce astepta la rand, la casa, cu cosul plin de zarzavaturi, carnati si bulioane, sa-si achite bonul fiscal de trei ori mai mare acum decat in urma cu doua-trei luni, pentru aceleasi cumparaturi? Stiti, sigur ca stiti. :))))

Nu mai sta nimeni de vorba la coada despre diete de slabit si despre cum sa-ti faci parul sa stea in niste bucle cat mai rezistente. Acestea au devenit subiecte "pe sub mana", oculte, abordate doar de doamnele curajoase, initiate, rebele, care si-au vindecat karma transgenerationala, si-au taiat toate stringurile nebenefice, si care stiu sa lucreze, dom'ne, cu Flacara Violeta.  :)))))

Deci, urmeaza pozele din perioada 12 iulie - 09 august a.c.. 

Pam, pam.

*

"Sa te eliberezi de ceea ce spune lumea despre tine inseamna sa iti dai voie sa traiesti asa cum iti doresti. Sa iti urmezi visurile, sa iti depasesti limitele, sa te distrezi, sa te simti bine cu tine insuti si cu drumul pe care tu ti-l alegi.

Oricum, orice ai face, oamenii vor gasi mereu un motiv sa te critice sau sa te barfeasca. Ei fac asta pentru ca nu traiesti asa cum se asteapta ei sau pentru ca sunt invidiosi pe libertatea cu care iti dai voie sa iti urmezi visurile.

Asa ca, intreaba-te:

Ce conteaza ce spune lumea cand tu nu esti fericit cu felul in care traiesti?

Ce conteaza ce spune lumea atunci cand tu esti fericit?

Singurul tau scop ar fi normal sa fie propria ta implinire. Orice altceva este o pierdere de vreme si de energie. " Sursa: Ursula Sandner

































































"Curbe, bucle, bunătate și curaj!

Pe măsură ce mă maturizez, descopăr din ce în ce mai mult că mă relaxez în propria mea natură. Am mai puțină dorință de a lupta cu cineva sau ceva, dar mai ales – cu mine însămi.

Dar nu este vorba despre a îmbătrâni, ci despre a deveni stăpâna pe sine.

Lucrurile pe care le admir nu vor fi prezente automat la femeile în vârstă (cu excepția cazului în care au lucrat cu ele pentru a întruchipa propria lor maturitate).

Deci nu, îmbătrânirea nu este un proces mistic în care devenim ceea ce am fost menite sa devenim dintotdeauna. Nu este sfarsitul frumuseții și tinereții noastre.

Personal, iubesc procesul de îmbătrânire și admir profund femeile care o fac in stil mare.

Admir femeile care poartă ceea ce își doresc, care își permit să trăiască frumos, cu grație. Cu toate acestea, aceste femei își mențin o naturalețe în felul în care se îngrijesc de ele însele, de corpul lor, de aspectul lor.

Aceste femei nu sunt în contradicție cu propria lor natură și se vede asta prin ușurința modului în care pur și simplu există.

Și ce înseamnă să traiesti cu grație?

Ei bine, poate odată cu vârsta, devenim mai sensibile. Devenim mai fluide. Sau poate, pe măsură ce ne maturizăm și ne scufundăm în corpurile noastre, devenim o casă pentru Gratia Divina.

Onorez femeia care are limite, dar păstrează o blândețe în privința ei. Femeia senina, blândă și directă.

Iubesc femeia care nu dă doi bani pe opiniile celorlalți, dar care este totuși conștientă de impactul ei asupra celor din jur și își asumă responsabilitatea pentru efectele prezenței și comportamentelor ei.

Mă înclin în fața femeilor care știu cine sunt, ce prețuiesc și ce aduc lumii.

Și respect femeia care se mișcă în ritmul ei, în propriile ape. Ea știe când să acționeze și când să se odihnească.

Ridic paharul pentru femeia aceea care își folosește vocea (și știe când să strige și când să șoptească). Și aplaud discernământul și curajul ei.

Și mă bucur alaturi de acea femeie care se bucură de corpul ei, de senzualitatea ei (la orice vârstă) — fără scuze.

Acestea sunt femeile ale căror mâini vreau să strâng, alături de care vreau sa stau și pe care vreau sa le încurajez. Acestea sunt femeile alături de care vreau să merg, cu care vreau sa împart hrana și să mă rog.

Daca si tu ești o femeie care îsi cauta drumul...

Vino si gaseste-ma!

Pentru că eu sunt acea femeie."

Traducere: Daniela Mihaela Giurgea

Text: Justice Bartlett

 

09.08.2022

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)