Am intrat in luna august, deci..... ce facem noi de ceva vreme, mai inainte de orice, la inceput de luna?
Citim viitorul in stele. Pardon, in... calendar.
Si ce ne spune noua calendarul pentru luna august a acestui an? Asa cum v-ati dat si singuri seama, ne spune ca, in aceasta luna, prioritatea numarul 1 trebuie sa fie Cuibul.
Mai precis, dupa caz, fiecare face ce poate pentru trainicia Cuibului sau. Unii construiesc, altii zugravesc, unii peticesc, altii auresc, unii pun flori la ferestre, altii inlocuiesc ferestrele cu totul sau pun gratii, unii adauga puf pentru confort, altii schimba puful cu alt puf, fiecare dupa puteri si posibilitati, dupa pretentii si visele din portofel.
Cuibul este locul in care ne retragem sa ne odihnim, sa cream, sa visam, sa ne refacem energia si campurile, sa meditam, si sa ne generam noi potentiale. Cuibul ne apara de intemperii, de agresiuni, de soarele prea puternic sau de privirile indiscrete.
Asadar, cuibul ne este pace si bucurie, daca ni l-am ingrijit, infrumusetat si pazit de pradatori. Unora, insa, cuibul le este loc inghesuit, in care parca nimic nu le place si unde pentru nimic nu au pace. Ei sunt cei care n-au acordat din timp atentie Cuibului, pentru a si-l face pe masura si placerea lor.
Ce ne mai evidentiaza calendarul lunii august?
Impartirea sarcinilor in cuib este neaparat necesara, pentru o foarte buna functionare a acestuia. Doar asa poate fi respectat feng-shui-ul, fara a se strica. :)
Unul matura, celalalt scutura.
Unul aduna puf si pene, celalalt le aseaza in culcus.
Unul aduce viermisori si musculite, celalalt are grija de oua sau chiar de puisorii galagiosi si pofticiosi.
Unul sta de paza in exterior si genereaza camp de protectie puternic in jurul Cuibului, din propriile aripi, invocand Flacara Aurie, Flacara Violet si cele sapte straturi de lumina alb-albastru-turquois, celalalt lumineaza interiorul, uda florile, parfumeaza, pune muzica si ciripeste vesel, fredonand poeme de iubire, mentinand vibratia, atitudinea pozitiva si binecuvantarea Cuibului.
Unul alunga dihaniile si duhurile rele, celalalt croseteaza bucurie, frumusete si voie buna.
Unul face piata, celalalt gateste. Si tot asa.
Daca privim cu atentie poza din calendar, vom observa ca imaginea se focuseaza pe Cuib si pasarea harnicuta, in timp ce tot restul decorului de jur imprejur este blurat. Deci suntem in lume, dar nu apartinem ei.
Este o imagine care transmite optimism, bucurie, este o zi insorita, calda, linistita, frunzele salciei in care este construit cuibul lucesc in soare, filtrand lumina odihnitor, dar nu suntem una cu decorul, nu ne atasam de iluziile lui.
Salcia este un copac foarte versatil, usor adaptabil si flexibil, deci mediul poate fi schimbator, oarecum previzibil intre niste limite, dar acum este linistit, nepericulos, ca intr-o zi caniculara de vara.
Asadar, fiti atenti la Cuiburile voastre, nu mai priviti in Cuiburile altora, fiecare in cuibul lui sa-si vada de treaba lui, fara sa fie preocupat de decorul din jur si de alte variabile conjuncturale.
Protejati-va cu meticulozitate Cuibul, ca sa fie trainic si sa va poata feri de orice agresiune, vrajmasi sau vremuri complicate.
Puneti-va cuplul si fiinta la adapost in Cuibul vostru si feriti-va puii de variabilele necunoscute si blurate din afara. Nimic din afara nu mai conteaza. Conteaza doar ce aveti in interiorul Cuibului vostru. Voi si Cuibul vostru. Atat.
La noi, inceputul lui august al acestui an ne-a gasit intr-un Cuib foarte confortabil, la care lucram de un an de zile, concret, ca sa ni-l infrumusetam, dupa ce am lucrat inca un an de zile mai inainte, energetic, ca sa ni-l manifestam.
Noi ne-am facut acum un Cuib de Vulturi, dupa ce anterior am avut, progresiv, mai multe cuiburi. Cuiburi de Colibri, de Barza, de Porumbei, de Pescarusi, nu neaparat in aceasta ordine.
In cuibul nostru este cald si bine - iarna, si este racoros si bine - vara. Afara sunt 31 de grade azi. In balconul umbrit, dupa o zi de stat cu toate geamurile deschise, sunt 27 de grade. In bucatarie, dupa ce am gatit, sunt 24 de grade. In camere, termometrul nu depaseste niciodata 23 de grade, nici macar in miezul celei mai fierbinti zile.
Deci, avem un cuib de munte perfect odihnitor pe canicula asta montana.
Ne-am facut si noi curatenie generala in Cuibul nostru, am sters praful, am aruncat vechiturile, am taiat stringurile nebenefice, generatoare de pierderi de energie, am inchis, incuiat si zidit usile inutile, am desfiintat scarile abrupte si am limitat accesul catre noi a acelora nepoftiti.
De aici, din Cuibul nostru de Vulturi, avem si perspectiva de ansamblu, dar si atentia pe detaliu.
Cuibul nostru este acum, in plina vara, in luna lui cuptor, perfect pregatit pentru o noua sarbatoare, pentru inca o petrecere. Caci in august ne sarbatorim oficierea Cuibului nostru. Dar nu numai atat....!
Ema, tot vazandu-ne cum noi doi am fost si suntem atat de preocupati de bunastarea, confortul si energia din Cuibul nostru, s-a gandit sa-si faca si ea propriul ei cuib.
A zis ca toate cosuletele pe care le are nu intrunesc exact conditiile de care are ea nevoie acum, la acest nivel de evolutie la care a ajuns, si ca vrea Cuib nou. Dar nu unul oarecare, ci unul facut de ea insasi, sa-i fie propria creatie.
Asa ca si-a facut cuib in varful patului, dintr-o patura.
Si cu ce credeti ca si-a infrumusetat ea cuibul personal? Cu poseta mea! Si cu portofelul! Zice ca "nou" la "nou" trage! Si "frumos" la "frumos", si "bun" la "bun".
- Ema, dar astea nu sunt pentru decoratiuni interioare de cuiburi.
- Ei, nu sunt! Ba sunt. Uite cat de frumos este acum la mine, in cuib!
- Dar cosuletele tale celelalte?
- Raman de rezerva! Acum vreau ceva mai.... colorat! Si mai sofisticat! M-am plictisit de facut yoga si de citit in cuiburi mici, vreau sa ma apuc de meditat la nemurirea sufletului intr-un cuib mare, potrivit! Unul avangardist! :)
Dupa ce am lasat-o o vreme sa-si savureze "ceva"-ul bun pe care i l-am dat, si dupa ce mi-am recuperat poseta si portofelul, am pornit la plimbare, ca sa verificam cum stam cu imprejurimile cuibului.
Mai ales Ema avea niste responsabilitati in acest scop. Ceva precum: inspectie, marcare de teritoriu, incarcare energetica, generare de camp de protectie impotriva inamicilor si verificarea punctelor de trecere frontiera.
Zice ea ca mai ales aici, la "trecerea de frontiera" trebuie sa insiste. Cam mult du-te/vino prin aceste puncte esentiale de observatie a Cuibului.
Si, sa stiti, este foarte motivata si constiincioasa Bubulina noastra cand e vorba de aparat Cuibul - proprietate personala! :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)