vineri, 10 ianuarie 2020

Cartea "Noi Doi in Gradina" - Cuvânt de încheiere

 



 

După cum aţi constatat, am strâns în coperţile acestei cărţi experienţa primilor noştri doi ani de după Marea Mutare, aceştia fiind anii cei mai provocatori pentru noi. Am scris povestea din perspectiva visului împlinit. N-am omis provocările, dimpotrivă, le-am descris în poveste, însă, aventurile noastre, trăite cu umor şi cu o atitudine uşor ludică, au căpătat o altă lumină şi o altă dimensiune.

Pentru că noi ne trăim viaţa la ţară ca pe un joc. Este jocul nostru frumos, ca parte din Marele Joc al Vieţii. Pentru a-l putea juca, este nevoie doar de câteva ingrediente: un pic de nebunie, un spirit aventurier, un dor de natură şi de libertate în grădină, o nevoie de explorare a necunoscutului dincolo de temeri, nesiguranţe şi reţineri, dar, mai ales, este nevoie de clădirea alegerilor pe dorinţa de împlinire a celor mai importante vise, a acelora care ne fac să ne simţim fericiţi şi împliniţi. Despre asta este vorba, de fapt, despre ieşirea din zona de confort pentru împlinirea cu bucurie a unui vis al vieţii!

Scriu aceste rânduri de final de carte în decembrie 2019, când avem deja 4 ani de când stăm aici. Am devenit, din intelectualii bucureşteni ce eram, grădinari, învăţând grădinăritul din mers, mai mult de pe internet şi de la vecini, însă cel mai mult experimentând singuri, ca parte a jocului, râzând de stângăciile noastre.

În cele din urmă, contrar tuturor aşteptărilor, chiar am avut producţii record, de se uitau vecinii noştri peste gard ca la spectacolul de varietăţi "surprize, surprize!".

Din Gradina lui Dumnezeu: 12.12.2019

  



































Topârceanu zicea cam aşa:

"Locuința mea de vară
E la țară.
Acolo era să mor,
De urât și de-ntristare,
Beat de soare
Și pârlit îngrozitor..."

Noi zicem cam aşa:

Dac-a scris el, Topârceanu,

care nu-i un oarecare,
Despre via
ţa de la ţară
Doar de-o var
ă,

Noi, doi anonimi ai lumii,
Într-o carte-am povestit
cum de 4 ani
încoace
doar la
ţară am trăit.
Şi-am muncit,
Şi am şi g
ândit.

Ne-am p
ârlit şi noi la soare
Şi ne-am
îmbătat ca el,
Îns
ă ne-am decis, desigur,
De ur
ât şi de-ntristare
Noi s
ă nu murim defel!

 

În încheiere, sperăm că v-aţi delectat prin paginile cărţii, descoperind, nu numai divertismentul adus de nota umoristică a condeiului, simţită pe ici, pe colo, ca pe un condiment picant, ci şi informaţii interesante, demne de ţinut minte de către cineva care porneşte pe această cale, mânat de un vis frumos, de suflet, de o dorinţa puternică, de un avânt nou spre necunoscut, spre noi descoperiri, spre explorarea unui nou stil de viaţă şi a unei noi lumi. Căci, după 4 ani aici, la ţară, noi putem spune că ne-am mutat într-o nouă lume, complet diferită de aceea a capitalei. N-am mutat dintr-un oraş, într-o poveste, adică. Iar povestea continua...

 

Cu drag,

Liliana si Adrian


Edite later. PS. Acum avem si site pentru promovarea cartilor. Il gasiti aici:


https://gradina.design.blog/






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)