joi, 17 ianuarie 2019

Ekaterina - Recomandare film (serial)


De ceva vreme am descoperit serialul rusesc Ekaterina.
Sezonul 1 a fost turnat in 2014, iar sezonul 2 in 2018.

Filmul prezinta viata Ekaterinei a II-a, cunoscuta si ca Ekaterina cea Mare, o fosta printesa germana ajunsa imparateasa Rusiei dupa multe provocari ale vietii, care a domnit peste 34 de ani peste cel mai mare si puternic imperiu al epocii, desi nimeni nu-i dadea nici o sansa. A avut o viata privata, amoroasa, complicata, a avut copii cu mai multi barbati, fiecare cu sanse de a deveni mostenitor, dand apa la moara conspirationistilor, intrigantilor, dusmanilor de toate categoriile.

Este un film plin de intrigi de curte, dar sunt prezentate intr-un mod fin, curat, neagresiv, fara vulgaritati si fara sa emane negativitate. Noua ne place foarte mult. Suntem deja pe la mijlocul sezonului 2.

Rusia, un imperiu, o tara, un popor si o multime de dinastii, imparati, tari si tarine, comploturi, lovituri de stat, rasturnari de putere, tradari, spioni, iubire, aliante amoroase sau politice, pasiune si putere, in cloncluzie, un coctail interesant, captivant si bun.
 
Il recomandam cu drag.

Linkurile catre cele doua serii sunt:



Personalitatea Ekaterinei este foarte puternica si bine creionata in aceasta serie de filme recomandata de noi azi si chiar mi-a captivat interesul.  Am prins drag de filmele rusesti. Au un bun simt vizual, scenografic si dramatic foarte potrivit noua, intelegeti la ce ma refer...

In plus, ne bucuram sa descoperim detalii savuroase ale istoriei in aceste filme. Si chiar invatam cate ceva din istorie. Deseori, dupa ce incheiem vizionarea, cautam mai multe informatii pe google despre personaje si actiune, sau, in general, despre autorul romanului dupa care s-a ecranizat pelicula. Este incitant! 

In copilarie, recunosc, nu prea mi-a placut istoria. Erau prea multi ani de retinut, prea multi domnitori, regi, tarine, imparati, prea multe razboaie. Nici ulterior nu prea m-a pasionat, cand mi-am dat seama ca istoria promovata oficial nu era cea reala. Acum istoria asta reprezinta doar un sac plin cu povesti in care mai descoperim uneori si cate ceva interesant. Google ne este ne mare ajutor, iar filmele le selectam destul de drastic, caci unele au fost facut cu un rost, cu o agenda ascunsa, in timp ce altele au, din fericire, ascunse mesaje avangardiste. Plus, conteaza foarte mult energia investita in film. Unele, oricat de bine ar fi de laudate si oricate premii ar primit in timp, pur si simplu nu le-am putut viziona. Filmele cu tematica biografica sau istorica pot revela adevaruri importante, dar si detalii contorsionate, insinuante, tendentioase, dupa cum au fost interesele. Nu prea ne uitam la filmele vechi, de exemplu. Poate doar la Stan si Bran.



Din Gradina lui Dumnezeu: 17.01.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)