miercuri, 30 ianuarie 2019

Cand ti-e pofta de ciocolata






Cand poftesti ciocolata, ciocolata devine centrul universului tau. Totul se invarte in jurul ei, totul se transforma si nimic nu mai este ca la inceput. De fapt, nimic nu mai este ceea ce este de fapt. Cand poftesti ciocolata, oriunde te uiti in jur numai asta vezi. Ochii tai ii vor observa peste tot numai pe aceia care, cu tupeu si nesabuinta, mananca ostentativ, desigur, doar ciocolata si, chiar de vor avea orice altceva in maini, covrigi, seminte sau fripturi, nu n-ai putea accepta asta in ruptul capului, de ti-ar spune cineva, caci tu doar ciocolata o vei vedea-o savurata de toti.

Ba mai mult decat atat, te vei uita in jur cu jind si-ti vei face o mie de scenarii despre cat de buna, de soficticata si de nemaipomenita este ciocolata aia a lor, in timp ce tu iti vei simti ficatii revoltati ca tu nu ai nici macar o bucatica din cea mai simpla, mai banala si mai artificiala ciocolata posibila. Iti vei simti revolta, frustarea si indignarea pentru ostentatia lor obraznica de a manca in fata ta “ceva”-ul acela al lor care pare a fi exact ciocolata aia pe care tu ti-o doresti cu disperare, fir’ar sa fie, ca n-are cum sa fie altceva decat ciocolata “ceva”-ul ala din mana lor!

Cand poftesti ciocolata, ti-o doresti cu o asa ardoare, incat ai face aproape orice, ba nu, rectific, ai face ORICE pentru a-i simti gustul dumnezeiesc! Te-ai simti capabil de ORICE pentru a-ti linisti macar pentru putin timp papilele gustative lesinate de pofta si neliniste! Sub nici o forma n-ai putea accepta sfaturile cuiva cand ti-ar spune sa nu mai poftesti la asa ceva, ca nu-i tocmai sanatos, ca ingrasa nepermis de mult si de repede, ca are in compozitie aditivi, si diferite substante chimice, si subtitute ale ingredientelor naturale, si otravuri de-a binelea, si nici ca ti-ar putea creste tensiunea de la toata cofeina si zaharul ala sintetizat, rafinat si chimizat din compozitie! Sa ti se faca rau de la ciocolata? Pfffff!!! Ce aberatie! In nici un caz nu poti accepta asa ceva! Ce stiu ei ce e pofta? Ce stiu ei cat tanjesti tu dupa o bucatica infima din elixirul acela al zeilor, ambrozia aceea dulce care te ridica in ceruri, care iti trezeste Kundalini si te face sa traiesti stari inexplicabile de Satori, Nirvada, Samadhi si toate deodata la un loc?

Cand poftesti ciocolata, nu te poti ascunde, nu poti fugi. Esti paralizat de pofta. Esti teleghidat, esti posedat si interferat de duhul poftei tale atat de puternic incat nimeni si nimic nu te poate deturna de la obiectul, subiectul si predicatul poftei tale.

Cand poftesti ciocolata, trebuie, dar neaparat TREBUIE sa mananci ciocolata! Multa! Foarte multa! Exagerat de multa!!! Ca sa-ti astamperi pofta, trebuie sa manaci ciocolata din belsug. Fa-ti provizii! Mananca ciocolata, nu una, nu doua, ci cel putin de la trei bucati deodata in sus! Mananca ciocolata pana simti ca nu mai poti, pana te lasa puterile, stomacul si mintile ti-o iau razna! Mananca ciocolata pana cand simti ca ti-ai razbunat tot arborele genealogic care a tanjit la ciocolata de milenii si la care n-a avut, bietul, acces, nici macar in visele cele mai frumoase! Mananca ciocolata pana simti ca ti-ai vindecat toate traumele posibile si imposibile din copilarie, din viata trecuta si din toate celelalte vieti trecute in care n-ai avut, nu ti s-a dat, ba, mai mult decat atat, ti s-a luat, ti s-a interzis cu desavarsire, te-au torturat si ai devenit martir prin suprimarea celei mai intense pofte ancestrale! Mananca ciocolata pana cand timpul se opreste, spatiul se comprima, iar pamantul se opreste din rotatia lui in jurul soarelui! Nu te lasa! Nu te opri! Nu te gandi! Carpe diem, la naiba!

Doar asa, apoi, la un moment dat, vei simti, treptat, treptat, cum te trezesti la realitate. Cand vei ajunge sa simti ca nu mai vrei nici macar sa auzi rostindu-se vreodata in preajma ta cuvantul “ciocolata”, te vei putea considera vindecat.

Tocmai am trecut de punctul “Nu te gandi!” si am ajuns la “Carpe diem, la naiba!” 







*

Completam cu comentarii, desigur, caci ele merita toata atentia!



E.C. - Sau poți încerca ciocolata cu peste 70% cacao, sau chiar făcută în casa 😉

Eu - Adica, vrei sa spui sa mi-o fac eu singura? Pai, si unde mai e farmecul, satisfactia? :D Doar in gust? Pofta de ciocolata ascunde, de fapt, o nerostita pofta de rasfat princiar, de lene imperiala, de pasivitate prezidentiala, de alint demiurgic, de Voie Dumnezeiasca de a Face Nimic!

*

A.    P. - Ei, da ai un adevarat talent si il folosesti la maxim.....

Eu - Multumesc, A.! Daca talentul asta ma ajuta sa obtin ciocolata aia, bine. Daca nu, nu stiu ce se va intampla! Ca nu mai raspund de mine! :D

A.P. - eu ador ciocolata. Mi-e ca ma faci sa ma duc la cumparaturi...

Eu - Aoleo! Asta e boala care se ia! :D )))))

*

Adrian - Pare a fi o aluzie pentru maine, cand mergem pe drumuri ciocolatii :)

Eu - Hi, hi, hi..... Supermarket, pazea!!! Veniiiiim!!!! :D ))))

*

G.C. - Nu știu care-i treaba cu Satori, Nirvada, Samadhi, cu predicatul și subiectul poftelor, eu un lucru știu și-l aplic: atunci când mi-e poftă de ceva, mănânc! 😃😃😃 Nu dau explicații și nu mă simt vinovată, înhaț pricinoasa mâncare/prăjitură/băutură și-i fac felul. Dacă exagerez, merg doi-trei km mai mult și scap de surplus sau măcar pretind că fac asta. Dacă nu, asta e, nu vreau să mor fotomodel, disperată și devastată de poftele ce le poftesc. Prefer să mânânc pe lumea asta, că de la lumea ailaltă... nu aștept minuni! 🤣🤣🤣 Exact cum spuneai, Carpe diem, la naiba!

Eu - Pfffiuuuuu, dar stiu ca m-ai atins!! :D Sa stii ca nici eu "nu vreau să mor fotomodel, disperată și devastată de poftele ce le poftesc", ci vreau sa traiesc fericita ca un fotomodel ce sunt, deloc disperată, ca n-as recunoaste nici sub tortura asa ceva, și nicidecum devastată de poftele ce le poftesc, ci doar un pic, asa, mai rascolita, ravasita si... devastata, la naiba, da, cum zici tu! :D)))))))

GC. – Dar pofta de ciocolată îți poate lua mințile și uzul rațiunii, știu! 🤣

Eu - Deci, ai trecut prin asta!!! :D Ma intelegi!!!! Pana maine nu stiu daca rezist!!!! Nu e drept!!! Nu-i cinstit! Nu-i corect!!! :D ))))

G.C. - Nu e, așa-i, dar nimănui nu-i pasă!

*

T.B. - După discuțiile astea, mi s-a făcut o poftă teribilă de câteva pătrățele fine de ciocolată.

Eu - "Cateva patratele fine"????? :D O remorca de ciocolata nu mi-ar fi suficient acum!!! :D ))))

*

S.F. - Cand vrei ciocolata, musai sa mananci atunci. Mergi si cumperi, bagi 1-4 bucatele si mmm... Ca daca astepti sa ajungi acasa, iei din frigider si razi juma de tableta. :)

Eu - Ah, iti multumesc pentru incurajare, Simona! Uite ca nu ma lasa prietenii la greu! :D Ma sustin! Iar eu eram gata-gata sa va invinuiesc ca toti mancati ciocolata pe ascuns si numai eu nu! :D )))

S.F.  – Liliana, eu mananc cu savoare si pe strada. :)))

Eu - Si eu. Cand am. Acum n-am! N-am!!!! :D
S.F. – Liliana, mvai, cum NU AI? Adica ramai fara apa oxigenata in casa? Fara dicarbocalm? Asa ceva nu se face!:)
Eu - De fapt, cele mentionate de tine chiar nu le am. Nu le-am avut niciodata. Nu mi se par vitale. Dar nu pot intelege cum pot supravietui fara ciocolata! :)

S.F. - Asta am in frigider acum. Zau iti dau ce vrei.

Eu - Acestea sunt proviziile tale???? Super! Poate veni si apocalipsa peste tine, tu supravietuiesti! :D

S.F. - Recunosc. Ciocolata e in top 5 supravietuire. Dar sa nu mai spui la nimeni. :)

S.F - Acum sunt asa multe din motiv de Mos Craciun. Dar 3 feluri am mereu. Neagra, cu menta, cu lapte.

Eu - Deci, si tu!... si tu, Brutus!!!!!  

S.F. - inca un motiv sa ne apropiem. :) Si mai am o placere vinovata: inghetata. Ideala, de cafea cu menta. In rest nu sunt fan dulciuri.

Eu - Asa, rasuceste acum si cutitul in rana! :D )))

Eu - Maine imi iau ciocolata, inghetata si.... si... mai vad eu!  

S.F. - Si-mi mai plac limonadele. Cu lamaie intreaga in ele, cu ghimbir si fructe, indulcite cu sirop de roinita sau miere, cu frunze de menta proaspete. :)))

Eu - Unde era butonul ala de Block??? Parca era pe undeva.... :D ))))

S.F. - Liliana, de ce e in mintea ta nu scapi cu block. :))) Sa iti zic de ceaiurile de acum?

Eu - D )))))))

S.F. – Ok, nu spun. :))))

Eu - Tu ma omori de tot? Chiar de tot, de tot??? :D



*



Eu - Pentru aceia dintre cititorii mei care incepusera sa se ingrijoreze usor de starea sanatatii mele, dar si pentru aceia care deja imi luau tensiunea si verificau daca mai respir :D , tin sa fac urmatorul anunt: stati la locurile voastre, nivelul glicemiei mi-a revenit la normal! Concentratia de zahar din sange a fost restabilita prin masuri drastice, de urgenta, de avarie, de apocalipsa! :D Caci o bautoare de cafea are intotdeauna zaharul la indemana! Sic! :D ))) PS- da, maine povestim despre cafea. 



S. F. - Mda. E ok. Dar maine musai stoc de ciocolata. :)

Eu - Maine - party cu ciocolata! :D Dar sa stii ca nici cu feliile de mamaliga rece cu zahar brun nu mi-e rusine. Ai incercat vreodata? A fost tare bun! ca in copilarie, la tara, la bunici, cand nu aveau alte dulciuri sa ne dea. Acum sunt tot la tara, da, iar vizita saptamanala la supermarket era programata pentru maine. La magazinul din sat nu prea mai mergem. Adica nu mai mergem deloc. :) oricum, tare m-am distrat aici, cu voi!

S.F. - Liliana, recunosc, nu am incercat. Nici nu am avut bunici la tara. Daaar am mancat paine (umezita) cu zahar, pe munte, in adolescenta. Se pune? :)
Eu – Se pune!!! Si eu!!! :D Hai, pe bune, cred ca jumatate de planeta a mancat paine cu zahar! Ca cealalta jumatate nici nu stie ce-i ala zahar, din pacate..... sau din fericire, nu stiu, depinde......
 


*******


UPDATE 31.01.2019 : 

In urma crizei in stare agravanta de ieri, declansata de o nastrusnica pofta de ciocolata , am luat masuri. :D

Stocul meu de "dulce" in caz de calamitate planetara a fost restabilit. Intreb specialistii: credeti ca acesta este la nivel corespunzator? Ce vedeti in poze este numai pentru mine. Stocul de supravietuire, cum s-ar zice.

Adrian a spus ca el nu vrea. El are alte metode de supravietuire. Dar a precizat ca ma intelege si ma sustine in caz ca si stocul acesta se epuizeaza. Ceea ce deja s-a si intamplat. :D
Doamne, ce putere de dematerializare am! :D 


PS 1 - de data aceasta a primit si Bubulina "ciocolata" canina. :D
PS 2 - mi se pare mie sau aud un murmur de nemultumire prin audienta? Vedeti ca toate dulciurile alea au fost folosite cu un scop nobil! :D Azi am sarbatorit ceva despre care n-a venit inca vremea sa va povestim. Dar....multe dulciuri.... pentru ca merit!

PS 3 - Cand am ajuns la supermarket m-am uitat la ceas. Era 13:03. Cand amplecat spre casa din oras m-am uitat la ceas. Era 14:04. Dupa ce am ajuns acasa si am consumat una-alta din cele cumparate, m-am uitat din nou la ceas. Era 15:15. :D Vedeti care este influenta cioclatei in tesatura multidimensionala timp-spatiu? :D ))))))

PS 4 - Mie imi place ciocolata fina (adica fara alune sau alte crantzuri) cu biscuiti sarati sau cu stick-uri cu sare. O nebunie!!!! :D De aceea apare mixul acela dubios in poza. :D

**


PS 4 - Mie imi place ciocolata fina (adica fara alune sau alte crantzuri) cu biscuiti sarati sau cu stick-uri cu sare. O nebunie!!!! :D De aceea apare mixul acela dubios in poza. :D

S.N. - Toate aceste dulciuri tip "Lidl" sunt o bombă cu ceas.Eu nu am diabet deci pot mânca dulce dar am renunțat de vreo doi ani. Când și când mai dau lovitura la un borcan de dulceață sau gem făcut în casă. Atât.
Eu - Stim asta si ne asumam. Adica eu. Nu fac excese, asa cum poate s-ar putea deduce eronat din exagerarile umoristice pe care le prezint eu aici ca sa ne distram impreuna. Insa, daca am o pofta, nu mi-o inhib. Imi iau doza, depasesc sevrajul si intru in mormal. :D )))
 














Din Gradina lui Dumnezeu: 30.01.2019

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)