miercuri, 16 ianuarie 2019

Cand nu mai stii ce sa faci din dovleac



Cand nu mai stii ce sa faci din dovleac.

1. Dovleac copt cu miere si scortisoara? Done. (am mancat dovleac copt cat pentru 7 vieti)
2. Decoratiuni de interior din dovleac? Done.
3. Decoratiuni de exterior din dovleac? Done.
4. Supa-crema din dovleac si alte legume cu crutoane? Done.
5. Daruri de Mos Craciun pentru familie? Done.
6. Daruri pentru vecini, ca semn de buna convietuire? Done.
7. Cafea din dovleac?
Aaaa..... asta nu. Pardon, ma scuzati.


Stie cineva vreo reteta de cafea din dovleac? Vreau sa bifez si asta, ca-mi sta acum pe creieri. Am facut poza si n-am incotro, trebuie sa bifez. Plus ca am ajuns la nr. 7, numar sacru. Trebuie neaparat, dar neaparat, sa bifez!!! Cine ma ajuta?


  
 














PS - De fapt, in ultima poza, o cana contine cafea solubila (ness) cu zahar brun, iar cealalta contine cacao cu miere. Cine stie care pentru cine e si de ce?



*


La apelul meu disperat de mai sus  am primit ajutorul prietenilor de pe facebook, desigur.

G.C. - Uite aici idei, engleza pare a nu fi o problemă pentru voi, din câte am văzut, așa că.... poate găsiți măcar una-două rețete care să vă ajute să folosiți dovleacul și... altfel decât știați https://www.brit.co/things-to-make-with-pumpkin-guts

Eu - Asa prietena imi esti tu? Imi dai de lucru? ))) Ce-ti pasa tie, la tine sotul tau se ocupa cu "retetele"! Nu m-as fi asteptat la asa ceva, totusi. :D )))))

Eu - M-am uitat totusi pe link (cu mare strangere de inima, sa stii  ) si deocamdata am mai gasit o bifa bifata. Dovleacul de Holloween. :D Bine ca nu-i o "reteta"!

G.C. - Eiii, dă-i lui link-ul, spune-i că tu ești ocupată! Dacă vrea, va face, fără să te deranjeze decât ca să guști. Vezi că sunt niște rețete în care îți arată cum să pregătești tratamente pentru piele și ten folosind dovleac. Sună interesant.
Pe link eram, tocmai la cosmetice. Incepe sa-mi para interesant!  Adica, nu chiar totul se mananca.....

Eu - Am mai retinut: trufele cu miez de dovleac, checul, serbetul, smothie, biscuitii, gogosile, tartele, briosele, humusul cu dovleac, Spice Late cu dovleac, untul, crema de branza (ambele cu dovelac in amestec).  Buuun, deci, catre cine lansez comanda?

G.C. - Eu am bucătar personal, îmi este mai simplu. Încearcă și tu, poate dl P. nu zice nu.
Eu - Stii, tocmai mi-am dat seama ca noua ne place mai mult si mai mult doar dovleacul copt, eventual si supa-crema. Restul retetelor nu prea sunt interesante. Ba chiar nu ma inspira. Nici nu stiu ce mi-a venit sa ma uit pe link-ul ala, pe bune.  ))))))) Ispita, deh! Sa-mi fac o cruce si sa ma linistesc un pic. Cred ca am nevoie si de un descantec, ceva....  ))

G.C. - Amin!


Eu – Maine merg la cumparaturi. O sa vedeti maine! Mi-ati dat idei! Sper sa nu abandonez pe traseu. Ma declar slaba in fata ispitelor de acest gen, iar ele abunda aici, pe facebook, pe la unii prieteni!  ))))
Offf...... ce ti-e si cu prietenii..... uite-asa te ispitesc ei pe calea cea ispititoare!  Daca mi-ar fi prieteni adevarati mi-ar spune si ei ca strugurii sunt acri, da? Asa cum imi spune cantarul meu in fiecare zi, dragutul de el! Ca n-am prieten mai sincer ca el!  ))))


Eu - Si cand ma gandesc ca abia sarbatorisem victoria de a fi coborat in greutate sub limita impusa a o atinge dupa dezmatul culinar din Bucuresti.  ))))  Ok. Dar la o asa persuasiune nu ma mai pot opune!  


Eu - Dar vreo reteta care se prepara singura stiti cumva?  Mie astea-mi plac cel mai mult!

 *
Azi am servit supa-crema de docleac, in care am adaugat si alte legume (morcovi, ceapa, cartofi, ardei gras). Dupa preferinte am avut alaturi: crutoane de paine prajita in cuptor si quinoa. Aaaa, eram sa uit de ardeiul iute!


































Din Gradina lui Dumnezeu: 16.01.2019

***



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)