vineri, 20 septembrie 2024

Canna Japonica, a doua inflorire - o explozie spectaculoasa de culoare!

 

In urma cu doua luni, in iulie, aceasta planta magnifica inflorea pentru prima data, dupa ce reusise sa creasca la noi in balcon (ea fiind o planta de exterior, de gradina) dintr-o mica samanta luata dintr-un vas decorativ stradal din orasul nostru.

I-am scris povestea intreaga aici 07.07.2024 - De la samanta la floare (2) - Canna Japonica.

Intre timp, adica in cele doua luni care au trecut de atunci, ea a facut pui. Are deja patru pui, dintre care doi sunt maturizati pana la stadiul de inflorire. Este ceea ce veti vedea mai jos, adica florile celor mai mari doi pui (mai are doi, dar mai mici acum). 

Voi incepe cu pozele facute chiar azi, pentru cititorii mai nerabdatori, care nu prea sunt interesati de flori, in general, dar care au curiozitatea sa stie cum a evoluat  Canna noastra, in special.  :))

Dupa ce se termina pozele de azi, veti vedea toate pozele pe care le-am facut de la inceputul lunii septembrie, de cand am constatat ca cei doi pui isi cresteau in varfuri bobocii. 

Eu am aceasta pasiune, insotita de o mare rabdare, de a vedea si a consemna/documenta evolutia in timp a lumii din jurul nostru, fie ca este o floare, fie ca este o cladire renovata/ demolata/ reconstruita sau in alte stadii care ii modifica aspectul. 

Am adunat in arhiva o multime de poze cu multe din cladirile pe care le-am observat peste timp in statiune, cladiri aflate in diverse etape de lucrari, ori ale unor obiective urbane care au suportat schimbari evidente, majore, de cand suntem noi aici. 

Nu le-am mai pus pe blog, caci pe cine oare intereseaza, de exemplu, ca tocmai s-au incheiat lucrarile la podul rutier peste calea ferata, singurul care face legatura intre cele doua parti ale statiunii, pod care a fost refacut de la zero? Pe nimeni. :))

Insa pe mine m-a fascinat sa-i surprind schimbarile de la o zi la alta, pe masura ce drumurile noastre au trecut prin proximitatea lui. A trecut un an de lucrari la acest pod, dar ce mai conteaza acum? E gata! Saptamana trecuta a fost inaugurat si dat in folosinta. :))

Totusi, pozele cu evolutia acestei Canna Japonica le-am adunat zi de zi si le-am pus pe blog, in ciuda dezinteresului multor cititori fata de cati milimetri a crescut intr-o zi sau cate flori si-a deschis in doua zile. :)))

Celor care vor avea curiozitatea de a trece in revista toata evolutia ei, le voi spune ca nimic nu-i intamplator.  ;-)

"Este foarte important să fii atent la ceea ce vezi. În orice moment.

Tu nu vezi întâmplător ceea ce vezi. Există un motiv pentru care Dumnezeu aduce în fața ochilor tăi ceva, orice ar fi acel „ceva”.

Tu poți fi într-un loc, cu un scop anume, dar ochii tăi să privească pentru câteva secunde într-o direcție complet diferită, care nu are nicio legătrură cu motivul pentru care te aflai acolo și în acest fel, Dumnezeu să aducă în fața ochilor tăi ceva anume, ce are un mesaj important pentru tine. În acest fel neașteptat Dumnezeu te face uneori să vezi niște lucruri importante pentru tine. Și ar fi de dorit să fii atent la ce apare în fața ochilor tăi, pentru că astfel poți percepe valoarea a ceea ce Dumnezeu îți arată preț de câteva secunde, minute sau ore.

Uneori Dumnezeu aduce în fața ochilor unor oameni MARETIA, ca un mesaj personal pentru ei, dar ei pot să nu fie capabili să o VADĂ atunci când o privesc; să nu înțeleagă cu adevărat ceea ce li se prezintă. 

Dar unii VAD. Si inteleg." (Toure Roberts) Traducerea Mihaela Dan

















































Gata, pana aici au fost pozele facute azi. De aici inainte sunt poze cu intreaga evolutie a acestor noi inflorescente.

04.09.2024

















08.09.2024










12.09.2024





















14.09.2024













15.09.2024











16.09.2024













17.09.2024











18.09.2024







































19.09.2024
























20.09.2024















































20.09.2024



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)