joi, 12 ianuarie 2023

Ghicim in calendar, cantam, apoi ne plimbam cu trenul

 

"Ce cafeluuuta bunuuuutaaaa....... ah, ce cafeluuutaaaaaa bunuuuutaaaa....!!! .... Tra-la-la-la.... la... la... la-la-laaa...."

Cam asa cantam eu azi, dupa ce mi-am facut cafeluta asta bunuta-bunuta! :)))))

Chiar l-am intrebat si pe Adrian, oare ce o crede vecina noastra de alaturi cand m-o auzi prin perete cum cant eu cu atata patos si convingere? Si cu atata talent, ca aici vroiam sa ajung. :)) 

Probabil ca isi spune: "Doamne, cat de frumos canta vecina noastra - adica eu! - si cu  ce patos! Si cu cate convingere! Doamne, si cat talent are! Sa se duca, dom'ne, sa cante la opera, undeva, ca e pacat de asa talent sa se iroseasca aici, la Predeal, prin bucatarie si prin camere!"  Ma rog, altii canta in baie, deci...... :)

Oricum, nu-i asa ca are dreptate? :))))) Are, desigur, dar voi nu stiti, ca nu m-ati auzit cantand! :)))








Am inceput cu cantatul, evident, cel mai important subiect al zilei. :)))

Cu ghicitul in calendar o sa termin si mai repede, caci anul acesta avem doua luni intr-o singura pagina. Din sase pagini, gata, am terminat anul. Cam asa va fi chiar ad-literam anul acesta, 2023! 

Timpul se accelereaza, trec doua luni ca una, nici n-o sa stim cand o sa ne trezim in  martie, ceea ce nu-i tocmai rau, toata lumea asteapta sa vina martie mai repede, ca sa infrunzeasca natura peste tot, mai putin la Predeal, la noi, unde natura infrunzeste pe undeva prin luna mai. Deci, abia la a treia pagina din calendar. :))) Dar nu-i nimic, noi avem de jur imprejur brazii vesnic verzi in toate cele sase pagini din calendar, asa ca nu-i bai. No. :))))

Poza din calendar pentru primele doua luni ale anului ne infatiseaza un colt de ocean inghetat. Este clar pentru toata lumea? Toate vor fi inghetate. Si la propriu si la figurat. 

Vor ingheta apele de la minciunile multora, vor ingheta relatiile dintre guvernanti si popor, vor ingheta relatiile dintre popoare si, desigur, vor ingheta relatiile dintre cei mai multi oameni. Acolo unde nu vor ingheta chiar de tot, ajungand ca niste aisberguri plutitoare, vor fi, oricum, foarte reci, distante si neplacute. Asadar, decat asa, mai bine lipsa. :)))

Cam asta e. Ne mai auzim cu ghicitul asta, in calendare, prin martie, da? 

Mai puneti-va pe voi un pulover, o caciula de blana, ceva manusi si, evident, fularele, ca sa nu dardaiti de frig in atata ghetarie si frig din lume. 

Caci, pe bune, printre atatea sloiuri plutitoare, chiar nu mai pare o exagerare vorba aia, cu schimbarea climatica pe planeta, cu schimbarea polilor, cu toate celelalte schimbari care mai sunt trecute in agenda unora, si chiar parca simti ca te ia cu frig pe sira spinarii. 

Dar, din fericire, noi nu ne lasam nici intimidati si nici influentati de vremea altora. La multi ploua si e furtuna, la unii e o vreme de nici un caine sa nu-l dai afara, dar la noi e cald si bine. In suflete, vreau sa spun. Dar si in calorifere, din fericire. 

Ne facem o "...cafeluuutaaaa....bunuuutaaaa....bunutaaaaa....!!! ...tra, la, laaaa, la, la, laaaaaa.....!!!" si cantam cat ne tine glasul si talentul, ca sa ne mentinem spiritul vesel, inaltat si necucerit de ghetari. :))))

Mbuuun... Sa trecem acum la subiectul al treilea de pe ordinea de zi. Plimbatul cu trenul. Cu Ema Boema la purtator, caci despre ea este vorba in propozitie. 

Atat de mult i-a placut data trecuta acest "plimbat cu trenul" incat a cerut o noua plimbare spre Busteni. Iar cand Bubulina cere, se stie, i se da. 

Asa ca priviti-o pe fata noastra, cat de fericita a calatorit ea cu trenul din nou! Vedeti cat de putin ii trebuie unui "copil" ca sa fie fericit? ;-))

De fapt, sa recunoastem, ea a tinut mortis sa o salute pe doamna doctor veterinar pe noul an, asa cum stie ea ca se face in lumea buna. A salutat-o, a pupat-o, apoi am plecat cu ea la o noua inspectie prin Busteni. 

Totusi, a declarat ca tot in gara ii place ei cel mai mult, acolo unde sunt "trenuri care pleaca si vin" si unde poate sa cante si ea "Ti-ti-tiiiiiiiiii......!!!!!" fara sa se uite cineva ciudat la ea si fara s-o acuze de lipsa de talent muzical. :))))

In plus, acum putem sa spunem fara nici o exagerare ca o plimbare cu trenul de la Predeal la Busteni este mai simpla, mai rapida si mai confortabila decat un drum cu metroul bucurestean de la Titan la Obor. :)))))

PS. Si, apropos, nu uitati sa radeti! :)))

PS.2. Radeti de toate fleacurile! Radeti de toate prostiile! Nici nu conteaza de ce radeti, pur si simplu, faceti-o! Ca sa nu inghetati. Ca sa nu va transformati in sloi de gheata. Rezistati pana la primavara razand. Radeti chiar si de voi insiva. ;-) 




















































12.01.2023



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)