luni, 2 noiembrie 2015

Cuvintele, muzica sferelor



Autor: Adrian 

Cuvintele sunt asemanatoare notelor muzicale.. Le putem analiza tehnic, informational, dar, in realitate, ceea ce conteaza este starea pe care ne-o genereaza.

Cuvintele si notele muzicale exprimate, ating corzile sufletelor noastre. Daca acele corzi sunt prafuite, atunci praful se va ridica in aer. A fost tot timpul acolo, dar nu a putut fi constientizat deoarece noi Eram praful. Si Suntem coarda muzicala..
Haideti sa vibram putin corzile sufletului..

" Este atunci cand realizam cat de putin importanti suntem, momentul cand manifestam suprema noastra importanta "

Un paradox nu-i asa ? Sau poate ca asa pare. Poate ca sunt mai multe note care vibreaza multiple corzi. Dar ale cui corzi ? Si sunt ele oare prafuite de uitare si de vremuri ?
Sa reformulam atunci.. 


Cand Sinele Uman (temporar) realizeaza cat de putin important este in Univers, abia atunci poate incepe sa isi manifeste adevarata importanta. Aceea de extensie (in timp) a Sinelui Divin (atemporal), adevarata identitate a omului. Atunci Dumnezeu se poate manifesta prin Om.


Altfel, este doar un fir de nisip in desert.. O picatura de apa din spuma unui val oceanic.. Un fir de praf.. Un cristal de gheata din banchiza polara..
Atunci sufletul ingheata si oamenii devin glaciali iar sinele lor umane se infoaie in importanta de sine, seducatoare Iluzie in nemiscata Eternitate.


Dar vestea buna este ca toate iluziile sunt efemere. Intotdeauna vine un moment al Eliberarii..
Ochii incep sa straluceasca.. O pasiune demult ascunsa vibreaza prin toti porii fiintei. Nu mai este nimic de dovedit ci doar de exprimat.. Totul este important. Si atunci oamenii isi intalnesc destinele si in inima si in minte iar fuziunea Divina creaza o caldura fara seaman de sentimente zglobii, cristaline si toate fiintele din Univers ciulesc urechile.


Cuvintele curg de la sine si nimeni nu ignora sau intrerupe pe ceilalti.. Fiecare dintre ei devine o nota a Cantecului Creatiei. Zambetele coloreaza spatiul si oamenii sunt precum o orchestra a bucuriei si pasiunii..


Atunci Cuvantul devine Muzica Sferelor si o noua lume se naste Ochilor nostri larg deschisi.. Dar ea a fost intotdeauna acolo.


Bucuresti : 01.11.2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)