miercuri, 13 martie 2019

Bodyguardul de la metrou




La plimbarea de dupa amiaza am vrut sa impuscam doi iepuri dintr-un foc si sa rezolvam si o treaba prin Bucuresti unde trebuia sa mergem cu metroul.

Coboram in statie, Adrian baga cartela, ma lasa pe mine sa trec prima, apoi da sa mai bage inca o data cartela pentru a primi libera trecere si pentru el. Insa ceva se intampla, nu stiu ce, si nu i se permite trecerea.

Il vad de dincoace de aparate cum se indreapta pentru lamuriri spre bodyguardul de serviciu, un barbat mic si indesat, maxim de plictisit, ce se sprijinea aplecat intr-un cot de unul din aparatele de taxare, tinandu-si barbia in palma si privind in gol, spre undeva-candva nedefinit, cu un chip aproape scurs de vlaga, chef si interes.

Cand il vede pe Adrian apropiindu-se de el, deodata se indreapta de spate, fata i se lumineaza intr-un zambet larg, isi ia o mina binevoitoare si se indreapta spre aparatul de achizitie a cartelelor noi, vorbind intruna, explicand si gesticuland frenetic, cu bucurie, de-as fi putut jura ca este proaspat iesit de la o carcera de maxima protectie, unde a stat singur, in tacere si pe intuneric, tanjind sa poata schimba o vorba cu cineva.

De fapt, omul fusese atat de fericit ca, in sfarsit, ceva diferit i se intampla si lui in timpul programului sau de lucru, incat incepuse sa-i explice lui Adrian cu toata pasiunea toate detaliile procedurii de folosire a automatului de bilete, de parca ar fi vorbit cu un extraterestru proaspat aterizat pe pamant, care nu vazuse si nu auzise niciodata despre asemenea aparate. Vazandu-l atat de transpus si de pasionat de rolul sau, Adrian l-a lasat liber sa-si exprime neingradit si neintrerupt tot ce simtise omul sa exprime cu acea ocazie. Si, pare-se ca multe se stransesera adunate acolo in el nerostite, caci vorbise de parca avusese de sustinut prelegerea unui proiect de licenta in fata unei comisii severe.

Dupa ce Adrian a reusit sa treaca de aparate, s-a apropiat de mine si l-am intrebat ce s-a intamplat. "Cred ca am intervenit in linia lui temporala dominanta, in care isi programase sa fie singur si plictisit. Apoi a devenit atat de entuziasmat, inflacarat si pasionat, incat nu m-a lasat inima sa-i intrerup prelegerea. Am mai cumparat si o cartela, desi nu era cazul. Dar am facut un om fericit pentru doua minute!"



Din Bucuresti: 13.03.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)