joi, 11 iulie 2019

Verde crud, verde crud...


Cum era teoria aia?

"Traieste in Aici si Acum"
"Simte Prezentul, caci Trecutul si Viitorul nu exista."
"Fii constient, fii atent, fii vigilent."
"Nu judeca."
"Carpe Diem, la naiba!"


Asadar, pe baza acestui fundament teoretic, azi am experimentat practic. Am trait in Aici si Acum, studiind cu atentie Prezentul, caci in Trecut si in Viitor, pare-se, nu se cuvine a studia, apoi am simtit si am constientizat cu maxima atentie si vigilenta, n-am judecat si am trait Clipa.

Dar de pofte tot n-am scapat!

Deci, fiti atenti, situatia sta cam asa.

Cand ai in fata (pe langa cele un milion de randuri de vie din gradina) un camion de ciorchini de struguri atarnand printre frunzele vitei de vie intinsa pe spalierii din fata casei si de pe langa peretele ei, trebuie musai sa te pozitionezi numai in Prezent si sa te concentrezi numai pe Aici si Acum ca sa nu ti se faca rau de la pofta aia nebuna, nebuna, nebuna, de struguri. Pentru ca inca sunt verzi si cruzi. Si acri.

Cand nucul cel tanar din fata casei (pe langa nucul din livada si celalalt din gradina, care rodesc deja) este la primul lui rod, fiind un copac care a crescut sub ochii tai in cei trei ani si care, dintr-o crenguta infrunzita, a ajuns ditamai copacul viguros, cu o coroana superba, minunata, plina de nuci verzi, trebuie musai sa nu te pierzi prin meandrele trecutului sau ale viitorului si sa fii deplin constient de sine, in total autocontrol pentru a nu te repezi la crengile lui si pentru a te putea abtine a-l jumuli de nucile lui pretioase, dupa care nu mai poti de pofta aia. Pentru ca sunt verzi si crude. Si amare.

Cand marul cel batran de la fantana este plin de mere aromate, dar care sunt inca mici si crude, insa le stii soiul, stii cat de bune sunt, stii cat de dulci si de parfumate sunt in stadiul lor final de coacere, trebuie musai sa nu te judeci, sa fii atent si vigilent, sa nu te lasi prada pornirilor interioare, impulsurilor ancestrale si sa nu te apuci sa rupi fructe care inca nu sunt bune de mancat, dar dupa care nu mai poti astepta sa se coaca, pe motiv de pofta nebuna, cum v-am spus! Pentru ca, stiti. Verzi si crude. Si acre.

Deci, da, exact asa.

Cine sta la tara si trebuie sa astepte sa se coaca toate fructele pe care le are prin pomi sau prin gradina, musai trebuie sa-si cultive starea de acceptare a Prezentului, asa verde, crud si acru/amar cum este el acum, in mijloc de iulie, necopt adica, din care inca nu poti musca, nu-ti poti potoli poftele alea nebune!

"Verde crud, verde crud…
Mugur alb, şi roz şi pur,
Vis de-albastru şi azur,
Te mai văd, te mai aud!"
G. Bacovia 

Saaaau..... eventual, se poate duce la supermarket.
No. Deci, Carpe Diem, la naiba, cum ziceam! (invatatura asta imi place la nebunie!) ))))))

Asadar, cand exista amandina pe lume si cand o poti cumpara foarte lejer, oricand ai pofte din astea, nebune, clar ca nu-ti mai trebuie nimic altceva!




















 








Din Gradina lui Dumnezeu: 11.07.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)