luni, 8 aprilie 2019

Rezonanta Schumann si impactul asupra psihicului uman





Pentru ca am printre cititori si persoane care mai au nelamuriri in privinta graficelor legate de evolutia Rezonantei Schumann si pentru ca am si primit solicitari de a detalia unele dintre acestea, o sa reiau si pe pagina mea cateva dintre raspunsurile pe care le-am formulat deja in acest sens. Pentru oricine mai are asemenea curiozitati. :)

Cele 6 grafice colorate arata care au fost masuratorile Rezonantei Schumann inregistrate de antenele amplasate in 6 puncte ale planetei. Pentru Romania ne uitam la CG003 (Lituania, graficul verde). Pentru valorile planetare (media globala) ne uitam la CG006 (graficul mov). :)

Astfel: GCI001 California, USA; GCI002 Hofuf, Saudi Arabia; GCI003 Lithuania; GCI004 Alberta, Canada; GCI005 Northland, New Zealand; GCI006 Hluhluwe, South Africa.

The Schumann Resonances Power graph summarizes the information presented in the Spectrogram Calendar and illustrates the dynamic changes occurring in the Schumann Resonances region of the magnetic field. Power is the sum of the power in all frequencies detected by the site magnetometer from 0.32 to 36 Hertz and is calculated for every hour. A 24-hour moving average of this power data is plotted for each site and updated hourly. :)

Linkul pe care eu il verific este acesta http://centurion-systems.com/gcis-global-coherence-monito…/… :)

Varfurile in sus (pozitive, de maxim) arata cresterile rezonantei Schumann, momente care se reflecta si in psihicul oamenilor, care tinde sa fie, in general, pozitiv, optimist, chiar exagerbat spre stari euforice, spre unitate, comuniune, impartasire in comun, bucurie. Sunt perioade de crestere vibrationala, cand sunt recomandate (pentru ca au efect maxim) cererile de iertare, de echilibrare, formularea dorintelor, viselor, planurilor de viitor, insamantarile de orice fel. :)

Varfurile in jos (minimele) arata scaderile rezonantei Schumann, implicit a vibratiei oamenilor, cu tendinte spre stari negative, depresive, exacerbate spre conflicte, revolte, rupturi. Sunt perioade cand se recomanda ramanerea in starea de observator, in echilibru si centrare interioara, in starea de expectativa, economisirea resurselor (emotionale, mai ales) si rabdarea in depasirea provocarilor. In aceste perioade de scadere spre minim vin, de regula, testele vibratorii, lectiile. Provocarile care apar reprezinta lectiile care n-au fost invatate 100%, care mai trebuie integrate, care cer o alta atitudine, o alta rezolutie, o alta perspectiva, o alta interpretare si, mai ales, alte reactii decat pana acum. :)

Cu cat sunt mai multe varfuri, in sus sau in jos, inseamna ca sunt mai multe valuri, trecerile repetate de "sus" in "jos" si invers sunt mai greu de suportat, trecerile de la starile pozitive (bucurie, pace, implinire) la negative (depresii, tristete, nemultumire, provocari) sunt mai bruste, mai greu de echilibrat si este mai greu de mentinut starea de "observator". :)

Punctele critice sunt exact punctele de maxim si cele de minim (numite si puncte de inflexiune), caci atunci emotionalul este cel mai solicitat. Cand RS inregistreaza un maxim, de acolo se incepe coborarea, deci, exact atunci se produce inflexiunea, testul, lectia. :) Apoi, cand RS este la un punct minim, de acolo incepe urcarea, o alta inflexiune, din nou teste/lectii. :)

Daca o lectie a fost invatata 100% ea nu se mai repeta, astfel incat, treptat, cu cat mai putine lectii “pe rol” sau cu ele integrate cat mai aproape de 100%, veti putea sa suportati din ce in ce mai usor maximele si minimele, coborarile si urcusurile, stand in echilibru si in stare de observator, fara a judeca, fara a critica, fara a specula, manipula sau a denigra pe nimeni. :)

Daca inca n-ati trecut o lectie pe 100% atunci ea se repeta la fiecare maxim/minim. In functie de gradul de integrare ea poate aduce provocari mai mari sau mai mici. Insa, pe masura ce cresteti in vibratie (cu integrarea a din ce in ce mai multe lectii/provocari), impactul lectiilor nefinalizate/provocarilor il veti resimti mai puternic (chiar daca v-a mai ramas foarte putin de integrat din ea). :)

Concluzia care se trage este ca, pe langa invatarea lectiilor 100%, asa se invata si cum sa ne mentinem cat mai echilibrati si cat mai in starea de observatori. O alta concluzie este ca va puteti da seama foarte usor ce lectii mai aveti de integrat observand care sunt testele/provocarile care se repeta (acele frustari, nemultumiri, conflicte care se repeta sunt semne care va indica unde trebuie sa lucrati, unde trebuie sa schimbati ceva). :)

Incercati, daca vreti,  sa va calibrati la RS. Asta se face privind in paralel un pic in urma. Priviti mai intai graficul, identificati in ce zile calendaristice au fost puncte de inflexiune (puncte de maxim si puncte de minim) si amintiti-va apoi ce evenimente ati avut in acele zile, ce provocari,  prin ce stari emotionale ati trecut (de bucurie, satisfactie, implinire sau, dimpotriva, de tristete, furie, depresie, revolta, nemultumire).

Identificati-va situatiile repetitive si amintiti-va ce reactii ati avut de fiecare data, daca s-a schimbat ceva intre timp, daca v-ati schimbat cumva atitudinea, perspectiva, gandirea, daca si cand s-au intamplat acestea. Si fiti atenti la graficul RS mai departe.  Observati cand este in crestere (se recomanda: exprimarea multumirii, recunostintei, a cererilor de iertare, de echilibrare, formularea de planuri, vise, dorinte) si cand este in scadere (se recomanda rabdarea, centrarea in interior, asteptarea in liniste, in tacere chiar, mentinerea starii de observator, evitarea criticii si judecarii de sine si a celorlalti, a manipularii celorlalti, evitarea reactiei si revoltei, evitarea exprimarii nemultumirilor, frustarilor, durerilor, tristetilor, etc). :)

Corolar, daca in momentele de maxim, in loc sa practicati multumirea si recunostinta, practicati invers, nemultumirea, critica, judecata si revolta, lectiile se intorc cu un impact dublu, triplu, se preia din karma celor judecati, criticati, se amplifica starile de nemultumire, frustrare, pierdere, lipsa, saracie sau altele, experimentate, de regula, in momentele de minim.  Iar daca in momentele de minim nu se sta in echilibru, in centrare interioara, ci se reactioneaza impusiv, revoltator, agresiv, atacator, cu judecata si manipulare, cu minciuni si tradari, lectiile, de asemenea, se intorc cu o forta si cu un impact incredibil, dramatic, si devine mult mai greu de reechilibrat si de readus la un nivel optim.

Daca va uitati la graficul verde, cel pentru Romania, veti observa ca nu prea are varfuri, nici in sus, nici in jos, este mai liniar. Asta inseamna ca noi stam cel mai bine in echilibru, suportam cel mai usor fluctuatiile planetare (masurate in graficul privind Amplitudinea Rezonantei Schumann, fluctuatiile putand fi perturbatii naturale, adica furtunile solare, sau artrificiale, cum este haarp). Cu toate acestea, RS planetar (reprezinta media globala, iar in garfic este CG006, linia mov) influenteaza RS local, deci, daca observati fluctuatii mari in sus sau in jos, asteptati-va la un anumit impact si la nivelul celorlalte zone, implicit pe Romania. Uneori impactul este semnificativ, alteori aproape ca nu exista. :)

Graficul cu amplitudinea este cel negru, pe care il voi posta la comentarii, dar este mai putin relevant, chiar nu merita prea multa atentie, pentru ca va poate influenta pe dos; De stiut: varf in sus pe amplitudine inseamna perturbatii, deci scadere RS si deci scadere vibratie; iar linie constanta, cu valori care tind spre zero inseamna lipsa perturbatiilor, deci cu crestere naturala a RS si deci cu crestere a vibratiei. Asta este de dorit, echilibrul constant. amplitudine spre zero, fara oscilatii, care inseamna crestere RS si, deci, crestere vibrationala :)

Revenind la graficul alb (de sus), cel cu valorile RS, voi spune ca varfurile mari in sus ale RS, da, sunt placute, euforice, dau bucurie generalizata, senzatia de zbor, insa urmeaza apoi caderile, mai greu de echilibrat. Mai importanta este cresterea treptata, uniforma, pe termen lung. Ceea ce, pe zona Romaniei s-a si inregistrat. In aprilie 2015, RS era cam de 63 Hz, anul acesta, in aprilie 2019, RS este de peste 200 Hz, fara cresteri mari si bruste, deci si fara scaderi dramatice si bruste. A fost o crestere echilibrata, sanatoasa, lina, fara prea multe hopuri sus-jos. :)

Mergeti pe link, puneti mouse-ul pe grafic si jucati-va putin, sa vedeti cifrele. In dreapta lui, jos, este o zona cu breu. Stanga-dreapta ei are niste butoane. Trageti cu mouse-ul de butonul din stanga si va va arata istoricul (adica graficul se schimba si se evidentiaza evolutia din urma. :) (PS - am inteles ca asta nu merge pe telefon, ci doar pe un computer/laptop) :)

Sa va fie de folos!



PS. Amplitudinea de azi este data de garficul de mai jos . Se vede ca cele mai mari perturbatii a rezonantei schumann (influente naturate sau artificiale) au fost in data de 06 aprilie, cand simptomele pe corpul fizic si mai ales pe cel emotional au fost in cazul multor oameni destul de acute. :)





PS 2 – Daca va uitati la graficul alb cu evolutia rezonantei Schuman, veti observa ca pe 6 aprilie a fost un punct de maxim planetar foarte important.  A fost de dorit sa va exprimati multumirea, recunostinta, cererile de iertare, de echilibrare, formularea de planuri, vise, dorinte. Daca, in loc sa in loc sa practicati multumirea si recunostinta, bucuria si comuniunea, adevarul, autenticitatea si integritatea, ati practicat invers, nemultumirea, minciuna, critica, manipularea, judecata si revolta, lectiile se intorc cu un impact dublu, triplu, se preia din karma celor judecati, criticati, se amplifica starile de nemultumire, frustrare, pierdere, lipsa, saracie sau altele, experimentate, de regula, in momentele de minim. Cam asa functioneaza.  

 



08.04.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)