vineri, 12 aprilie 2019

”In inima marii” (2015) – recomandare film




Am mai bifat un film care ecranizeaza o poveste reala. Cel putin asa se crede ca ar fi. Este povestea din spatele povestii “Moby Dick”, romanul scriitorului american Herman Melville, publicat prima dată în 1851 si care a fost considerat a fi o capodoperă a literaturii universale.

Filmul este foarte bine realizat, foarte credibil, cu scene uimitoare, dar si cu cadre complexe, imposibil de reprodus filmografic, dar excelent realizate cu tehnica moderna computerizata de azi.

Daca depasiti cu bine ideea ca filmul are la baza vanatoarea de balene (casaloti) de la care se folosea in vremea aceea grasimea (topita si transformata in ulei) pentru iluminatul interior al cladirilor, veti descoperi o creatie care merita a fi vizionata.

Cartea “Moby Dick” are, se pare, o poveste dramatica in spatele ei, cea a supravietuirii in conditii ce transcede umanitatea si care impinge omul la limitele stricte ale supravietuirii.

Actorii joaca admirabil si sunt aduse in prim plan mai multe subiecte ale moralitatii, eticii, integritatii si respectului atat in situatii limita, cat si sub influenta factorilor de mediu din acea epoca supusa multor discriminari legate de apartenenta la anumite clase sociale mai mult sau mai putin privilegiate.

Vizionati filmul, credeti-ma, chiar merita!





















12.04.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)