joi, 11 aprilie 2019

Din timpul ploii




V-am aratat poze cu gradina de dinainte de ploaie, pe cand doar o asteptam ca pe o mare binecuvantare, apoi de dupa ploaie, cand nici nu ne venea a crede ca tocmai plouase.
Azi, va oferim poze exact din timpul actiunii. Motor!!!

Este evident verdele din gradina noastra, care mai fusese udata si de noi inainte de ploaie, vreo doua saptamani la rand, fata de gradina vecinei noastre, unde pamantul este gol si negru, si unde abia se vad rasarite fire subtiri de ceapa si usturoi. Apa face diferenta.  Chiar si prima ploaie, asa mai usoara, cum a fost, si tot a dat un impuls impresionant in cresterea plantelor. Se vede chiar de la o zi la alta diferenta!

Gradina noastra este deja verde, vie, freamata de viata, de gandacei, rame si furnici, este plina de albine, fluturi si barzauni, si parca este o alta lume. Ne bucura chiar si prezenta cartitelor in trecerea lor spre vale. Afaneaza pamantul, il aereaza si permit apei de ploaie sa intre in profunzime. Ele trec pe la noi, unde simt ca nu-i nici un pericol, pamantul nefiind arat. Vecinii care au arat le-au stricat galeriile si nu numai atat.

Azi ploua marunt de dimineata si, cand am iesit sa fac pozele acestea, am fost uimita sa vad cat verde era peste tot fata de ieri. Chiar si in curte, troscotul si trifoiul s-a inaltat vizibil, iar printre smocurile de iarba se completeaza uimitor de repede cu firicele noi, proaspete. Natura intreaga renaste si se bucura de darurile cerului.

















Din Gradina lui Dumnezeu: 11.04.2019

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)