vineri, 12 aprilie 2019

"Baiatul care a stapanit vantul" – recomandare film




In ultimele doua zile am vazut doua filme.

Primul, "Baiatul care a stapanit vantul", a venit, cred, pe rezonanta secetei si a ploii de la noi. Deci... l-am iertat. :D

Curios este ca, desi ne-am plictisit la inceput, testandu-ne doar curiozitatea si rabdarea, neuronii ceillalti, cei care aveau responsabilitati mai intelectuale, dormind bine merci si linistiti vreo ora, la final am avut sentimentul satisfactiei, al implinirii, al binelui care invinge raul. :)

Este vorba despre un copil care, in ciuda saraciei reuseste sa mearga la scoala, unde invata cate ceva si reuseste sa inteleaga cum functioneaza si cum sa construiasca o moara de vant, care sa scoata apa, care sa salveze culturile, care sa scoata oamenii din foamete. :)

Daca nu era la inceputul filmului precizarea ca este ecranizarea unui fapt real, nu stateam pana la sfarsit. Clar. Dar am stat sa aflam cum s-a terminat povestea reala. S-a terminat bine. De aici si starea noastre de satisfactie din final. Pana la urma, asa se simte uneori viata, cu “seceta” dramatica o vreme si, deodata, vine “ploaia” si totul se schimba miraculos. Iar cand povestea reala include si existenta unui erou care se ridica dintr-o patura defavorizata a omenirii, viata bate filmul. :)

Pentru senzatia de victorie din final, pentru tenacitatea si pasiunea copilului, pentru dragul lui de invatatura si de autodepasire, pentru ca reuseste sa schimbe lucruri, mentalitati, conditie sociala si ajunge sa demonstreze ca se poate mai mult decat au crezut toti ceilalti ca se poate, deci, pentru a arata ca vechile generatii trebuie sa acorde incredere si sustinere noilor generatii pentru a duce lumea asta mai departe cu succes, va recomandam filmul. :)

Este viata adevarata dincolo de ecran, iar asta merita savurata, chiar daca noi, ca spectatori, am simtit la inceput ca filmul cam bate apa in piua pe subiectul "seceta". Dar in aceste zile “apa” este elementul central, deci s-o onoram asa cum se cuvine, pe orice cale. :) 











12.04.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)