duminică, 19 mai 2019

"Norul" este nor sau nu este nor?


Azi am pornit din nou la drumul lung, respectiv, cel de 4 ore, cel de intoarcere acasa.

Imediat dupa ce am trecut de lantul muntos carpatin si am intrat in Podisul Transilvaniei, mi-a atras atentia o formatiune noroasa diferita de restul norilor de pe cer. Caci, da, eu tot cu ochii pe cer, dupa "avioane".

Am urmarit norul acela cu privirea mult timp pana m-am convins ca nu se modifica absolut deloc, in timp ce toti ceilalti nori se transformau vizibil si radical sub influenta curentilor de aer. Am tot stat cu ochii pe el cam vreo ora pana cand am fost sigura-sigura si mi-am zis "gata, asta e prea de tot, trebuie sa-l fotografiez si sa compar cadrele luate in timp!" Si l-am tot fotografiat vreo ora si ceva, din cand in cand, din mersul masinii.

Am atasat aici toate cadrele mai clare, caci pozele sunt facute cu telefonul, iar acesta nu are stabilizator de miscare. Din acest motiv veti vedea si ceva imagini un pic suprapuse, cum ar fi stalpi de telegraf dublati, acoperisuri de case sau copaci suprapusi, insa norul acela este prezent in toate si este exact in aceeasi forma si in aceeasi pozitie.

Norisorii normali, cei albi si pufosi, s-au tot schimbat in timpul celor peste doua ore cat timp am urmarit, insa norul acela conturat diafan, alungit si cu marginile perfect paralele, a ramas la fel in mod constant. Priviti si va minunati si voi.

Era atat de lung incat nu l-am putut prinde in nici un cadru normal. M-am gandit la un moment dat sa incerc sa fac o panorama cu telefonul si, desi nu credeam sa iasa ceva, pentru ca abia am descoperit functia asta pe telefon si inca nu o testasem, din fericire poza aceea a iesit bine. Insa am facut doar una singura, pentru ca, v-am zis, n-am avut incredere ca va iesi ceva.

Cu aceste poze am acoperit aproape o ora de drum. "Norul" a ramas neschimbat. Soseaua a trecut aproape pe sub el un scurt timp, apoi ne-am indepartat.

Deci, da, asta este stirea zilei de la noi. Predam legatura.



















































19.05.2019

***




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)