miercuri, 3 aprilie 2019

Pauza de cafea cu flori, porumbei si cu alte oua in dar


Azi a fost o zi superba pentru stat afara. Dar mai ales pentru lucrat afara, in curte si gradina. Eu in curte, Adrian in gradina.

Sunt atat de multe de facut incat ne-am impartit treburile ca sa le putem cuprinde. Prioritati par a fi toate, asa ca ne straduim sa tinem ritmul cu natura, care se schimba de la o zi la alta si ne aduce in prim plan alte urgente.

Cand simtim ca nu mai putem, facem o pauza de cafea si ascultam iarba cum creste. Parca este mult mai savuroasa cafeaua cand e bauta afara, in curte, pe sezlonguri, cu corcodusii infloriti in imediata apropiere, cu zumzetul albinelor vesele inconjurandu-ne din toate partile, cu ciripit de pasarele si falfait de aripi prin pomi. 











Porumbeii ne ajuta si ei cum pot la curatenia de primavara. 

Dupa ce am curatat iarba, troscotul si trifoiul din curte cu grebla de resturile degerate peste iarna, au preluat ei stafeta si au continuat treaba. Cu atat mai mult cu cat au de facut provizii, caci statul pe cuib pentru adus puisorii pe lume este destul de solicitant.

In orele amiezii, cand afara este cald bine, iar soarele straluceste intens pe cerul senin, porumbita prinde curaj sa-si lase cuibul liber pentru putin timp si coboara alaturi de porumbelul ei la ciugulit prin curte. 

Nu stim ce gasesc ei acolo. Poate furnici, poate ceva gandacei, poate firicele proaspete de iarba. 













Dupa ce ne-am incheiat repriza pe lucru de ziua de azi, in timp ce imi savuram inca o cafea binemeritata dupa tot efortul de rigoare, ma striga cineva la poarta. Doamna Maria. :)

Venise sa ne aduca inca 20 de oua. :D De-abia se terminasera cele de dinainte, aduse de nana Mina, doar cu ajutorul canin pofticios si dornic sa ne ajute cu asa ceva. :D

Adrian a spus ca poate Universul are un mesaj pentru mine si ca, poate, ar trebui sa-mi fac odata o omleta mare si pufoasa, asa cum le tot admiram pe cele din videoclipuri, ca sa pot sa bifez si pofta asta ca fiind rezolvata.

Ema, in schimb, a sarit prima inainte si ne-a confirmat (inca o data, daca mai aveam nevoie), ca ea este dispusa sa ne ajute imediat in rezolvarea problemei, daca vrem sa scapam rapid de ouale acelea. Ba, mai mult decat atat, ne-a spus ca vrea sa-si asume singura acest gest, fara implicarea celor trei caini mai mari, de afara. :D

Cu alte cuvinte, Toni, Gina si Bobita sa-si mai puna pofta-n cui! :D

Asa ca le-a numarat, le-a mirosit, s-a lins pe bot si le-ar fi mancat chiar asa, cu coaja cu tot, daca ar fi fost numai dupa ea. Doar asa, ca sa ne scape de ele, nu din alt motiv.





















In final, va arat cat de frumos au inflorit la noi corcodusii! 
Ninsoare de flori albe pe ramuri, parfum de primavara, o minune de anotimp!




















Din Gradina lui Dumnezeu: 03.04.2019

***


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)