vineri, 12 aprilie 2019

“Pasiune tacuta” (2016) – recomandare film




Al doilea film pe care l-am vizionat chiar aseara a fost “Pasiune tacuta” (2016).

Este tot o ecranizare dupa o poveste reala, un film mai degraba de atmosfera decat de actiune, pentru ca am ramas mai degraba cu placerea de a ne fi delectat cu decoruri romantice ale vremurilor de inceput ale Americii, din timpul presedintelui Abraham Lincoln, vremuri in care femeia era ea insasi vazuta ca obiect de decor, de infrumusetare a saloanelor, de epatare a nivelului si clasei sociale a barbatilor care conduceau si decideau totul pentru toti si toate. :)

Filmul prezinta emanciparea celei care a fost Emily Dickinson, care, conform Wikipedia, “a fost o poetă americană. Tematica liricii sale curpinde: dragostea, singurătatea, moartea. Prin forța novatoare a operei, concentrarea expresiei poetice în forme epigramatice și densitate metaforică, este o precursoare a imagismului secolului al XX-lea.” :)

Toate scenele sunt mai degraba poetice, amplificate de lirismul dramatic al versurilor poetei, recitate grav, ca o sentinta implacabila, ca o resemnare, adaugandu-se filmului ca o tehnica filmografica ce ilustreaza perfect vieata interioara profund meditativa, dar innecata in singuratate si neimplinire sufleteasca a eroinei. :)

La finalul filmului am ramas cu o exclamatie plina de satisfactie a lui Adrian “Cel putin au avut perdele frumoase.”  :D

Poate unora dintre voi le va placea filmul mai mult decat noua. Stilul dramatico-teatral nu prea a fost aceeasi lungime de unda cu noi, aseara. O sa va placa perdelele, cu certitudine! :D 














12.04.2019

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)