joi, 18 aprilie 2019

Despre cyclame si ghicitul in cafea





De la noi primiti cel mai adesea stiri "colorate" despre flori, gradina, pasari, catei, cer si soare.  Si despre mancare.


Azi, propun sa revenim cu vesti proaspete si despre cyclame.  


In balcon, unde este mai frig, lor le place cel mai mult. Cele de acolo au explodat iar in boboci. Cele din casa, care stau la caldurica, sunt mai nemultumite. Asa ca, drept protest, si-au incheiat perioada de inflorire.  


Ce fac eu, in consecinta? Rocada.
 
Cele fara flori sunt mutate in balcon, iar cele cu flori in casa. Pai, sa ne bucure si noua ochii si sufletele cu minunile lor colorate!


Am cules si o tija cu seminte de la ciclama din bucatarie (care a ajuns in cele din urma si ea in balcon) din cele patru cate i-am lasat. Capsula cu seminte recoltata va sta in casa, la caldura, pana se va usca bine de tot, apoi voi scoate din ea semintele bine coapte si le voi pune in pamant, la incoltit. Probabil asta se va intampla spre sfarsitul verii.


Intre timp a inflorit unul din puii rasariti din semintele puse vara trecuta. Abia de are niste frunzulite cat unghia de mari si s-a si hotarat sa infloreasca! Floarea e mare, normala, de ma mir cum a putut creste atat dintr-un bulb mititel, cat o aluna.


In final, propun sa ne mai ghicim viitorul si in cafea, nu doar in stele-logostele.

Mie, de exemplu, azi mi-a aparut Ema in caimac. Ce sa inteleg de aici? 























Din Gradina lui Dumnezeu: 18.04.2019



***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)