joi, 4 aprilie 2019

Apa din fantana in loc de apa de ploaie



Trebuia sa ploua azi. Si ieri trebuia. N-a plouat. Dimpotriva chiar, au fost zile minunat de frumoase.

Toata luna martie abia daca a ploua intr-o zi. Hai, poate in doua. E seceta. Pamantul cere multa apa. Noi suntem chiar binecuvantati cu o fantana mereu plina, indiferent cat de seceta ar fi. Acum avem si pompa submersibila, iar udatul zilnic al gradinii cu furtunul a devenit aproape floare la ureche. Prin curte udam florile cu stropitoarea si cu galetile, dupa caz.

Udam zilnic de peste o saptamana. Numai pentru flori scoatem in jur de 20-30 de galeti cu apa, iar in gradina nu mai stim cat se consuma. Uda Adrian cam 20-30 de minute continuu cu furtunul, cu jet sub presiune. Pana a doua zi fantana se umple la loc din izvorul subteran care o alimenteaza.

Ne bucuram, desigur, ca avem suficienta apa in fantana si ne intrebam cum oare fac fata secetei cei care n-au. La tara, mai ales, lipsa apei pentru culturile gradinii se resimte cel mai mult. Fara apa nimic nu rasare, nimic nu creste, nimic nu rezista. Nici chiar florile nu infloresc. Sau, daca apuca sa infloreasca, se pot scutura repede. Speram totusi sa vina ploaia aceea mult asteptata si anuntata.

Si Bobi o asteapta. Azi a facut si niste invocatii special in acest sens. A folosit un instrument de magie foarte performant. S-a dat si peste cap de cateva ori, apoi a intonat grav catre cer o mantra luuuuunga si puternica. 

Da, de-acum stim sigur, va ploua! Nu sunt nori, daaar......


















Din Gradina lui Dumnezeu : 04.04.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)