miercuri, 13 martie 2019

Doamne, apara si pazeste!



Azi am iesit la o prima plimbare dimineata devreme, dupa micul dejun. Trecem de parcul Floreasca si iesim in strada principala, pe Dorobanti, dorindu-ne sa ajungem pe stradutele frumoase, elegante si linistite din zona televiziunii, Herastrau, Aviatorilor, Victoriei.

La un moment dat Adrian, dorind a ma proteja de agresivitatea reclamelor si a vitrinelor ostentativ ispititoare, observa de la distanta inamicul si ma face atenta, jumatate serios, jumatate abia retinandu-si un zambet tendentios panicat: "Puiut, nu te uita in dreapta, e o vitrina mare, plina cu torturi si prajituri!"

Eu, desigur, ma uit in dreapta. Lesin, sunt stropita cu apa pe fata, mi se da pe la nas cu saruri si cu valeriana, imi revin si trecem mai departe.

Nici nu facem un pas, ca Adrian ma face din nou atenta in acelasi ton grijuliu-tendentios: "Dar nu intoarce capul nici spre stanga, acolo e o patiserie!"

Eu,ce credeti? intorc capul spre stanga, lesin din nou, iar saruri, iar valeriana, imi revin si continuam.

Inaintea noastra apare brusc, ca din neant, Zen Sushi. Iar pe dreapta o pizzerie. De mirosuri nu mai pomenesc.

Asa ca am dezvoltat o strategie de protectie. Dinainte de a pleca de acasa, ne facem un protocol strong de protectie la radiatiile trimise spre inconstient de catre reclamele, vitrinele, terasele, cofetariile, pub-urile, respaurantele, pizzeriile si orice alte asemenea surse de emisie insidioase. Folosim scuturi de lumina, mantre si sigilii, chemam in ajutor ingerii si arhanghelii si abia apoi pornim cu incredere inspre realitatea dezlantuita a lumii virtuale iluzorii in care traim.

Cu toate acestea, tot ne mai scapa un "Doamne, apara si pazeste!" in trecerea fugitiva pe langa vreo vitrina sau reclama violenta, cu iz de thriller.

 
Din Bucuresti: 13.03.2019


***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)