vineri, 22 martie 2019

Cand primesti oua de tara in dar, ce faci cu ele?





Noi nu cumparam niciodata oua. Pentru ca nu mancam oua. 

Ele exista, desigur, ca ingrediente, in unele produse finite pe care le mai cumparam arareori, dar cam la atat de rezuma consumul nostru de oua.

Cu toate acestea, cu ceva vreme in urma, vreo cateva saptamani sa fie, ma atrageau in mod inexplicabil clipurile cu si despre omleta. Street Food pe youtube, mai exact.

La un moment dat, fiind maxim de impulsionata de o anumita motivatie extrem de puternica, am decis sa anulez orice tentatie, orice ispita, orice cale libera inspre anumite pofte ce mi se opuneau si imi infranau calatoria mea spre......... spre. Prietenii stiu spre ce.

Asadar, intr-o asemenea conjunctura "fragila", dupa ce reusisem sa ma mentin pe pozitie si sa obtin anumite rezultate vizibile mergand pe calea mea spre....., Universul se decide si el ca este timpul unui Test Suprem.

Si mi-o trimite pe nana Mina cu un brat de oua proaspete, abia culese de dimineata din cuibar. 13 oua. Toate cate reusisera gainile ei sa produca pana la ora aceea. Pe bune, chiar 13? Va dati seama? Pana si numarul lor a fost ostentativ, nu cumva sa o iau in gluma. Numar cu mesaj subliminal.

Ce era sa facem? Sa nu le primim? Sa se supere nana Mina?

Acum spuneti si voi: este asta chiar Testul Suprem sau Sabotajul Suprem? 
 




******


B.V. - Așa am primit și eu.....când a început postul....in prima zi10 oua, a doua zi încă zece....a 4 zi încă o punga cu oua....bine-nțeles toate de la țara. Capac a pus soțul care a venit tot in acea perioada cu un cofraj cu oua de prepeliță:))))).
Eu - La tine, daca tu mananci oua in mod obisnuit, a fost in mod evident ISPITA. :) Puternica ispita, sa-ti vina cu o asa avalansa de oua chiar cand incepe postul si cand tu vrei sa-l tii. Cum ouale nu le poti congela, chiar sunt curioasa ce-ai facut cu ele. :D Probabil ca sotul nu tine post. :D Si poate nici copiii.... nu stiu.... presupun..... .


*

R.M. - e ceva! Si mie mi-a dat vecina, de la tara, 20 de oua, desi stie ca nu mancam! Si chiar a tinut sa imi spuna ca mai imi da cand am mai duc la gradina!
Eu - Sa inteleg ca e un trend, ceva...? :D Deci... nu e Test Suprem si nici Sabotaj Suprem? :D E doar o conjunctura astrologica nefasta? :D Tot pe Mercur retrograd dam vina! Pana pe 28 martie el e vinovat de toate. Dupa aceea..... n-avem ce face, ni le asumam. :D )))))

*


B.V. - Pai a venit primăvara, se oua găinile cu spor și a început postul:))). Eu am avut noroc cu ceva musafiri și am făcut un chec ptr ei....in rest le-am dat mai departe ca eu nu le pap, iar restul doar ocazional.
Eu - Eu m-am linistit, gata, Mercur retrograd e de vina. Credeam ca ma pune Universul la grele incercari tocmai acum, cand mi-e cel mai greu... :D Caci, na, cum poate sa-mi fie cu Mercur retrograd cand ea imi e si planeta guvernatoare, cu rezonanta Shumann in crestere, cu fluctuatii majore ale amplitudinii ei, ca tot vorbeste toata lumea numai despre asta (eu de ce nu?), cu echinoctiu, luna plina si alte asemenea influente exterioare, eu cat sa duc? :D Duc cat pot, iar cand nu mai pot, nu mai duc. :D Primesc. De data asta oua proaspete de la nana Mina. :D ))))))

*


Adrian - Ouale erau doar camuflaj, important era numarul 13 :)
Eu - Daaaaa!!! Si eu am banuit acolo existenta unui cifru camuflat, a unui cod secret, a unui mesaj ocult indescifrabil. :D


Din Gradina lui Dumnezeu: 22.03.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)