sâmbătă, 2 februarie 2019

Moliere (2006) – Recomandare film



Aseara am vazut un film foarte bun, Moliere (2006). 

Este o comedie care prezinta, de fapt, drama vietii lui Moliere. Un paradox, dar nu unul oarecare. Are legatura cu un moment marcant din viata lui, intalnirea si sentimentele pe care i le-a inspirat o femeie frumoasa, desteapta, matura, dar casatorita, pe care a cunoscut-o intr-un context extrem de comic, dar care avea sa-i calauzeasca in mod inedit pasii spre succes.

O comedie inteligenta, nu un can-can grotesc si desuet, desi, in anumite scene, regizorul merge pe muchie de cutit intre cele doua extreme. Este remarcabil cat de bine reuseste, totusi, sa mentina filmul in limitele bunului simt si al talentului autentic, unul care iese, pe alocuri, din tipare.

Ineditul acestui film reiese din combinatia paradoxala dintre comedie si drama. Molier si-a dorit foarte mult in tinerete (partea vietii lui care este ecranizata in acest film) sa scrie teatru dramatic, dar societatea de atunci (mai ales societatea decadenta a claselor nobiliare, opulente si snoabe) isi dorea sa vada comedie. In cele din urma, Moliere a facut din drama vietii lui o valoroasa comedie teatrala, servind-o cu succes epocii sale si nu numai. :)

Merita sa-l vedeti, actorul care il interpreteaza pe Moliere joaca admirabil si comedia si drama rolului sau.








Din Gradina lui Dumnezeu: 02.02.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)