joi, 21 februarie 2019

Declaram deschis sezonul de curatenie de primavara!




Ei bine, da, dragi prieteni, declaram deschis sezonul de curatenie de primavara!

Am demarat azi activitatea de curatenie prin curte, pe-afara. Am scurtat bine de tot gardul viu, speram ca nu prea scurt, totusi, si se va umple in cele din urma de crengute si frunzis. Am curatat de frunze uscate si de alte resturi vegetale lalelele, irisii, crinii si bujorii, care si-au scost deja din pamant primele varfuri de frunze, am curatat si scurtat cam cu o treime si tufa de hortensia, clematitele cataratoare sunt pornite spre infrunzire si le-am eliberat de frunzele uscate, iar pe unii din trandafirii cataratori i-am curatat si pe ei deocamdata doar de degeraturi, iar de maine continuam cu restul.

Asta inseamna ca vom petrece mai mult timp pe afara si mai putin timp pe facebook.  In consecinta, mi-am dat seama ca este posibil sa absentez la unele astfel de evenimente mondene, exclusiviste, asa ca va rugam sa ne scuzati,   dar, na, fiecare cu prioritatile lui.  Dupa ce ne terminam urgentele prin curte si gradina, poate mai prindem si noi ceva macar din finalul spectacolului acela, cu Ascensiunea.  Macar cateva minute din final, sa vedem si noi cine, cand, cum, de ce. In rest nu conteaza, decat atat. Cine, cand, cum si de ce.  )))))

Deja este mult freamat in jurul nostru, primavara este ca si instalata, caci numai asa se explica pornirea stadiului vegetativ al aproape tuturor plantelor. Sunt pline toate de boboci de frunze, iar magnolia alba, stelata este plina de boboci de flori.

Nici nu puteti banui ce stare de efervescenta m-a cuprins asa, deodata, azi, in plina actiune! Am deja primele bataturi ale anului de la clestele de taiat crengi, ma cam doare spatele de cat am stat aplecata la taiat si curatat si m-am chinuit o vreme sa-mi scot dintr-un deget un spin afurisit de la vreun trandafir, probabil, dar, ce sa spun, e de bine!   

Dar, in compensare, cu efortul asta de primavara prin curte si gradina, imi iese sigur, garantat, prin toti porii, toata ciocolata aia mancata de Valentine's Day.  Fitness, baby!  ))))) (a se citi cu tonul ala, al lui Arnold Schwarzenegger "Hasta la vista, baby!"  

In incheiere o sa va arat o alta pereche harnica, mult mai inspirata in a-si gasi locul potrivit pentru cuib: in sura noastra. Fiecare dupa pretentii si indrazneala.  ) (Poze putine azi, caci, deh, treaba multa!  )

Hai, sa ne imprimavaram cu bine!!!!! 









Din Gradina lui Dumnezeu: 21.12.2019

***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Interior, exterior.
Inspiratie, expiratie.
Impresie, expresie.
Ganduri, cuvinte.
Oglindire.
:)